Libraria Eu Sunt - libraria sufletului
intrare cont | creare cont | asistenţă
» EuSunt » 12 paşi către o alimentaţie raw vineri, 28 aprilie 2017 
căutare avansată
  căutare   OK
 
domenii
arte divinatorii astrologie budism creştinism dicţionare filosofie hinduism islamism iudaism literatură maeştri spirituali mitologie ocultism orientări spirituale paranormal psihologie taoism terapii yoga
 
 
index alfabetic
noutăţi în curând autori edituri titluri
 
 
newsletter

abonare
 
 
informaţii utile
asistenţă cum comand despre livrare cum plătesc despre EuSunt anunţuri
 
 
link-uri
link-uri parteneri
 

12 paşi către o alimentaţie raw

cum să pui capăt dependenţei de mâncarea gătită
de Victoria Boutenko
Recomanda unui prieten Recomanda unui prieten
12 paşi către o alimentaţie raw Imaginea mare preţ Eu Sunt: 31,00 lei

preţ listă: 35,00 lei

reducere:
4,00 lei (11,43%)
momentan indisponibilă *

Puteţi cere ca să fiţi anuntaţi atunci când această carte devine disponibilă.
Pentru aceasta trebuie ca să fiţi autentificaţi.
Apasaţi aici pentru a vă autentifica.
alte modalităţi de comandă:

1. prin e-mail la comenzi@eusunt.ro

2. prin messenger la libraria_eusunt

3. telefonic la:
orange 0754.025.588
vodafone 0722.298.137
romtelecom 021.665.69.86

Detalii despre cartea 12 paşi către o alimentaţie raw

Pentru această editie a lucrării, Victoria Boutenko s-a documentat asiduu, astfel încât cercetărilor sale anterioare li s-au adăugat acum informatii stiintifice devenite disponibile abia în ultimii ani. Lucrarea a câstigat în rigoare si profunzime prin studiile nutritionale despre importanta legumelor verzi în dietă, prin analiza de factură istorică asupra modului în care omul primitiv a trecut de la o alimentatie bazată pe crudităti la una carnivoră, prin cercetarea medicală a produsilor finali ai glicării avansate, cu rol major în procesul degenerativ pentru a cita doar câteva dintre aspectele stiintifice abordate.
Nu mai putin interesantă si elocventă este aducerea în prim-plan a unor studii ce ilustrează prezenta unei multitudini de elemente nutritive esentiale în alimentatia fără foc, precum fitonutrientii si antioxidantii. Bunăoară, aflăm că moleculele de resveratrol pot activa genele longevitătii, iar falcarinolul din morcovii cruzi ajută la prevenirea si vindecarea cancerului.
Din pledoaria autoarei pentru raw food nu lipsesc sfaturile privind pregătirea alimentelor, în special a valoroaselor smoothie-uri verzi, nici câteva ingenioase retete culinare proprii. O demonstratie convingătoare că a mânca sănătos poate reprezenta totodată o sărbătoare a simturilor.
Cuvânt înainte de dr. Gabriel Cousens ... 9
Nota autoarei ... 15

PARTEA I DE CE HRANĂ FĂRĂ FOC?

Capitolul 1
Începutul căutărilor mele ... 19
Capitolul 2
Ce a lipsit din planul nostru de alimentaţie fără foc? ... 29
Capitolul 3
Odă pentru smoothie verde ... 31
Capitolul 4
Ştiinţa modernă şi gătirea alimentelor ... 41
Capitolul 5
Ce este viaţa? ... 52
Capitolul 6
Organismul tău nu greşeşte niciodată ... 57
Capitolul 7
Ce mâncau oamenii primitivi ... 64
Capitolul 8
Confort versus sănătate ... 73
Capitolul 9
Ce mănâncă familia mea ... 79
Capitolul 10
Bacteriile geniala invenţie a naturii ... 84
Capitolul 11
Dar insectele? ... 90

PARTEA A II-A DEPENDENŢA OAMENILOR DE HRANA GĂTITĂ

Capitolul 12
Există într-adevăr o dependenţă? ... 97
Capitolul 13
Cât de important e să consumi numai hrană fără foc ... 102
Capitolul 14
Caracterul adictiv al hranei obişnuite ... 109
Capitolul 15
Căutarea confortului în hrana gătită ... 119
Capitolul 16
Satisfacerea foamei interioare ... 124

