Libraria Eu Sunt - libraria sufletului
intrare cont | creare cont | asistenţă
» EuSunt » Ascultă-ţi corpul - versiune pentru bărbaţi marţi, 17 octombrie 2017 
căutare avansată
  căutare   OK
 
domenii
arte divinatorii astrologie budism creştinism dicţionare filosofie hinduism islamism iudaism literatură maeştri spirituali mitologie ocultism orientări spirituale paranormal psihologie taoism terapii yoga
 
 
index alfabetic
noutăţi în curând autori edituri titluri
 
 
newsletter

abonare
 
 
informaţii utile
asistenţă cum comand despre livrare cum plătesc despre EuSunt anunţuri
 
 
link-uri
link-uri parteneri
 

Ascultă-ţi corpul - versiune pentru bărbaţi


de Lise Bourbeau, Jean-Pierre Gagnon
Recomanda unui prieten Recomanda unui prieten
Ascultă-ţi corpul - versiune pentru bărbaţi Imaginea mare preţ Eu Sunt: 22,00 lei

preţ listă: 25,00 lei

reducere:
3,00 lei (12,00%)

  buc.
alte modalităţi de comandă:

1. prin e-mail la comenzi@eusunt.ro

2. prin messenger la libraria_eusunt

3. telefonic la:
orange 0754.025.588
vodafone 0722.298.137
romtelecom 021.665.69.86

Detalii despre cartea Ascultă-ţi corpul - versiune pentru bărbaţi

Dacă ai intenţia de a citi această carte pentru ca mai apoi s-o foloseşti doar pentru a-ţi garnisi biblioteca, înseamnă că renunţi la dorinţa de a te ajuta pe tine însuţi. Acum este momentul să iei o decizie. Eşti gata pentru o schimbare?
Metoda mea este simplă. Este suficient să citeşti atent fiecare capitol şi să aplici în viaţa ta, de câte ori ai nevoie, materia oferită. După fiecare capitol, propun efectuarea câtorva exerciţii. Dacă urmezi corect directivele aşa cum îţi sunt prezentate, vei avea bucuria de a descoperi toate avantajele pe care acea aplicaţie ţi le rezervă.
Conţinutul acestei cărţi este fructul cercetărilor, studiului şi observaţiilor personale efectuate de-a lungul a aproape cincizeci de ani. Eu însumi am experimentat toate noţiunile menţionate aici. Fericirea şi starea de bine pe care experienţele mele mi le-au procurat, m-au convins să-i învăţ şi pe alţii marile legi ale vieţii, iar mai apoi să scriu o carte.
Până în acest moment, mii de persoane şi-au transformat astfel viaţa învăţând să se descopere pe sine, resimţind din ce în ce mai mult aceea pace interioară pe care o credem adesea inaccesibilă.
Lecţiile mele despre dragostea adevărată sunt la fel de importante pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.
Toate fiinţele umane, atât bărbaţii cât şi femeile, sunt constituite dintr-un principiu masculin şi unul feminin. În învăţăturile orientale, principiul feminin corespunde părţii yin, iar cel masculin părţii yang.
Principiul masculin este legat de corpul mental, de partea raţională a fiinţei, pe când principiul feminin este legat de corpul emoţional, adică de partea emoţională a fiinţei. Corpul mental, prin intermedierea intelectului, este în planul material ceea ce inteligenţa este în planul spiritual. în mod similar, corpul emoţional, prin intermediul dorinţelor, este în planul material ceea ce intuiţia este în planul spiritual. Unul ne ajută să luăm contact cu celălalt, adică prin intermediul intelectului nostru şi al dorinţelor noastre, luăm contact cu inteligenţa şi cu intuiţia noastră.
MULŢUMIRI ... 3
PREFAŢĂ ... 6
PROLOG ... 9

PRIMA PARTE - MARILE LEGI ALE VIEŢII ... 15

CAPITOLUL 1
ŢELUL PRIMORDIAL AL FIINŢEI UMANE ... 15
CAPITOLUL 2
CONŞTIENT, SUBCONŞTIENT, SUPRACONŞTIENT ... 25
CAPITOLUL 3
ANGAJAMENT ŞI RESPONSABILITATE ... 32
CAPITOLUL 4
IUBIRE ŞI POSESIE ... 39
CAPITOLUL 5
LEGEA CAUZEI ŞI A EFECTULUI ... 49
CAPITOLUL 6
TĂIEREA CORDOANELOR - IERTAREA ... 54
CAPITOLUL 7
CREDINŢA - RUGĂCIUNEA ... 63
CAPITOLUL 8
ENERGIA ... 70

