Libraria Eu Sunt - libraria sufletului
intrare cont | creare cont | asistenţă
» EuSunt » 100 de reţete pentru noi, diabeticii joi, 23 februarie 2017 
căutare avansată
  căutare   OK
 
domenii
arte divinatorii astrologie budism creştinism dicţionare filosofie hinduism islamism iudaism literatură maeştri spirituali mitologie ocultism orientări spirituale paranormal psihologie taoism terapii yoga
 
 
index alfabetic
noutăţi în curând autori edituri titluri
 
 
newsletter

abonare
 
 
informaţii utile
asistenţă cum comand despre livrare cum plătesc despre EuSunt anunţuri
 
 
link-uri
link-uri parteneri
 

100 de reţete pentru noi, diabeticii


de Dan Popa, Luiza Popa
Recomanda unui prieten Recomanda unui prieten
100 de reţete pentru noi, diabeticii Imaginea mare preţ Eu Sunt: 34,00 lei

preţ listă: 35,00 lei

reducere:
1,00 leu (2,86%)
momentan indisponibilă *

Puteţi cere ca să fiţi anuntaţi atunci când această carte devine disponibilă.
Pentru aceasta trebuie ca să fiţi autentificaţi.
Apasaţi aici pentru a vă autentifica.
alte modalităţi de comandă:

1. prin e-mail la comenzi@eusunt.ro

2. prin messenger la libraria_eusunt

3. telefonic la:
orange 0754.025.588
vodafone 0722.298.137
romtelecom 021.665.69.86

Detalii despre cartea 100 de reţete pentru noi, diabeticii

Cartea de faţă este scrisă de un proaspăt diagnosticat cu diabet şi soţia lui. Niciunul dintre noi nu are studii de specialitate în nutriţionism sau medicină. Principiul de selecţie a reţetelor a fost folosirea de ingrediente sărace în carbohidraţi, colesterol, sodiu şi eliminarea, pe cât posibil, a prăjirii în ulei.
Multe dintre reţetele selectate iniţial au suferit modificări fie prin înlocuirea alimentelor bogate în carbohidraţi, prezente în cantităţi mari, cu alte alimente sărace în carbohidraţi, fie prin micşorarea consistentă a gramajelor lor şi completarea cu alte alimente "prietenoase" cu diabeticii.
Aceste reţete sunt doar un punct de plecare pentru dumneavoastră. Puteţi crea propriile reţete consultând tabelele nutriţionale ale specialiştilor în domeniu şi folosind alimente preferate cu aport scăzut de carbohidraţi.
Restricţiile legate de alimentele ce trebuie consumate cu precauţie probabil că vă vor îngreuna demersul, însă veţi reuşi în timp să vă creaţi reţete delicioase personalizate.
Nu uitaţi ca de fiecare dată când creaţi o reţetă nouă să cântăriţi alimentele şi să calculaţi aportul nutriţional per porţie.
Şi nu în ultimul rând, fixaţi un meniu zilnic care să nu depăşească acea cantitate maximă de carbohidraţi, colesterol şi sodiu recomandată de medicul dumneavoastră.
A scrie o carte de reţete pentru diabetici a venit nu ca un moft, ci ca o necesitate: nu găseam pe piaţă nicio lucrare pe această temă. Apăruseră vreo două sau trei, dar se epuizaseră.
Mai întâi am căutat să aflu câţi carbohidraţi are fiecare aliment. Aveţi la finalul cărţii tabelul cu rezultatele acestui demers. Apoi, Luiza a început să-mi gătească mâncăruri în baza unor calcule, aşa încât să nu depăşesc cele
180 de grame de carbohidraţi la care aveam dreptul zilnic. Această carte este povestea culinară a câtorva săptămâni din viaţa mea. Fiecare dintre reţetele de aici este făcută în casă, gustată de mine şi recomandată necondiţionat. Vă invit la o degustare ca între noi, diabeticii. Poftă mare şi... Jos glicemia!
Argument ... 7