PARTEA A III-A CUM SĂ PUI CAPĂT DEPENDENŢEI DE HRANA GĂTITĂ

Pasul 1
Conştientizarea problemei ... 131
Pasul 2
Hrănirea corpului pentru a elimina poftele ... 141
Pasul 3
Obţinerea îndemânării şi a echipamentului ... 145
Pasul 4
Te iubesc indiferent ce mănânci ... 159
Pasul 5
Evitarea tentaţiilor ... 170
Pasul 6
Obţinerea sprijinului ... 178
Pasul 7
Recunoştinţă şi iertare ... 183
Pasul 8
Realizarea visurilor ... 188
Pasul 9
Adoptarea altor obiceiuri sănătoase ... 196
Pasul 10
Dobândirea clarităţii ... 209
Pasul 11
Căutarea propriei misiuni spirituale ... 214
Pasul 12
Acordarea de sprijin altora ... 219

PARTEA A IV-A REŢETE

Smoothie-uri verzi pentru întreaga familie care consumă hrană fără foc ... 227
Mere-kale-lămâie ... 227
Piersici-spanac ... 227
Mango-verdeţuri ... 227
Căpşune-banane-salată romană ... 227
Pere-sfeclă mangold-mentă ... 228
Supă verde pentru întreaga familie care consumă hrană fără foc ... 228
Extraordinara, grozava şi remarcabila supă verde de spanac a Valiei ... 228
Borş rusesc adevărat ... 229
Supă-cremă ... 230
Chili ... 230
Supă rece de roşii (gazpacho) ... 231
Nu-mi vine să cred că este doar varză ... 232
Biscuiţii lui Igor ... 232
Burgeri de grădină adevăraţi ... 233
Burgeri adevăraţi, varianta cu un conţinut scăzut de grăsime ... 234
Cartofi pai adevăraţi ... 234
Sos de roşii cu busuioc ... 235
Pizza adevărată ... 235
Rulouri nori ... 237
Brânză de nuci sau de seminţe ... 238
Brânza cu migdale condimentată a Valiei ... 238
Raze de soare ... 239
Humusul lui Serghei ... 239
Reţetă generală pentru prăjituri ... 240
Prăjitura de vis, cu nuci de cocos verzi, a lui Serghei ... 241
Prăjitură fără ciocolată ... 242
Uimitoarele trufe ale lui Serghei ... 243
Brioşele cu coacăze ale Allei ... 243
Fursecurile cu dovleac ale lui Serghei ... 244
Fursecuri cu susan ... 244
Cereale pentru micul dejun ... 245
Lapte de nuci sau de seminţe ... 245