PARTEA A DOUA - ASCULTAREA CORPULUI FIZIC

CAPITOLUL 9
EGOUL ŞI ORGOLIUL ... 77
CAPITOLUL 10
BINELE - RĂUL ... 85
CAPITOLUL 11
FALŞII STĂPÂNI ... 94
CAPITOLUL 12
NEVOILE CORPULUI MENTAL ... 103

PARTEA A TREIA - ASCULTAREA CORPULUI MENTAL

CAPITOLUL 13
FRICILE - CULPABILITATEA ... 109
CAPITOLUL 14
EXPRIMAREA EMOŢIILOR ... 117
CAPITOLUL 15
NEVOILE CORPULUI EMOŢIONAL ... 128

PARTEA A PATRA - ASCULTAREA CORPULUI EMOŢIONAL

CAPITOLUL 16
ÎŢI HRĂNEŞTI CORPUL FIZIC DUPĂ CUM ÎŢI TRĂIEŞTI VIAŢA ... 137
CAPITOLUL 17
PROBLEMELE LEGATE DE GREUTATE ... 146
CAPITOLUL 18
SEXUALITATEA ... 152
CAPITOLUL 19
BOLI - ACCIDENTE ... 160
CAPITOLUL 20
NEVOILE CORPULUI FIZIC ... 169

PARTEA A CINCEA - SPIRITUALITATEA

CAPITOLUL 21
SPIRITUALITATEA - MEDITAŢIA ... 176
CAPITOLUL 22
ACCEPTARE COMPLETĂ ... 183

CONCLUZIE ... 193

pag. 16-17

   Se spune că atunci când Omul va învăţa să se iubească atât pe sine, cât şi pe aproapele său într-o manieră totală, va reuşi să stăpânească materia, iar existenţa sa pe Pământ nu va mai fi necesară.
   Putem, de asemenea, să considerăm Pământul ca fiind o entitate în sine, adică un suflet, o persoană. Prin consecinţă şi el are ca scop să evolueze. Fiecare fiinţă umană trebuie considerată ca fiind o celulă a Pământului, în acelaşi fel în care corpul tău posedă miliarde de celule. Dacă toate celulele tale sunt sănătoase, te vei bucura de un corp sănătos cu care îţi va fi agreabil să trăieşti. Acelaşi lucru este valabil şi pentru planeta Pământ.
   Îi revine fiecărui individ în parte sarcina de a se purifica, de a se menţine sănătos fizic, mental şi emoţional, acesta fiind în general modul de viaţă al unei fiinţe inteligente şi spirituale. În acest context, armonia va domni peste toate şi Pământul va deveni un loc plin de iubire, de pace şi de fericire.
   Eşti aici pe Pământ pentru a veghea asupra propriei tale evoluţii şi nu asupra evoluţiei celorlalţi. Este deci inutil să-ţi utilizezi toată energia pentru a judeca, a dirija şi a controla viaţa acestora din urmă. Adevărul este că te găseşti pe Pământ doar pentru tine însuţi.
   Pe parcursul acestei cărţi, vei găsi sugestii, modalităţi şi unelte care îţi vor permite să devii STĂPÂNUL propriei tale vieţi. Pe măsură ce îţi vei dezvolta o credinţă apreciabilă în puterea ta interioară ca de altfel şi acea mare iubire lăuntrică, vei degaja o asemenea energie încât reacţiile tale faţă de mediul ce te înconjoară, precum şi faţă de tine însuţi, se vor transforma complet iar viaţa ţi se va ameliora.
   Pământul (sau societatea) este atât de puternic pe cât de puternic este cel mai slab individ al său, în acelaşi mod în care un lanţ se dovedeşte atât de tare pe cât este de tare cea mai slabă verigă a sa.
