Libraria Eu Sunt - libraria sufletului

în perioada 12 august - 3 septembrie vom fi în vacanţă. Ultimele expedieri se vor face pe 11 august, iar comenzile primite în perioada vacanţei vor fi onorate începând cu 4 septembrie. Revenim cu o surpriză :)
intrare cont | creare cont | asistenţă
» EuSunt » 200 de reţete pentru copilaşul tău vineri, 18 august 2017 
căutare avansată
  căutare   OK
 
domenii
arte divinatorii astrologie budism creştinism dicţionare filosofie hinduism islamism iudaism literatură maeştri spirituali mitologie ocultism orientări spirituale paranormal psihologie taoism terapii yoga
 
 
index alfabetic
noutăţi în curând autori edituri titluri
 
 
newsletter

abonare
 
 
informaţii utile
asistenţă cum comand despre livrare cum plătesc despre EuSunt anunţuri
 
 
link-uri
link-uri parteneri
 

200 de reţete pentru copilaşul tău

de la 6 luni la 3 ani
de Celine Scharot
Recomanda unui prieten Recomanda unui prieten
200 de reţete pentru copilaşul tău Imaginea mare preţ Eu Sunt: 37,00 lei

preţ listă: 39,90 lei

reducere:
2,90 lei (7,27%)
momentan indisponibilă *

Puteţi cere ca să fiţi anuntaţi atunci când această carte devine disponibilă.
Pentru aceasta trebuie ca să fiţi autentificaţi.
Apasaţi aici pentru a vă autentifica.
alte modalităţi de comandă:

1. prin e-mail la comenzi@eusunt.ro

2. prin messenger la libraria_eusunt

3. telefonic la:
orange 0754.025.588
vodafone 0722.298.137
romtelecom 021.665.69.86

Detalii despre cartea 200 de reţete pentru copilaşul tău

   Reţete sănătoase, echilibrate şi uşor de realizat, pentru o alimentaţie variată a copilului şi pentru a-i oferi plăcerea de a mânca bine.
   Elaborată de un dietetician, cartea este împărţită în trei secţiuni:
   • de la 6 luni la 1 an: de la o alimentaţie lichidă la una solidă
   • de la 1 an la 18 luni: către o alimentaţie de "om mare"
   • de la 18 luni la 3 ani: copilul mănâncă (aproape) de toate
   În fiecare secţiune: reţete sărate şi dulci, cu produse de sezon şi respectând strict nevoile alimentare ale copilului, propuneri de meniuri, sfaturi dietetice şi trucuri practice pentru a dezvolta gustul copilului şi a introduce progresiv alimente noi.
   Un ghid practic util pentru a garanta copilului tău o alimentaţie sănătoasă si echilibrată
Introducere ... 7
Sfaturi practice ... 8
Repere în diversificarea alimentaţiei la copil ... 12

   Partea 1: de la 6 luni la 1 an

De la lichid la solid ... 15
DE LA 6 LA 9 LUNI: ÎNCEPEREA DIVERSIFICÂRII ... 16
   Exemple de meniuri ... 21
   Reţete sărate ... 23
   Reţete dulci ... 56
DE LA 9 LUNI LA 1 AN: ALIMENTE NOI ... 65
   Exemple de meniuri ... 67
   Reţete sărate ... 69
   Reţete dulci ... 78

   Partea a 2-a: de la 1 an la 18 luni

Către o alimentaţie de "adult" ... 93
începutul masticaţiei ... 94
Exemple de meniuri ... 99
Reţete sărate ... 101
Reţete dulci ... 121

   Partea a 3-a: de la 18 luni la 3 ani

Copilul mănâncă (aproape) orice ... 145
îsi impune gusturile ... 146
Exemple de meniuri ... 151
Reţete sărate ... 153
Reţete dulci ... 198

Anexe
Alergii alimentare ... 244
Ce trebuie ca rezervă ... 247
Repere energetice ... 250
Listă de reţete ... 257
Indice de produse ... 266

pag. 25-26

   Piure de morcovi

   PENTRU 2 PORŢII
   Preparare: 20 minute • Gătire: 20 de minute
   Ingrediente: 2 morcovi medii (300 g în total), 5 g de ulei, la alegere, pentru 1 porţie a linguriţă)