Note ... 247
Bibliografie ... 257
Index ... 259

pag. 39-40

   Zece beneficii ale unui smoothie verde

   1. Smoothie-urile verzi sunt foarte hrănitoare. Recomand să se înceapă cu circa 60% fructe organice coapte, amestecate cu aproximativ 40% verdeţuri organice, iar apoi să se inverseze progresiv proporţia, până când se ajunge la 60% verdeţuri şi 40% fructe.
   2. Smoothie-urile verzi se digeră uşor. Când sunt bine procesate în blender, cea mai mare parte a pereţilor celulelor din verdeţuri şi din fructe este mărunţită, făcând mai uşoară asimilarea nutrienţilor preţioşi. Smoothie-urile verzi încep să fie absorbite la propriu încă din cavitatea bucală.
   3. Smoothie-urile verzi, în comparaţie cu sucurile, constituie o hrană completă, deoarece conţin încă fibre. Iar consumarea de fibre este importantă pentru golirea promptă a intestinelor şi sănătatea sistemului digestiv.
   4. Smoothie-urile verzi sunt printre cele mai apetisante feluri de mâncare la orice vârstă. Aroma fructelor predomină, iar verdeţurile echilibrează dulceaţa celor dintâi şi adaugă o savoare plăcută. Chiar şi persoanele care au o dietă americană tipică sunt încântate de gustul smoothie-urilor verzi. De regulă, ele sunt uimite că un aliment de un verde-intens poate avea un gust atât de bun.
   5. Smoothie-urile verzi sunt bogate în clorofilă. Molecula de clorofilă este foarte asemănătoare cu moleculele din sângele uman. Potrivit învăţăturilor doamnei doctor Ann Wigmore, consumul de clorofilă echivalează cu a primi sânge sănătos printr-o transfuzie. Mulţi oameni nu ingerează suficiente verdeţuri, nici chiar dintre cei care au o dietă bazată pe hrană fără foc. Bând două sau trei căni de smoothie-uri verzi în fiecare zi, consumi suficiente verdeţuri pentru a-ţi hrăni organismul, iar toate substanţele nutritive folositoare vor fi bine absorbite, corect asimilate.
   6. Este uşor să pregăteşti smoothie-uri verzi, ca şi să cureţi după aceea spre deosebire de prepararea sucurilor din verdeţuri, când pierzi mai mult timp pentru a le face şi a îndepărta murdăria rămasă (pe lângă faptul că sunt mai costisitoare). Din aceste motive, mulţi renunţă să bea regulat sucuri din verdeţuri. Pentru a prepara o cană de smoothie verde sunt de ajuns mai puţin de cinci minute.
   7. Copiilor de toate vârstele, inclusiv bebeluşilor începând de la şase luni, le plac smoothie-urile verzi. Bineînţeles, trebuie să fim atenţi şi să mărim progresiv cantitatea de smoothie, astfel încât organismul copilului sau al bebeluşului să se poată obişnui treptat cu o nutriţie bogată sub formă lichidă.
   8. Atunci când verdeţurile sunt ingerate sub formă de smoothie-uri, se reduce substanţial consumul de ulei şi de sare din alimentaţie.
   9. Consumul regulat de smoothie-uri verzi formează bunul obicei de a mânca verdeţuri. După câteva săptămâni de când beau aceste smoothie-uri, numeroase persoane încep să poftească la o cantitate mai mare de legume verzi. Se ştie că pentru multă lume, în special pentru copii, a mânca suficiente verdeţuri reprezintă o problemă greu de depăşit.
   10. Deşi cel mai bine este să fie consumate proaspete, smoothie-urile verzi pot fi păstrate la rece până la trei zile, lucru de mare folos la serviciu sau în călătorii.

   În partea a IV-a a cărţii vei găsi câteva reţete de smoothie-uri verzi, Începând să le bei regulat, incluzându-le în meniurile tale, vei descoperi plăcerile şi binefacerile acestui supliment delicios şi hrănitor. Poţi afla mai multe informaţii uimitoare despre smoothie-urile verzi în altă carte scrisă de mine, Verde pentru viaţă (vezi bibliografia de la final).