   Mulţi afirmă că Pământul, în ansamblul său, a evoluat mult în ultima sută de ani şi continuă să evolueze. Afirmaţia nu este falsă, însă trebuie să înţelegem faptul că trăim o evoluţie fizică, materială şi nu una spirituală. Oare unde ne va conduce această evoluţie?
   Să privim în jurul nostru: farmaciile, spitalele, închisorile şi azilele nu încetează să se înmulţească. Oamenii sunt din ce în ce mai afectaţi de maladii fizice şi mentale. Noi maladii apar în fiecare an. Atât media, cât şi cinematograful ne dezvăluie zilnic atrocităţile care s-au produs... Este acesta imaginea reflectată a unei evoluţii inteligente? A unei societăţi sănătoase? Aprioric, fiinţa umană are dreptate să se arate nemulţumită.
   Este vorba de o nemulţumire pe care şi tu o trăieşti, poate chiar în acest moment, în viaţa ta prezentă. Şi care este fără îndoială motivul pentru care citeşti această carte. Simţi probabil un gol în interiorul tău, un vid pe care de altfel cauţi în mod constant să-l umpli. Dar oare cauţi tu acolo unde trebuie? Nu trebuie să cauţi în jur, ci mai degrabă în interiorul tău. Marele tău prieten se află acolo. El este de natură divină. Este Dumnezeul tău interior, cel care se află acolo pentru a te îndruma, pentru a-ţi veni în ajutor.
   Sper că de aici până la finalul acestei cărţi îl vei descoperi cu adevărat şi că îi vei simţi manifestările prin intermediul tuturor experienţelor pe care le vei realiza. în acel moment, vei şti negreşit că ajutat de puterea sa eternă vei putea împlini tot ceea ce îţi doreşti în viaţă.
   Cu siguranţă, însă, îţi pui întrebarea: Cum se face că este în acelaşi timp şi simplu şi inaccesibil? Ştiind faptul că fiinţa umană poate să facă orice lucru, să îndeplinească orice-şi doreşte, de ce există atât de puţini oameni care reuşesc?
   De fapt, chiar ai dreptate să te întrebi. La ora actuală sunt foarte puţini oameni pe Pământ ce sunt cu totul stăpâni pe propria lor viaţă... Şi totuşi păstrează-ţi speranţa deoarece începem încetul cu încetul să ne trezim. Ne punem întrebări din ce în ce mai des şi dorim să înţelegem mai profund, pentru că suntem în acest moment cu mult mai conştienţi că există şi altceva. Ne aflăm în era spiritualităţii. Totuşi, nu este uşor pentru Om să meargă în profunzime. Această dificultate vine pe de o parte din ego-ul său ce este prea mare şi îl domină, iar pe de altă parte din teama de a nu descoperi că are în interiorul său şi o parte rea!
   Şi totuşi de unde provine această frică? Ea poate veni din educaţia primită, sau din altă parte, poate chiar dintr-o viaţă anterioară. însă prea puţin contează de unde vine, este timpul să-ţi laşi în urmă trecutul. în realitate, trecutul este încheiat: nu-l mai putem schimba.
   Cel mai preţios moment este clipa pe care o trăieşti astăzi. Viitorul nu depinde decât de tine, de ceea ce gândeşti acum.    
   Dacă eşti la început de drum în ceea ce priveşte dezvoltarea...