   Spălaţi cu grijă morcovii pentru a elimina pământul şi nisipul. Curăţaţi-i de coajă, spălaţi-i din nou, apoi tăiaţi-i rondele. Fierbeţi rondelele la aburi de 20 de minute sau 10-12 minute sub presiune. Legumele sunt fierte când cuţitul intră uşor în ele. Mixaţi fin, la nevoie adăugaţi puţină apă pentru a obţine consistenţa dorită. Adăugaţi uleiul. Serviţi călduţ.
   Puteţi folosi păstârnac în loc de morcov, crescând uşor timpul de fierbere la aburi cu 5-7 minute.
   Morcovul este o legumă uşor dulce, care va încânta papilele copilului. Este bogat în beta-caroten care, în organism, se transformă în vitamina A, esenţială pentru creştere.

   Piure de dovlecei

   PENTRU 2 PORŢII
   Preparare: 10 minute • Gătire: 10-12 minute
   Ingrediente: 2 dovlecei mici (400 g în total), 5 g de ulei, la alegere, pentru 1 porţie (1 linguriţă)
   Curăţaţi de coajă, apoi spălaţi dovleceii. Tăiaţi-i bucăţi şi fierbeţi-i la aburi 10-12 minute sau 7-8 minute sub presiune. Mixaţi fin. Adăugaţi uleiul şi serviţi călduţ.
   Dacă daţi pentru prima dată dovlecel copilului sau dacă acesta are scaune uşor lichide, scoateţi seminţele - pot irita intestinele.
   Bogat în apă, dovlecelul va fi preferat vara, pe căldură mare. Va contribui la o bună hidratare. Dovlecelul, mai ales când este crud, este bogat în vitamina C. De asemenea, este o sursă deloc neglijabilă de acid folie (vitamina B), indispensabil creşterii, reînnoirii globulelor roşii, intervenind şi în cicatrizarea ţesuturilor.

pag. 25-26

   Piure de morcovi

   PENTRU 2 PORŢII
   Preparare: 20 minute • Gătire: 20 de minute
   Ingrediente: 2 morcovi medii (300 g în total), 5 g de ulei, la alegere, pentru 1 porţie a linguriţă)

   Spălaţi cu grijă morcovii pentru a elimina pământul şi nisipul. Curăţaţi-i de coajă, spălaţi-i din nou, apoi tăiaţi-i rondele. Fierbeţi rondelele la aburi de 20 de minute sau 10-12 minute sub presiune. Legumele sunt fierte când cuţitul intră uşor în ele. Mixaţi fin, la nevoie adăugaţi puţină apă pentru a obţine consistenţa dorită. Adăugaţi uleiul. Serviţi călduţ.
   Puteţi folosi păstârnac în loc de morcov, crescând uşor timpul de fierbere la aburi cu 5-7 minute.
   Morcovul este o legumă uşor dulce, care va încânta papilele copilului. Este bogat în beta-caroten care, în organism, se transformă în vitamina A, esenţială pentru creştere.

   Piure de dovlecei

   PENTRU 2 PORŢII
   Preparare: 10 minute • Gătire: 10-12 minute
   Ingrediente: 2 dovlecei mici (400 g în total), 5 g de ulei, la alegere, pentru 1 porţie (1 linguriţă)
   Curăţaţi de coajă, apoi spălaţi dovleceii. Tăiaţi-i bucăţi şi fierbeţi-i la aburi 10-12 minute sau 7-8 minute sub presiune. Mixaţi fin. Adăugaţi uleiul şi serviţi călduţ.
   Dacă daţi pentru prima dată dovlecel copilului sau dacă acesta are scaune uşor lichide, scoateţi seminţele - pot irita intestinele.
   Bogat în apă, dovlecelul va fi preferat vara, pe căldură mare. Va contribui la o bună hidratare. Dovlecelul, mai ales când este crud, este bogat în vitamina C. De asemenea, este o sursă deloc neglijabilă de acid folie (vitamina B), indispensabil creşterii, reînnoirii globulelor roşii, intervenind şi în cicatrizarea ţesuturilor.

pag. 120-121

   Sufleuri de dovlecel

   PENTRU 2 PORŢII
   Preparare: 15 minute • Gătire: 40 de minute
   Ingrediente: 1/2 de dovlecei (100 g), 3 sau 4 frunze de pătrunjel, 15 g de amidon de porumb (3 linguriţe rase), 200 ml de lapte, 1 ou