pag. 39-40

   Zece beneficii ale unui smoothie verde

   1. Smoothie-urile verzi sunt foarte hrănitoare. Recomand să se înceapă cu circa 60% fructe organice coapte, amestecate cu aproximativ 40% verdeţuri organice, iar apoi să se inverseze progresiv proporţia, până când se ajunge la 60% verdeţuri şi 40% fructe.
   2. Smoothie-urile verzi se digeră uşor. Când sunt bine procesate în blender, cea mai mare parte a pereţilor celulelor din verdeţuri şi din fructe este mărunţită, făcând mai uşoară asimilarea nutrienţilor preţioşi. Smoothie-urile verzi încep să fie absorbite la propriu încă din cavitatea bucală.
   3. Smoothie-urile verzi, în comparaţie cu sucurile, constituie o hrană completă, deoarece conţin încă fibre. Iar consumarea de fibre este importantă pentru golirea promptă a intestinelor şi sănătatea sistemului digestiv.
   4. Smoothie-urile verzi sunt printre cele mai apetisante feluri de mâncare la orice vârstă. Aroma fructelor predomină, iar verdeţurile echilibrează dulceaţa celor dintâi şi adaugă o savoare plăcută. Chiar şi persoanele care au o dietă americană tipică sunt încântate de gustul smoothie-urilor verzi. De regulă, ele sunt uimite că un aliment de un verde-intens poate avea un gust atât de bun.
   5. Smoothie-urile verzi sunt bogate în clorofilă. Molecula de clorofilă este foarte asemănătoare cu moleculele din sângele uman. Potrivit învăţăturilor doamnei doctor Ann Wigmore, consumul de clorofilă echivalează cu a primi sânge sănătos printr-o transfuzie. Mulţi oameni nu ingerează suficiente verdeţuri, nici chiar dintre cei care au o dietă bazată pe hrană fără foc. Bând două sau trei căni de smoothie-uri verzi în fiecare zi, consumi suficiente verdeţuri pentru a-ţi hrăni organismul, iar toate substanţele nutritive folositoare vor fi bine absorbite, corect asimilate.
   6. Este uşor să pregăteşti smoothie-uri verzi, ca şi să cureţi după aceea spre deosebire de prepararea sucurilor din verdeţuri, când pierzi mai mult timp pentru a le face şi a îndepărta murdăria rămasă (pe lângă faptul că sunt mai costisitoare). Din aceste motive, mulţi renunţă să bea regulat sucuri din verdeţuri. Pentru a prepara o cană de smoothie verde sunt de ajuns mai puţin de cinci minute.
   7. Copiilor de toate vârstele, inclusiv bebeluşilor începând de la şase luni, le plac smoothie-urile verzi. Bineînţeles, trebuie să fim atenţi şi să mărim progresiv cantitatea de smoothie, astfel încât organismul copilului sau al bebeluşului să se poată obişnui treptat cu o nutriţie bogată sub formă lichidă.
   8. Atunci când verdeţurile sunt ingerate sub formă de smoothie-uri, se reduce substanţial consumul de ulei şi de sare din alimentaţie.
   9. Consumul regulat de smoothie-uri verzi formează bunul obicei de a mânca verdeţuri. După câteva săptămâni de când beau aceste smoothie-uri, numeroase persoane încep să poftească la o cantitate mai mare de legume verzi. Se ştie că pentru multă lume, în special pentru copii, a mânca suficiente verdeţuri reprezintă o problemă greu de depăşit.
   10. Deşi cel mai bine este să fie consumate proaspete, smoothie-urile verzi pot fi păstrate la rece până la trei zile, lucru de mare folos la serviciu sau în călătorii.

   În partea a IV-a a cărţii vei găsi câteva reţete de smoothie-uri verzi, Începând să le bei regulat, incluzându-le în meniurile tale, vei descoperi plăcerile şi binefacerile acestui supliment delicios şi hrănitor. Poţi afla mai multe informaţii uimitoare despre smoothie-urile verzi în altă carte scrisă de mine, Verde pentru viaţă (vezi bibliografia de la final).