pag. 16-17

   Se spune că atunci când Omul va învăţa să se iubească atât pe sine, cât şi pe aproapele său într-o manieră totală, va reuşi să stăpânească materia, iar existenţa sa pe Pământ nu va mai fi necesară.
   Putem, de asemenea, să considerăm Pământul ca fiind o entitate în sine, adică un suflet, o persoană. Prin consecinţă şi el are ca scop să evolueze. Fiecare fiinţă umană trebuie considerată ca fiind o celulă a Pământului, în acelaşi fel în care corpul tău posedă miliarde de celule. Dacă toate celulele tale sunt sănătoase, te vei bucura de un corp sănătos cu care îţi va fi agreabil să trăieşti. Acelaşi lucru este valabil şi pentru planeta Pământ.
   Îi revine fiecărui individ în parte sarcina de a se purifica, de a se menţine sănătos fizic, mental şi emoţional, acesta fiind în general modul de viaţă al unei fiinţe inteligente şi spirituale. În acest context, armonia va domni peste toate şi Pământul va deveni un loc plin de iubire, de pace şi de fericire.
   Eşti aici pe Pământ pentru a veghea asupra propriei tale evoluţii şi nu asupra evoluţiei celorlalţi. Este deci inutil să-ţi utilizezi toată energia pentru a judeca, a dirija şi a controla viaţa acestora din urmă. Adevărul este că te găseşti pe Pământ doar pentru tine însuţi.
   Pe parcursul acestei cărţi, vei găsi sugestii, modalităţi şi unelte care îţi vor permite să devii STĂPÂNUL propriei tale vieţi. Pe măsură ce îţi vei dezvolta o credinţă apreciabilă în puterea ta interioară ca de altfel şi acea mare iubire lăuntrică, vei degaja o asemenea energie încât reacţiile tale faţă de mediul ce te înconjoară, precum şi faţă de tine însuţi, se vor transforma complet iar viaţa ţi se va ameliora.
   Pământul (sau societatea) este atât de puternic pe cât de puternic este cel mai slab individ al său, în acelaşi mod în care un lanţ se dovedeşte atât de tare pe cât este de tare cea mai slabă verigă a sa.
   Mulţi afirmă că Pământul, în ansamblul său, a evoluat mult în ultima sută de ani şi continuă să evolueze. Afirmaţia nu este falsă, însă trebuie să înţelegem faptul că trăim o evoluţie fizică, materială şi nu una spirituală. Oare unde ne va conduce această evoluţie?
   Să privim în jurul nostru: farmaciile, spitalele, închisorile şi azilele nu încetează să se înmulţească. Oamenii sunt din ce în ce mai afectaţi de maladii fizice şi mentale. Noi maladii apar în fiecare an. Atât media, cât şi cinematograful ne dezvăluie zilnic atrocităţile care s-au produs... Este acesta imaginea reflectată a unei evoluţii inteligente? A unei societăţi sănătoase? Aprioric, fiinţa umană are dreptate să se arate nemulţumită.
   Este vorba de o nemulţumire pe care şi tu o trăieşti, poate chiar în acest moment, în viaţa ta prezentă. Şi care este fără îndoială motivul pentru care citeşti această carte. Simţi probabil un gol în interiorul tău, un vid pe care de altfel cauţi în mod constant să-l umpli. Dar oare cauţi tu acolo unde trebuie? Nu trebuie să cauţi în jur, ci mai degrabă în interiorul tău. Marele tău prieten se află acolo. El este de natură divină. Este Dumnezeul tău interior, cel care se află acolo pentru a te îndruma, pentru a-ţi veni în ajutor.
   Sper că de aici până la finalul acestei cărţi îl vei descoperi cu adevărat şi că îi vei simţi manifestările prin intermediul tuturor experienţelor pe care le vei realiza. în acel moment, vei şti negreşit că ajutat de puterea sa eternă vei putea împlini tot ceea ce îţi doreşti în viaţă.
   Cu siguranţă, însă, îţi pui întrebarea: Cum se face că este în acelaşi timp şi simplu şi inaccesibil? Ştiind faptul că fiinţa umană poate să facă orice lucru, să îndeplinească orice-şi doreşte, de ce există atât de puţini oameni care reuşesc?
   De fapt, chiar ai dreptate să te întrebi. La ora actuală sunt foarte puţini oameni pe Pământ ce sunt cu totul stăpâni pe propria lor viaţă... Şi totuşi păstrează-ţi speranţa deoarece începem încetul cu încetul să ne trezim. Ne punem întrebări din ce în ce mai des şi dorim să înţelegem mai profund, pentru că suntem în acest moment cu mult mai conştienţi că există şi altceva. Ne aflăm în era spiritualităţii. Totuşi, nu este uşor pentru Om să meargă în profunzime. Această dificultate vine pe de o parte din ego-ul său ce este prea mare şi îl domină, iar pe de altă parte din teama de a nu descoperi că are în interiorul său şi o parte rea!
   Şi totuşi de unde provine această frică? Ea poate veni din educaţia primită, sau din altă parte, poate chiar dintr-o viaţă anterioară. însă prea puţin contează de unde vine, este timpul să-ţi laşi în urmă trecutul. în realitate, trecutul este încheiat: nu-l mai putem schimba.
   Cel mai preţios moment este clipa pe care o trăieşti astăzi. Viitorul nu depinde decât de tine, de ceea ce gândeşti acum.    
   Dacă eşti la început de drum în ceea ce priveşte dezvoltarea...