Reţete ... 11

Aperitive ... 13
Dulciuri ... 30
Garnituri ... 52
Delicii cu carne de vită/porc ... 67
Delicii cu carne de pasăre ... 80
Delicii cu peşte ... 94
Delicii de legume ... 99
Salate ... 105
Supe/ciorbe de legume ... 122
Supe/ciorbe cu carne ... 135
Tabel cu valori nutriţionale ... 147

pag. 7-8

   Argument

   Orice experienţă nedusă până la capăt e o trişare a şansei.
   Am aflat că sunt diabetic printr-o întâmplare. Eram la spital să îmi prepar un vaccin contra unei furunculoze care mă supăra de vreo doi ani. Am intrat acolo optimist şi am ieşit năuc. Carevasăzică am diabet de tip II. Habar n-aveam ce e ăla, de la ce anume se face şi, mai ales, cum naibii scap de el. Mă întrebam de ce eu, mă gândeam la părinţii mei care niciunul nu fusese diabetic, abia aşteptam să caut pe internet CE E AIA. Memoria de scurtă durată mi se lichefiase. îmi aminteam vag ce-mi spusese profesorul. Că îmi voi schimba complet stilul de viaţă, că priorităţile mele nu vor mai fi aceleaşi, că este esenţial să renunţ la fumat... de parcă mi s-ar fi spus că eram o femeie însărcinată.
   Primul lucru după ce mi s-a confirmat boala a fost să-mi aprind o ţigară.
   Câteva zile nu am spus nimănui de boala mea - nu ştiam cum se gestionează o asemenea situaţie. Dacă prietenii mei mă vor evita, crezând că diabetul e ceva "ce se ia"? Doar soţia ştia de diabet şi îi mulţumesc încă o dată, aici şi acum, pentru modul elegant şi discret în care a ştiut să-mi fie alături în acele momente.
   După câteva zile am fost nevoit să spun vestea unui prieten bun. Mă chemase omul la o bere, iar pentru mine, berea devenise strict interzisă. întrucât obişnuiam să ieşim împreună de două ori pe săptămână la bere (câte 10 beri/căciulă), îmi trebuia un motiv foarte serios să-l refuz şi ştiam că refuzul va fi de-acum permanent. Aşa că i-am spus de diabet. A doua persoană care a aflat a fost mama. Apoi, fatalmente, soacra. Următorii, colegii de la HotNews.
   Credeam că ce era mai greu a trecut. Dar abia urma să vină. Fiecare amic cu care discutam avea un diabetic în familie sau cel puţin cunoştea unul. Şi ţine-te de sfaturi despre cum trebuie "gestionat" diabetul. Fiecare îmi reco-manda să mănânc cu totul altceva, dacă vreau să ţin boala sub control. Toţi ştiau "de la sursă" ce şi cum trebuie să fac. Drept care, în prima săptămână de la aflarea veştii că sunt diabetic, am băgat în mine afine cu găleata (scumpe, că eram în extrasezon), ceaiuri negre, ceaiuri verzi, ceaiuri de fructe şi nu în ultimul rând verdeţuri cât să capăt nuanţe verzui de marţian. Rodeam pătrunjel cum rod şoarecii caşcaval, sperând că, gata, mă voi lecui.
   Probabil că mulţi au trecut prin aşa ceva în primele zile de la aflarea unei veşti similare.
   Am primit, de asemenea, sfaturi la limita debilităţii. Un cunoscut îmi spunea cu titlu de secret cum trebuie să bea apă un diabetic: cu înghiţituri mici şi egale, ca să nu perturb nivelul glicemiei (?!). De la un altul aflam că trebuie să dorm mai mult, în vreme ce alţi cunoscuţi se jurau că nu am voie să mă întind mai mult de 7 ore, că-i mare bai. Unul îmi recomanda să mănânc mere multe, altul îmi interzicea cu desăvârşire merele. în fine, niciunul nu era mânat decât de intenţii bune. Exact dintre acelea cu care e pavat drumul spre iad.
   Din experienţa mea, fără ca acest lucru să însemne că e infailibilă, e bine să ascultaţi ce spune fiecare, dar să faceţi aşa cum credeţi că vă e cel mai bine.
   Staţi în permanentă legătură cu un diabetician. Dacă sunteţi o persoană multi-tasking, adăugaţi-vă în lista de...