pag. 106-107

   Consider că adoptarea unei diete cu hrană fără foc în proporţie de 100% este o chestiune ce ţine de preferinţele personale. Am câţiva prieteni şi rude apropiate pentru care ştiu că adoptarea unei astfel de diete ar fi un lucru imposibil. Ar trebui să accepte compromisuri în privinţa unui număr mult prea mare de principii pe care le au în legătură cu viaţa cotidiană. Din când în când, le-am oferit cărţi despre hrana vegană şi chiar vase pentru a fierbe mâncarea la aburi, pentru a-i încuraja să gătească hrană uşoară. Am observat că folosesc cărţile şi vasele, având oricum beneficii în urma consumului unei hrane mai sănătoase. În acelaşi timp, prietenii mei ştiu că, dacă ar vrea vreodată să facă şi alte schimbări în stilul lor de viaţă, le-aş sta alături şi i-aş ajuta neprecupeţit.
   Odinioară, credeam că oamenii îşi pot forma obiceiuri alimentare de-a lungul întregii vieţi. În cercetările mele, am descoperit studii despre întipărirea în memorie a unor evenimente din copilărie. Astfel, am fost uimită să aflu că "aromele din laptele matern încep să formeze preferinţele alimentare de mai târziu ale copilului". Însă cea mai puternică amintire întipărită privind preferinţele alimentare pe viaţă pe care o primesc oamenii vine din perioada în care au fost înţărcaţi. Intervalul este numit "perioada sensibilă" sau "perioada critică" şi durează între două şi trei luni, pe parcursul cărora în mintea fiecărui micuţ se întipăreşte o amintire extrem de puternică, bazată pe ceea ce mănâncă acel bebeluş şi pe urmărirea modului de a lua masa al persoanelor din jur, în special al mamei. Această întipărire este practic ireversibilă: "Perioada critică are o durată foarte scurtă, iar efectele evenimentelor specifice din timpul ei sunt pe viaţă şi relativ imposibil de a fi şterse de evenimente ulterioare."
   În acest mod ne sunt conturate preferinţele alimentare, cele care ne fac vegetarieni sau consumatori de carne şi cartofi sau orice altceva. Putem deveni persoane care mănâncă în mod compulsiv sau normal în baza unei diversităţi de alimente la care suntem expuşi pe durata perioadelor critice. Mi se pare fascinant ca un interval de timp atât de scurt, de numai şaizeci până la nouăzeci de zile, să ne formeze comportamentul alimentar pentru întreaga viaţă. Mecanismul de întipă-rire este într-adevăr un mod inteligent de a ne proteja specia de la dispariţie, prin asigurarea moştenirii, de către copil, a cunoştinţelor vitale de primă însemnătate ce să mănânce de la persoana cea mai apropiată, mama lui. Ce păcat că omul modern s-a îndepărtat de modul natural de viaţă! Făcând asta, am pervertit cea mai strălucită lege a naturii şi am transformat avantajele unei alimentaţii sănătoase pe viaţă într-un blestem frustrant al nesfârşitului consum compulsiv.
   Având, aşadar, rădăcini în frageda copilărie, obiceiurile alimentare distructive subminează calitatea vieţii unui număr mare de oameni. Potrivit statisticilor, 58 de milioane de americani sunt supraponderali, iar această cifră creşte continuu. Studiile ştiinţifice despre întipărirea mentală scot clar în evidenţă că obezitatea deja existentă e aproape imposibil de a fi contracarată. Putem observa multe situaţii în care persoane care mănâncă în mod compulsiv se străduiesc cu disperare să-şi schimbe obiceiurile alimentare. Unele recurg la soluţii severe, precum faptul de a îndura proceduri chirurgicale de bypass gastric, o măsură extremă, care limitează cantitatea de hrană ce poate fi digerată prin închiderea unei mari părţi din stomac şi rezecţia a 25 de centimetri din intestinul subţire. Totuşi, natura se dovedeşte mai puternică decât voinţa omului: chiar şi după micşorarea stomacului, mulţi pacienţi nu ţin dieta strictă recomandată de medici, încep să mănânce în exces, astfel că, în cinci ani, revin la greutatea iniţială. Cu alte cuvinte, întipărirea amintirii din copilărie continuă să se lupte până la capăt pentru moştenirea sa. În acelaşi timp, un număr mare de persoane au reuşit să învingă obezitatea printr-un regim cu hrană fără foc şi prin alte metode naturale de recuperare. De exemplu, prietena mea Angela Stokes a slăbit 72,5 kilograme, vindecându-se de obezitate morbidă prin adoptarea unei diete cu hrană vegană raw, punând accentul pe verdeţuri.