pag. 82-83

   Amândoi veţi pierde: tu, prin supunerea ta, deoarece ai impresia că ţi s-a scurs toată energia şi celălalt, prin impresia lui de a fi învingător (deşi a pierdut), deoarece deţine puterea într-un mod rău. Ar trebui să-şi extragă puterea din interiorul lui şi nu de la ceilalţi. Orice persoană care câştigă prin orgoliu pierde automat.
   Opusul orgoliului este modestia. Dar, atenţie, mulţi oameni se consideră modeşti, pentru a-şi ascunde frica, pentru că, în realitate sunt slabi. Le este atât de frică să nu se înşele încât se supun de bunăvoie. Dacă ajung la putere se schimbă foarte repede. Modestia va dispărea ca prin miracol... Este ceea ce se numeşte falsă modestie.
   Există, de asemenea, oameni care se consideră inferiori şi nu îşi pot accepta talentele şi calităţile. Se simt stânjeniţi când cineva le face un compliment. Acţionează cu modestie... este însă tot o falsă modestie, care reprezintă, printre altele tot o formă de orgoliu. în fond, este mai bine să te compari cu ceva ce este mai bun decât tine, ştiind că acea persoană ştie să îşi exprime mai bine Dumnezeul interior. Astfel accepţi mai uşor că oricine este la fel de perfect ca tine, având încă multe de învăţat de la ceilalţi.
   Adeseori orgoliul induce ipocrizie, vanitate, nevoia de putere şi multe stări care nu îţi sunt benefice. Există două forme de ipocrizie: cea a omului mare care trece drept obişnuit şi cea a omului obişnuit care se dă drept mare. Amândoi ne păcălesc: unul prin falsă modestie, celălalt prin vanitate. Dacă măcar orgoliosul ar şti ce îl aşteaptă după moarte., ce va avea de trăit între cele două vieţi... şi ce este pe cale să creeze pentru viaţa lui viitoare! Spiritismul nu constituie tema cărţii acesteia, dar totuşi e bine să ne gândim şi la asta. De aceea este important să îţi stăpâneşti orgoliul începând de acum, să devii mai conştient de ceea ce te motivează. Oare faptul de a fi acoperit de glorie şi lăudat de ceilalţi? Dacă da, atunci totul se va întoarce împotriva ta. este atât de important să vrei tot timpul să ai dreptate? Uite cât de mare este preţul de plătit pentru acest lucru! Ajuţi pe cineva cu speranţa că se va spune despre tine că eşti generos şi extraordinar? Speri că ajutorul pe care l-ai dat să fie cunoscut de toată lumea? Observă atent! Să luăm exemplul în care ajuţi pe cineva. Persoana pe care ai ajutat-o ţi s-a părut ingrată şi nerecunoscătoare. Nici măcar nu ţi-a mulţumit şi Ie-a spus tuturor cum s-a descurcat ea singură şi cum a schimbat atât de multe lucruri în viaţa ei. Toate astea fără să spună nimic de ajutorul primit! E dezamăgitor, nu-i aşa? Ai fi preferat să spună că a reuşit datorită ţie? A dori recunoştinţa cuiva este tot o formă de orgoliu. Poate te vei simţi tulburat citind acest lucru şi îţi vei da seama cât de orgolios eşti! Scopul meu nu este să te tulbur, ci mai degrabă să devii conştient. Dacă îţi vei da seama că eşti o persoană orgolioasă, atunci a venit momentul să realizezi că, până în prezent, acest lucru te împiedica să iubeşti. în cazul fiinţei umane, rezultatul fizic al înăspririi inimii este scleroza. Tot mai multe persoane sunt afectate de scleroză. Orgoliul face foarte multe ravagii. Ideal pentru aceşti oameni ar fi să se lase purtaţi de inimă şi să înceapă să iubească, să fie mai puţin duri cu ei înşişi şi cu ceilalţi. Partea materială trebuie folosită pentru a evolua şi nu pentru a te înjosi şi a-i înjosi pe ceilalţi. Actele de simplitate şi de sinceritate te vor ajuta să trăieşti un sentiment de fericire extraordinar, mult mai frumos decât cel de a avea dreptate. Dacă observi că unele legături cu părinţii tăi încă nu au fost tăiate şi eziţi încă să faci acest lucru, este un semn de orgoliu. A cere iertare şi a face un act de iubire nu înseamnă nici a pierde, nici a câştiga. Cei care sunt prinşi de acest cordon sunt atât de perfecţi cât ştiu ei să fie. Fiecare a făcut după cum ştia mai bine. Iubirea era pur şi simplu rău exprimată. Pentru a o lua de la capăt bine, e nevoie să îţi deschizi inima şi să laşi la o parte orgoliul. Este cel mai mare bine pe care o persoană îl poate face altcuiva. A gândi şi a vorbi cu mintea este tot o formă de orgoliu, în acel moment ne adresăm minţii celuilalt, iar acesta ne răspunde cu mintea, nu cu inima lui.
   Până la urmă totul ajunge la acelaşi cuvânt: iubirea. Fiecare act de iubire ajunge să rezolve toate problemele şi transformă totul în viaţă. Iubirea are o mare putere de vindecare la nivel fizic, mental, emoţional şi spiritual. Trebuie să conştientizezi acum că în spatele orgoliului se ascund întotdeauna una sau mai multe frici: cea de a nu fi iubit, de a fi respins, judecat, criticat sau de a nu fi la înălţimea unei situaţii, de a pierde ceva sau pe cineva. Dacă la tine vine o persoană orgolioasă, încearcă să vezi toată suferinţa şi frica din comportamentul ei. Poate acea persoană va încerca să te schimbe, să te sperie prin atitudinea ei tranşantă şi autoritară. Dar nu te lăsa impresionat, deoarece, în realitate, ea este probabil mai speriată decât tine. nu încerca să îi răspunzi la fel, cu mintea. Văzându-i suferinţa, vei fi capabil să îi atingi inima.