   Spălaţi şi fasonaţi dovlecelul. Fierbeţi-l la aburi 10 minute împreună cu pătrunjelul. în acest timp, încălziţi cuptorul la 150°C (treapta 5). Dizolvaţi amidonul de porumb în lapte şi lăsaţi-l să se îngroaşe pe foc mic. Când dovlecelul a fiert, mixaţi-l. Spargeţi oul şi separaţi gălbenuşul de albuş. Adăugaţi la amidonul fiert gălbenuşul şi dovlecelul mixat. Bateţi albuşul spumă tare şi încorporaţi-l delicat în amestec. Turnaţi amestecul în două forme mici pentru sufleu şi lăsaţi să se facă în cuptor 25-30 de minute. Serviţi imediat. A doua porţie nu se poate păstra, dar va fi pe placul unui adult sau al unui copil mai mare. Un sufleu nu aşteaptă, dar, atenţie, când este scos din cuptor este foarte fierbinte! Nu lăsaţi copilul să îl mănânce singur, fără să fi verificat înainte temperatura.
   în ioc de dovlecel, puteţi folosi orice legume sub formă de piure: morcov, conopidă, broccoli, fasole verde, spanac... pentru a varia gustul, puteţi folosi busuioc, arpagic sau tarhon în loc de pătrunjel.

   Compot de caise şi zmeură

   PENTUU 2 PORŢII
   preparare: 10-20 de minute • Gătire: 15 minute
   Ingrediente: 5-8 caise, în funcţie de mărime (250 g), 1 mână de zmeură (100-125 g)

   Spălaţi fructele. Tăiaţi caisele în două şi înlăturaţi sâmburele. Tăiaţi-le bucăţele mici. Fierbeţi-le la aburi, 15 minute sau într-o cratiţă cu două linguri de apă, pe foc mic, timp de 20 de minute. Mixaţi fructele şi serviţi-le călduţe sau reci.
   în loc de caise, puteţi folosi 2 piersici sau 2 nectarine.
   Zmeura este un fruct foarte fragil. Pentru a evita manipularea, se vinde intotdeauna in recipiente. Alegeţi zmeură tare şi cărnoasă, cu o culoare vie. Sezonul ei este scurt, din iunie în august. Pentru a prepara piureul, puteti folosi zmeura congelată sau chiar sfărâmată care este mai ieftină la kilogram.

pag. 167-168

   Flan cu ciuperci

   PENTRU 2 PORŢII
   Preparare: 25 minute • Gătire: 45 de minute
   Ingrediente: 400 g de ciuperci champignon, 4 linguriţe de zeamă de lămâie, 1 ou, 200 ml de lapte, 1 vârf de cuţit de nucşoară măcinată

   Spălaţi, curăţaţi de coajă şi tocaţi ciupercile, gătiţi-le pe foc mic într-o cratiţă cu capac, împreună cu zeama de lămâie, timp de 10-15 minute. încălziţi cuptorul la 180°C. Aşezaţi ciupercile gătite şi bine scurse într-o formă pentru gratin. Bateţi oul ca pentru omletă, adăugaţi laptele şi nucşoara, apoi turnaţi peste ciuperci. Puneţi forma în bain-marie şi lăsaţi să se facă în cuptor 25-30 de minute. Serviţi călduţ sau rece.
   Ciupercile champignon sunt o sursă bună de vitamina D. Aceasta contribuie la sănătatea oaselor şi a dinţilor, permiţând asimilarea prin sânge a calciului şi fosforului, minerale indispensabile creşterii osoase. Vitamina D joacă un rol în maturarea celulelor, în special a celor ale sistemului imunitar.