pag. 7-8

   Argument

   Orice experienţă nedusă până la capăt e o trişare a şansei.
   Am aflat că sunt diabetic printr-o întâmplare. Eram la spital să îmi prepar un vaccin contra unei furunculoze care mă supăra de vreo doi ani. Am intrat acolo optimist şi am ieşit năuc. Carevasăzică am diabet de tip II. Habar n-aveam ce e ăla, de la ce anume se face şi, mai ales, cum naibii scap de el. Mă întrebam de ce eu, mă gândeam la părinţii mei care niciunul nu fusese diabetic, abia aşteptam să caut pe internet CE E AIA. Memoria de scurtă durată mi se lichefiase. îmi aminteam vag ce-mi spusese profesorul. Că îmi voi schimba complet stilul de viaţă, că priorităţile mele nu vor mai fi aceleaşi, că este esenţial să renunţ la fumat... de parcă mi s-ar fi spus că eram o femeie însărcinată.
   Primul lucru după ce mi s-a confirmat boala a fost să-mi aprind o ţigară.
   Câteva zile nu am spus nimănui de boala mea - nu ştiam cum se gestionează o asemenea situaţie. Dacă prietenii mei mă vor evita, crezând că diabetul e ceva "ce se ia"? Doar soţia ştia de diabet şi îi mulţumesc încă o dată, aici şi acum, pentru modul elegant şi discret în care a ştiut să-mi fie alături în acele momente.
   După câteva zile am fost nevoit să spun vestea unui prieten bun. Mă chemase omul la o bere, iar pentru mine, berea devenise strict interzisă. întrucât obişnuiam să ieşim împreună de două ori pe săptămână la bere (câte 10 beri/căciulă), îmi trebuia un motiv foarte serios să-l refuz şi ştiam că refuzul va fi de-acum permanent. Aşa că i-am spus de diabet. A doua persoană care a aflat a fost mama. Apoi, fatalmente, soacra. Următorii, colegii de la HotNews.
   Credeam că ce era mai greu a trecut. Dar abia urma să vină. Fiecare amic cu care discutam avea un diabetic în familie sau cel puţin cunoştea unul. Şi ţine-te de sfaturi despre cum trebuie "gestionat" diabetul. Fiecare îmi reco-manda să mănânc cu totul altceva, dacă vreau să ţin boala sub control. Toţi ştiau "de la sursă" ce şi cum trebuie să fac. Drept care, în prima săptămână de la aflarea veştii că sunt diabetic, am băgat în mine afine cu găleata (scumpe, că eram în extrasezon), ceaiuri negre, ceaiuri verzi, ceaiuri de fructe şi nu în ultimul rând verdeţuri cât să capăt nuanţe verzui de marţian. Rodeam pătrunjel cum rod şoarecii caşcaval, sperând că, gata, mă voi lecui.
   Probabil că mulţi au trecut prin aşa ceva în primele zile de la aflarea unei veşti similare.
   Am primit, de asemenea, sfaturi la limita debilităţii. Un cunoscut îmi spunea cu titlu de secret cum trebuie să bea apă un diabetic: cu înghiţituri mici şi egale, ca să nu perturb nivelul glicemiei (?!). De la un altul aflam că trebuie să dorm mai mult, în vreme ce alţi cunoscuţi se jurau că nu am voie să mă întind mai mult de 7 ore, că-i mare bai. Unul îmi recomanda să mănânc mere multe, altul îmi interzicea cu desăvârşire merele. în fine, niciunul nu era mânat decât de intenţii bune. Exact dintre acelea cu care e pavat drumul spre iad.
   Din experienţa mea, fără ca acest lucru să însemne că e infailibilă, e bine să ascultaţi ce spune fiecare, dar să faceţi aşa cum credeţi că vă e cel mai bine.
   Staţi în permanentă legătură cu un diabetician. Dacă sunteţi o persoană multi-tasking, adăugaţi-vă în lista de...

pag. 49-50

   28. LAPTE DE PASĂRE

Număr porţii: 6

Ingrediente
   1l lapte
   1 baton de vanilie 5 albuşuri
   2 gălbenuşuri
   4 linguri de îndulcitor
   2 linguri de amidon alimentar

Mod de preparare
   Se pune laptele la fiert într-o oală de minimum 2 litri. Se adaugă batonul de vanilie. Când laptele clocoteşte, se dă focul foarte mic.
   Se bat albuşurile spumă. Când spuma este tare, se adaugă 1 lingură de îndulcitor şi se mai amestecă până la omogenizare. Se ia cu o lingură udă spumă formând găluşte care se pun încet în oala cu lapte clocotit. Se ţin găluştele aproximativ 1 minut pe o parte, apoi se întorc şi se mai ţin 1 minut. Când sunt gata, se scot cu spumiera şi se aşază într-o sită, pentru a se scurge. Nu se suprapun găluştele unele peste altele în oala cu lapte, se pun la fiert numai atâtea cât să acopere suprafaţa oalei.
   Găluştele se repartizează în 5-6 boluri.
   Separat, într-o cratiţă de minimum 1,5 litri se freacă 2 gălbenuşuri cu 2 linguri de amidon şi restul de îndulcitor (3 linguri), se adaugă treptat laptele, se pune cratiţa pe foc mic; se ţine până când se îngroaşă compoziţia.
   Se toarnă crema de mai sus peste găluşte. Se servesc călduţe sau reci.