pag. 154-155

   În natură, toate fructele şi legumele au deja un buchet echilibrat. Totuşi, papilele noastre gustative au fost desensibilizate în urma anilor de consum al mâncării gătite, pline de condimente. De aceea suntem incapabili să percepem toate aromele naturale delicate din fructele şi legumele crude, atât timp cât consumăm hrană gătită. Pe măsură ce papilele noastre gustative se refac, în cursul perioadei de tranziţie la dieta fără foc, începem să apreciem gustul unor alimente mai simple.
   Atunci când încerci să "ne-găteşti" o masă grozavă, asigură-te că sunt prezente toate cele cinci esenţe în buchetul final să nu lipsească nici măcar una. Cei care prepară mese crude sofisticate în fiecare zi, timp de multe luni, pot spune fără greş dacă lipseşte vreun ingredient, doar gustând o dată sau de două ori mâncarea proaspăt preparată. Alţii trebuie să o guste de vreo cinci ori, punând de fiecare dată întrebări foarte simple: "Este suficient de picantă? Este suficient de sărată? Este suficient de dulce? Este suficient de acră? Este suficient de amară?" Cele cinci gusturi nu trebuie să fie puternice, ci doar atât cât e necesar pentru un anumit fel de mâncare. De pildă, gusturile cele mai intense dintr-un burger de grădină trebuie să fie cel dulce, cel picant şi cel sărat, şi doar un pic de gust acru şi amar dar, oricum, trebuie să fie prezente toate cinci. În caz contrar, burgerul raw va fi insipid.
   De obicei, atunci când pregăteşti un fel de mâncare şi treci prin prima rundă de testare a celor cinci gusturi, două sau trei nu se vor regăsi. Adaugă ingredientele pentru gusturile care lipsesc, amestecă din nou şi începe o nouă rundă de testare. Continuă până când cele cinci gusturi majore sunt echilibrate, formând un buchet plăcut. Eu numesc acest proces "potrivirea gustului". Iniţial, este posibil ca asezonarea să dureze mult, dar nu te descuraja: ritmul va creşte odată cu experienţa, În acelaşi timp, mâncarea ta fără foc va deveni irezistibilă.
   În continuare, îţi înfăţişez o listă cu ingredientele sugerate pentru cele cinci grupe de gust. Fii creativ(ă), deoarece aceasta este doar o parte neînsemnată din ce avem la dispoziţie pe planeta Pământ. Multe plante au o varietate de arome, însă una sau două predomină. Şi foloseşte-ţi judecata: nu pune vanilie în supă sau usturoi în tort!
   Pentru un gust acru adaugă: lămâi, coacăze, rubarbă, iarbă de lămâie, iarbă-acră, măcriş, roşii, varză acră, iaurt din nuci ori seminţe sau oţet de mere.
   Pentru un gust dulce adaugă: fructe uscate, precum smochine, curmale, prune, stafide; fructe proaspete, ca banane, mango, piersici, pere; suc de mere ori de portocale, nectar de agave crud, miere organică sau frunze proaspete de ştevie.
   Pentru un gust picant adaugă: lăstari, căţei sau bulbi de usturoi ori de ceapă, ghimbir, frunze sau seminţe de muştar, ridichi, hrean, boia de ardei iute, wasabi, alge şi/sau plante aromatice proaspete sau uscate , ca busuioc, mărar, coriandru, rozmarin, scorţişoară, nucşoară, vanilie şi mentă.
   Pentru un gust sărat adaugă: ţelină, coriandru, mărar, pătrunjel sau "legume de mare", precum algele dulse, kelp, nori, arame ori sare marină celtică.
Pentru un gust amar adaugă: pătrunjel, frunze de ţelină sau de păpădie, andive, usturoi, ceapă, foi de dafin, salvie, condimente pentru carnea de pui sau boia de ardei iute.
   Eu cred că felurile de mâncare crudă preparate cu pricepere se pot compara cu cele mai sofisticate reţete gătite tradiţional, iar în majoritatea cazurilor, acelea crude au un gust mai bun. Eu am încetat cu mult timp în urmă să le mai spun celorlalţi că mâncarea mea este pregătită fără foc, începând de la o nuntă unde am fost rugată să asigur trataţia. Cuplul care urma să se căsătorească nu a solicitat un meniu cu alimente preparate fără foc, iar eu, care-mi doream să fiu angajată, n-am încercat să clarific aspectul. Oricum, eram încrezătoare că voi putea satisface toate gusturile, indiferent dacă, pentru petrecerea lor, voiau hrană fără foc sau gătită tradiţional. Mi-a făcut mare plăcere să...

pag. 238-239

   Brânză de nuci sau de seminţe

   2 căni de nuci/alune sau seminţe de orice fel, lăsate la înmuiat peste noapte 1 1/2 căni de apă