   Chiftele de cartofi

   PENTRU 2 PORŢII
   Preparare: 15 minute • Gătire: 10-15 minute
   Ingrediente: 2 cartofi, 1 ou, 2 linguri de pătrunjel tocat, 1 vârf de cuţit de nucşoară măcinată, 1 linguruţă de ulei de floarea-soarelui

   Spălaţi, curăţaţi de coajă şi radeţi cartofii. Bateţi oul ca pentru omletă, adăugaţi pătrunjelul, nucşoara şi cartofii raşi. într-o tigaie mare încălziţi uleiul. Când tigaia este caldă, repartizaţi preparatul în 4 sau 6 grămăjoare şi turtiţi-le. Lăsaţi să se prăjească 3-5 minute înainte de a întoarce fiecare chiftea. Lăsaţi-le din nou să se prăjească 3-5 minute, ca să fie bine pătrunse. Serviţi cald sau călduţ.
   în funcţie de mărimea ţigăii, puteţi să preparaţi chifteiuţele în două sau trei serii, păstraţi-le apoi la cuptor până le serviţi.

pag. 228-229

   Mousse cu portocală

   PENTRU 2 PORŢII
   Preparare: 15 minute • Gatire: 5 minute
   Ingrediente: 1 ou, 1 lingură de amidon de porumb, 200 ml de suc de portocală proaspăt stors, 15 g de zahăr

   Separaţi albuşul de gălbenuş. Bateţi albuşul spumă foarte tare, apoi păstraţi-l la rece. Desfaceţi amidonul de porumb cu gălbenuşul şi 2 linguri de suc de portocală, încălziţi restul de suc de portocală cu zahărul. Când sucul este cald, dar nu clocoteşte, turnaţi-l peste preparat. Amestecaţi şi mutaţi compoziţia într-o cratiţă, apoi lăsaţi să fiarbă pe foc mic 2 minute, amestecând continuu. Luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcorească, încorporaţi delicat albuşul bătut spumă. Păstraţi la rece până serviţi.
   Puteţi înlocui sucul de portocală cu aceeaşi cantitate de zeamă de lămâie. Dar, atenţie, aciditatea lămâii nu le place tuturor copiilor.

   Mousse cu castane

   PENTRU 4 PORŢII
   Preparare: 20 minute • Gătire: nu se găteşte
   Ingrediente: 300 g de brânză de vaci, 250 g de cremă de castane, 2 albuş

   Amestecaţi brânza de vaci şi crema de castane până obţineţi o textură omogenă. Bateţi albuşul spumă foarte tare. încorporaţi delicat albuşul în amestec. Repartizaţi preparatul în 4 porţii şi păstraţi la rece până serviţi.

   Supă de pepene galben cu zmeură sau căpşune

   PENTRU 2 PORŢII
   Preparare: 25 minute • Gătire: nu se găteşte
   Ingrediente: 1/2 de pepene galben mic, 2 vârf de cuţit de vanilie pudră, 200 g de zmeură sau căpsune, 5 g de zahăr pudră pentru glazuri

   Spălaţi, curăţaţi de coajă şi scoateţi sâmburii de la pepene, apoi mixaţi-l fin. Adăugaţi vanilia şi turnaţi în două cupe. Spălaţi zmeura şi repartizaţi-o peste pepene. Păstraţi la rece. Când serviţi, pudraţi cu zahăr pudră pentru glazuri, cu ajutorul unei site mici.

  • cartea a apărut în octombrie 2015 la editura Litera
  • traducător: Aurelia Ulici
  • cartea cuprinde 288 pagini în format 13x20cm şi o greutate de 0.350 kg
  • ISBN: 978-606-686-970-6
  • cartea a fost vizualizată de 744 ori începând cu data de 06.05.2011
Nu sunt păreri

Puteţi adăuga păreri doar dacă sunteţi autentificat.
  • Poşta Română
    10.00 lei
    Livrare prin Poşta Română, plata ramburs
    Termen de livrare: 2-4 zile lucrătoare
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

  • Livrare prin curier rapid în Bucureşti şi zone limitrofe (Bookurier)
    10.00 lei
    Bucureşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroeşti, Dudu, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni, Pantelimon, Popeşti Leordeni, Pipera, Roşu, Voluntari.
    Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

  • Livrare prin curier rapid în alte localităţi decât Bucureşti
    14.00 lei
    livrare prin curier rapid în orice localitate, confirmarea livrării se va face telefonic
    Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 200.00 lei

Nu sunt definite linkuri pentru această carte
carţi din acelaşi domeniu cu "200 de reţete pentru copilaşul tău"
(terapii > dietoterapie)
contact | termeni şi condiţii | © EuSunt.ro | ultima actualizare vineri, 11 august 2017
Cărţi vizualizate recent
toolbar
toolbar