   EXERCIŢII SUGERATE PENTRU ASIMILAREA ACESTUI CAPITOL:
   
   1) Notează tot ceea ce-ţi poţi aminti din ultimele zile în raport cu situaţiile jenante pe care le-ai avut cu cutare sau cutare persoană, fie...

pag. 162-163

   Cu siguranţă, la început vei fi sceptic, însă ce ai de pierdut dacă vei fi mai deschis şi mai atent la tine însuţi? Gravitatea unei boli se dovedeşte a fi la fel de puternică precum mesajul ei. Când o boală persistă, este foarte important să vezi ce vrea să îţi transmită. Dacă devine foarte puternică, înseamnă că şi-a întărit forţa de mult timp. Sufletul tău strigă: "Ajutor!" Lipsa de iubire pentru tine însuţi te face să suferi prea mult! Este momentul să te întorci la calea ta plină de iubire.
   Îţi dau câteva exemple de posibile cauze pentru unele boli şi afecţiuni. Cele ce urmează îţi vor indica ce se petrece în interiorul tău pe planul emoţional şi mental şi mai ales nevoile fiinţei tale ce este blocată de fricile şi credinţele tale. Totodată, adevăratul mesaj al superconştiinţei tale este de a te accepta pe tine însuţi în momentul în care îţi descoperi fricile şi credinţele ştiind că ai dreptul ca fiinţă umană să le ai. O dată ce le accepţi complet şi în iubire adevărată, îţi va fi mult mai uşor, chiar evident să-ţi transformi atitudinea şi să te îndrepţi spre ceea ce doreşti.
   A suferi de artitră înseamnă a fi convins că ceilalţi profită de tine, iar criticile interioare nu sunt exprimate în mod deschis. Artitra afectează persoanele care nu ştiu să refuze şi care emit acest lucru prin vibraţiile lor. Oamenii acţionează în funcţie de ceea ce primesc: profită de aceste vibraţii. Mesajul artitrei se poate citi astfel: "Nu te mai gândi că toată lumea profită de tine... Tu te supui... Afirmă-te, spune nu când ai ocazia. Când alegi să îi faci un serviciu cuiva, fă acest lucru dar fără să ai aşteptări. Nu mai critica şi încetează să mai vrei să îi schimbi pe ceilalţi."
   Durerea de genunchi înseamnă că eşti prea inflexibil, prea încăpăţânat. Adeseori este semn că orgoliul îţi domină gândurile. O persoană prea autoritară care refuză să fie flexibilă în opinii, se teme de ceea ce ar putea crede ceilalţi despre ea. Ţine la ideile ei cu multă încăpăţânare. Dacă te doare genunchiul primeşti un semnal să fii mai flexibil, să nu îţi mai fie frică de "ce spun ceilalţi" şi să fii deschis faţă de părerile celorlalţi. Există cineva în viaţa ta, care ai vrea să aibă aceeaşi opinie ca şi tine? Corpul tău îţi spune că această atitudine nu îţi este benefică şi că acţionezi împotriva iubirii.
   Şi gura vorbeşte. Orice afecţiune în zona bucală semnifică faptul că ai păreri prea fixe. Nu-ţi acorzi timp pentru a verifica toate aspectele înainte de a acţiona. Spiritul tău este prea închis. Refuzi să recunoşti un mesaj în opiniile celorlalţi. Dacă ai dureri de dinţi, este momentul să iei o hotărâre. Când amâni prea mult să iei o decizie, înseamnă că rezultatele acelei hotărâri te sperie. Corpul tău îţi spune: "Nu-ţi fie frică. Oricare ar fi alegerea ta, va fi doar a ta. Eşti în stare să faci faţă consecinţelor. Poţi să faci să apară evenimente care te pot ajuta. " Dacă este vorba de o afecţiune a gingiilor, va trebui să întăreşti acea decizie. Ţi se spune: "Nu-ţi fie frică. Ai luat o hotărâre, acum acţionează în consecinţă".
   Dacă ai impresia că îţi lipseşte sprijinul în viaţă şi te deranjează acest lucru, corpul tău te va avertiza printr-o durere de spate. Coloana vertebrală este cea care îţi susţine corpul. Fără îndoială eşti o persoană care este în stare să ia toată răspunderea pentru fiecare ceilalţi în spatele lui şi care se simte responsabilă pentru fericirea sau nefericirea celorlalţi. însă această responsabilitate este atât de grea încât vei avea nevoie de un sprijin suplimentar. Exact ceea ce tu nu obţii. Superconştiinţa ta îţi trimite următorul mesaj: "Nu mai crede că eşti responsabil de fericirea sau de nefericirea celorlalţi. Dacă vrei să ajuţi pe cineva, fă asta, dar de bunăvoie, din dragoste şi nu pentru că te simţi obligat să faci asta. Tu eşti singurul care îţi susţii decizia." Dacă faptul de a-ţi lua responsabilităţi te ajută să te realizezi, vei fi apt să faci acest lucru, fie că este vorba despre profesie, fie de alte domenii ale vieţii tale. în acest caz, nu ai nevoie de niciun sprijin. Dacă nu ai putea face acest lucru, nu ţi-ai propune niciodată să faci aşa ceva.
   Când cineva nu se simte destul de sprijinit, este "nesusţinută" adică ar vrea ca toată lumea să o sprijine, dar când ceilalţi se oferă să o ajute, nu îi convine niciodată. Eventual, cei apropiaţi se descurajează şi nu mai vor deloc să o ajute.
   Dacă simţi o durere în partea superioară a spatelui, partea ta afectivă este afectată, iar dacă este vorba despre partea inferioară, este vorba despre latura materială şi financiară.
   Dacă ai febră, aceasta este adeseori semnul unei furii interioare gata să explodeze. Singura modalitate de a o face să iasă este un acces de febră. Prea multe dorinţe închise, izbucnesc dintr-o dată. Corpul tău vrea să te facă să înţelegi că "trebuie să spui ceea ce ai de spus şi asta pe măsură ce apar diverse situaţii. Nu mai păstra totul în tine. Furia nu îţi face deloc bine. Te pedepseşti tu însuţi."
   Când ai probleme la braţe, înseamnă că nu eşti conştient de utilitatea şi de valoarea ta. Adeseori îţi imaginezi că ceilalţi nu te apreciază. Crezi că valoarea ta este mai mică decât a celorlalţi. Corpul tău vrea să îţi...