   Lasă nucile, alunele ori seminţele să se înmoaie în apă peste noapte. Scurge-le şi clăteşte-le. Pune-le în blender, cu o cană de apă, şi mixează bine ca să se mărunţească şi să rezulte o cremă fină. Toarnă compoziţia într-o pungă de germeni. Agaţă punga deasupra chiuvetei sau a unui castron, pentru a se scurge zerul, şi las-o la fermentat, la temperatura camerei, timp de 8-12 ore.
   Transferă brânza într-un castron, înglobează în ea condimentele tale preferate şi amestecă bine. Pentru a-i da aromă, poţi folosi orice combinaţie din următoarele: usturoi, zeamă de lămâie, coriandru proaspăt, tocat, pudră de curry, pătrunjel tocat sau uscat, mărar tocat sau uscat, roşii uscate la soare, praz tocat, busuioc, ulei de măsline, sare marină celtică.
   Rezultă circa 0,5 kg. Brânza poate fi păstrată în frigider cel puţin 7 zile, într-un recipient acoperit.

   Brânza cu migdale condimentată a Valiei

   Amestecă într-un castron următoarele ingrediente:

2 căni de pulpă rămasă de la laptele de migdale (pulpa nu trebuie îndulcită)
2 linguri de ulei de măsline
1/2 cană de zeamă de lămâie
1/2 linguriţă de sare marină celtică (opţional)
3/4 cană de frunze de mărar proaspete sau uscate
1/2 cană de ceapă, tăiată cubuleţe
1/2 cană de ardei gras roşu, tăiat cubuleţe

Ornează preparatul cu roşii cherry.

Rezultă 6 porţii.

   Raze de soare

2 căni de seminţe de floarea-soarelui, lăsate la înmuiat peste noapte 1/2 cană de nuci
1 cană de ţelină tocată
2 linguri de ulei de măsline
1/2 cană de zeamă de lămâie
1 lingură de busuioc uscat
2 căţei de usturoi
1 1/2 linguriţe de sare marină celtică (opţional)

Mixează ingredientele în robotul de bucătărie până la omogenizare. Fii creativ(ă) şi serveşte preparatul pe un biscuit, rulează-l într-o foaie de varză sau umple un ardei gras cu el.

Rezultă 12 porţii.

   Humusul lui Serghei

Procesează în robotul de bucătărie următoarele ingrediente:

2 căni de boabe de năut, germinate timp de o zi
1 cană de roşii tocate
1 cană de ţelină tocată
2 linguri de ulei de măsline
1-2 linguri de mărar sau busuioc (uscat) sau 1 cană (proaspăt)
1-2 linguri de zeamă de lămâie verde sau galbenă
Ardei iute, după gust
Sare marină celtică, după gust (opţional)
2-3 căţei de usturoi

Presară deasupra pătrunjel uscat, mărunţit, înainte de servire.

Rezultă 5-7 porţii.

  • cartea a apărut în martie 2016 la editura Curtea Veche, în cadrul colecţiei Să fii sănătos
  • traducător: Diana Catindatu
  • Titlu original: 12 steps to raw food: How to end your dependency on cooked food
  • cartea cuprinde 272 pagini în format 15.5x22cm şi o greutate de 0.320 kg
  • ISBN: 978-606-588-793-0
  • cartea a fost vizualizată de 892 ori începând cu data de 06.05.2011
Nu sunt păreri

Puteţi adăuga păreri doar dacă sunteţi autentificat.
  • Poşta Română
    10.00 lei
    Livrare prin Poşta Română, plata ramburs
    Termen de livrare: 2-4 zile lucrătoare
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

  • Livrare prin curier rapid în Bucureşti şi zone limitrofe (Bookurier)
    10.00 lei
    Bucureşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroeşti, Dudu, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni, Pantelimon, Popeşti Leordeni, Pipera, Roşu, Voluntari.
    Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

  • Livrare prin curier rapid în alte localităţi decât Bucureşti
    14.00 lei
    livrare prin curier rapid în orice localitate, confirmarea livrării se va face telefonic
    Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 200.00 lei

Nu sunt definite linkuri pentru această carte
carţi de acelaşi autor cu "12 paşi către o alimentaţie raw"
carţi din acelaşi domeniu cu "12 paşi către o alimentaţie raw"
(terapii > dietoterapie)
contact | termeni şi condiţii | © EuSunt.ro | ultima actualizare vineri, 28 aprilie 2017
Cărţi vizualizate recent
toolbar
toolbar