   Valori nutriţionale/porţie

   Calorii: 137,3 Kcal
   Grăsimi: 4,2 g
   Colesterol: 82,2 mg
   Sodiu: 67,1 mg
   Carbohidraţi: 13,8 g
   Proteine: 10,2 g

   29. CHEESCAKE CU PEPENE GALBEN

   Număr porţii: 10 (a câte 2 bucăţi)

   Ingrediente
ALUAT
   1 ou
   4 linguri de ulei
   3 linguri de lapte
   1 praf de copt
   1 lingură de îndulcitor
   150 g făină (trebuie să iasă un aluat moale)

CREMĂ
   250 g brânză proaspătă de vacă
   250 g mascarpone
   200 ml frişca lichidă
   3 linguri de îndulcitor
   2 plicuri de gelatină

pag. 122-123

   Supe/Ciorbe de legume

   84. SUPĂ CREMĂ DE BROCCOLI


Număr porţii: 4

Ingrediente
   800 g broccoli
   1 morcov
   1 ceapă
   1/2 telină
   2 căţei de usturoi
   2 linguriţe de parmezan ras
   1 litru de apă piper
   2 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare
   Se încinge într-o oală uleiul de măsline şi se călesc ceapa tocată mărunt, morcovul tăiat cubuleţe şi usturoiul curăţat. Când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă ţelina tăiată cubuleţe, parmezanul şi apa clocotită. Se condimentează cu piper după gust şi se fierb timp de 10 minute.
   Se desface broccoli în bucheţele, tulpina se taie cubuleţe şi se adaugă în supă. Se acoperă oala cu un capac şi se laşi să mai fiarbă pentru încă 10 minute, amestecând din când în când.
   Se lasă deoparte şase bucheţele de broccoli, iar restul amestecului se mixează în blender. Se mai poate adăuga apă dacă se doreşte o supă mai subţite.
   La sfârşit se adaugă bucheţelele de broccoli nemixate şi se serveşte.
   Menţiune: broccoli este un aliment bogat în sodiu, din acest motiv nu este recomandat să mai adăugaţi sare la această reţetă.

   Valori nutriţionale/porţie

   Calorii: 148,3 Kcal
   Grăsimi: 1,5 g
   Colesterol: 1,8 mg
   Sodiu: 138,3 mg
   Carbohidraţi: 20,3 g
   Proteine: 7,5 g

   85. SUPĂ DE CIUPERCI

Număr porţii: 5

Ingrediente
   600 g ciuperci champignon sau pleurotus
   1 ceapă mare
   2 morcovi
   1 căţel de usturoi
   150 g smântână slabă
   100 g iaurt slab
   2 linguri de ulei de măsline

  • cartea a apărut în noiembrie 2013 la editura Life Style, în cadrul colecţiei Citeşte sănătos
  • cartea cuprinde 160 pagini în format 13x20cm şi o greutate de 0.145 kg
  • ISBN: 978-606-8309-88-0
  • cartea a fost vizualizată de 2400 ori începând cu data de 06.05.2011
Nu sunt păreri

Puteţi adăuga păreri doar dacă sunteţi autentificat.
  • Poşta Română
    10.00 lei
    Livrare prin Poşta Română, plata ramburs
    Termen de livrare: 2-4 zile lucrătoare
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

  • Livrare prin curier rapid în Bucureşti şi zone limitrofe (Bookurier)
    10.00 lei
    Bucureşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroeşti, Dudu, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni, Pantelimon, Popeşti Leordeni, Pipera, Roşu, Voluntari.
    Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

  • Livrare prin curier rapid în alte localităţi decât Bucureşti
    14.00 lei
    livrare prin curier rapid în orice localitate, confirmarea livrării se va face telefonic
    Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 200.00 lei

Nu sunt definite linkuri pentru această carte
carţi din acelaşi domeniu cu "100 de reţete pentru noi, diabeticii"
(terapii > dietoterapie)
contact | termeni şi condiţii | © EuSunt.ro | ultima actualizare marţi, 21 februarie 2017
Cărţi vizualizate recent
toolbar
toolbar