pag. 184-185

   Mentalul, nefiind decât memorie, nu poate în niciun fel să gestioneze această noţiune a acceptării, nu acesta este rolul său. în acelaşi fel în care inima nu poate digera alimente. îi este deci imposibil mentalului să înţeleagă noţiunile spirituale. îi depăşeşte capacităţile, lată de ce egoul care este creat din energie mentală, refuză să ne permită acceptarea oricărei alte modalităţi de abordare a vieţii diferită de cea pe care o cunoaşte. El se bazează în toate concluziile pe care le trage mai înainte de toate pe ceea ce a învăţat din trecut, pe când iubirea necondiţionată este întotdeauna centrată pe momentul prezent. Egoul utilizează toate modalităţile posibile pentru a ne împiedica să exersăm acceptarea adevărată crezând că astfel ne ajută şi ne protejează. De exemplu, îţi aminteşti când egoul tău îţi şoptea în ureche că dacă vei accepta o persoană aşa cum este ea vei risca să se profite de tine, să fii considerat laş, slab, supus, indiferent, stupid etc. De acum înainte încearcă să fii mai alert atuinci când îţi asculţi egoul repetându-ţi asemenea lucruri. Acceptă ideea că egoului tău îi este imposibil să înţeleagă binefacerile acceptării pe care o faci cu inima. Egoul crede că te ajută, însă dacă doreşti să devii singurul stăpân ai vieţii tale doar tu însuţi trebuie să decizi ce este bun sau nu pentru tine. Pe parcursul acestui capitol doresc înainte de toate să-ţi împărtăşesc noile inspiraţii ce au decurs din recentele mele descoperiri şi care au ca scop să te ajute să pui în practică acceptarea adevărată. De la conceperea iniţială a acestei cărţi am descoperit modalităţi mai rapide şi mai eficace de a ajunge la iubirea adevărată pentru sine şi pentru ceilalţi. Profit de acest moment pentru a mulţumi echipei mele de formatori pentru ajutorul lor preţios în dezvoltarea de noi idei. Am să-ţi prezint în continuare cele mai importante modalităţi ce decurg din aceste noi idei:

   1) Acceptarea egoului nostru

   Dacă şi tu îţi pui următoarea întrebare, care mi-a fost pusă de nenumărate ori: îmi dau bine seama că egoul îmi controlează adesea viaţa, dar cum să ajung să îl diminuez, să nu-l mai las să mă influenţeze atât de mult? Cum să reuşesc acest lucru?, iată răspunsul meu:
   Mai întâi trebuie să-l acceptăm, să rîu urâm faptul că l-am creat şi mai ales să nu dorim cu orice preţ să ne debarasăm de el, să-l desfiinţăm. Atunci când dorim să respingem ceva, orice ar fi acest ceva, ne vom confrunta cu o mare deficienţă în ceea ce priveşte acceptarea. Trebuie ca mai degrabă să  realizăm că cel  puţin  până în acest moment egoul constituie cea mai bună modalitate de a ne proteja de suferinţă. Aşa cum am menţionat într-un capitol precedent egoul poate fi comparat cu un servitor care-şi dirijează stăpânul pentru că acesta din urmă i-a oferit prea multă putere şi l-a autorizat să o şi folosească. În ziua de astăzi, odată cu generalizarea deschiderii conştiinţelor, începem să fim conştienţi de faptul că suntem acel stăpân ce-şi dă seama că este în ordinea firească a lucrurilor ca nu slujitorul să fie cel ce decide întotdeauna. Acesta ar trebui mai degrabă să asculte de nevoile stăpânului său.
   Cum să redevenim stăpâni pe viaţa noastră adoptând o atitudine de acceptare? Stăpânul îi poate spune servitorului fraze de genul: Tocmai mi-am dat seama, CÂNTA, că ţi-am dat prea multă putere lăsându-te să decizi prea des în locul meu. îţi mulţumesc pentru că ţi-ai făcut atât de bine treaba şi că ai decis atât de multe în locul meu bazându-te pe ceea ce tu credeai că ar fi cel mai bine pentru mine. Totuşi mi-am dat seama că nu întotdeauna cele decise de tine răspundeau nevoilor mele şi că eu ar fi trebuit să hotărăsc dacă este nevoie sau nu să te implici. Aşadar am hotărât că din acest moment doresc să iau propriile mele decizii şi dacă se va întâmpla să constat că ele nu-mi sunt benefice, nu trebuie să te îngrijorezi nu te voi considera responsabil deoarece că sunt gata să-mi asum toate consecinţele. CÂNTA, poţi să-mi rămâi alături cât timp doreşti iar dacă voi avea nevoie de tine îţi voi spune.
   După cum poţi constata, graţie unui asemenea limbaj, servitorul nu se va simţi nici acuzat nici respins ci mai degrabă apreciat pentru tot ajutorul adus stăpânului său în trecut. El va fi chiar fericit şi uşurat să-şi reia rolul său de servitor şi-l va lăsa de bună voie pe stăpân să-şi preia în stăpânire viaţa. Trebuie să te adresezi în acest fel egoului tău, imaginându-ţi că vorbeşti unei persoane ce stă în faţa ta. Aminteşte-ţi că egoul tău este o entitate vie şi prezentă însă constituită din materie mentală aşadar nu o poţi contacta decât mental.
   Aminteşte-ţi întotdeauna că nu suntem egoul nostru şi că trebuie să reintrăm în contact cu natura noastră divină. Suntem fiinţe perfecte, unice care utilizează un corp de materie, ce are dimensiuni fizice, emoţionale şi mentale pentru a trăi anumite experienţe în vederea reîntoarcerii la adevărata noastră natură şi a redeveni spirite pure. Din păcate de-a lungul timpului am uitat această realitate şi am crezut că este o idee bună să ne utilizăm energia mentală pentru a ne crea un ego. Să reintrăm totuşi în contact cu ceea ce suntem cu adevătat.

 • cartea a apărut în octombrie 2017 la editura Ascendent
 • cartea cuprinde 200 pagini în format 14.5x21cm şi o greutate de 0.180 kg
 • ISBN: 978-973-1859-94-1
 • cartea a fost vizualizată de 797 ori începând cu data de 06.05.2011
Nu sunt păreri

Puteţi adăuga păreri doar dacă sunteţi autentificat.
 • Poşta Română
  10.00 lei
  Livrare prin Poşta Română, plata ramburs
  Termen de livrare: 2-4 zile lucrătoare
  - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

 • Livrare prin curier rapid în Bucureşti şi zone limitrofe (Bookurier)
  10.00 lei
  Bucureşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroeşti, Dudu, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni, Pantelimon, Popeşti Leordeni, Pipera, Roşu, Voluntari.
  Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
  - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

 • Livrare prin curier rapid în alte localităţi decât Bucureşti
  14.00 lei
  livrare prin curier rapid în orice localitate, confirmarea livrării se va face telefonic
  Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
  - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 200.00 lei

Nu sunt definite linkuri pentru această carte
carţi de acelaşi autor cu "Ascultă-ţi corpul - versiune pentru bărbaţi"
carţi din acelaşi domeniu cu "Ascultă-ţi corpul - versiune pentru bărbaţi"
(psihologie > dezvoltare personală)
derulare
Sfântul, surferul şi CEO-ul
Sfântul, surferul şi CEO-ul
(dezvoltare personală)
Legea atracţiei - învăţăturile lui Abraham
Legea atracţiei - învăţăturile lui Abraham
(dezvoltare personală, transformare personală)
Nu scuzelor!
Nu scuzelor!
(dezvoltare personală)
Arta magică a durutului în cot
Arta magică a durutului în cot
(dezvoltare personală)
Acasă la arborele vieţii
Acasă la arborele vieţii
(dezvoltare personală)
Părintele conştient
Părintele conştient
(dezvoltare personală, educaţie)
Sunt aici acum
Sunt aici acum
(dezvoltare personală)
Predica de pe munte
Predica de pe munte
(dezvoltare personală)
Stările sufleteşti
Stările sufleteşti
(dezvoltare personală)
Mă exasperează să lucrez cu tine
Mă exasperează să lucrez cu tine
(dezvoltare personală)
Dicţionar ilustrat al gesturilor
Dicţionar ilustrat al gesturilor
(dezvoltare personală)
contact | termeni şi condiţii | © EuSunt.ro | ultima actualizare marţi, 17 octombrie 2017
Cărţi vizualizate recent
toolbar
toolbar