Libraria Eu Sunt - libraria sufletului
intrare cont | creare cont | asistenţă
» EuSunt » Bucătarie ezoterică vineri, 20 octombrie 2017 
căutare avansată
  căutare   OK
 
domenii
arte divinatorii astrologie budism creştinism dicţionare filosofie hinduism islamism iudaism literatură maeştri spirituali mitologie ocultism orientări spirituale paranormal psihologie taoism terapii yoga
 
 
index alfabetic
noutăţi în curând autori edituri titluri
 
 
newsletter

abonare
 
 
informaţii utile
asistenţă cum comand despre livrare cum plătesc despre EuSunt anunţuri
 
 
link-uri
link-uri parteneri
 

Bucătarie ezoterică

hrană hermetică pentru viaţă şi evoluţie spirituală
de Aryana Havah
Recomanda unui prieten Recomanda unui prieten
Bucătarie ezoterică Imaginea mare preţ Eu Sunt: 22,00 lei

preţ listă: 25,00 lei

reducere:
3,00 lei (12,00%)
momentan indisponibilă *

Puteţi cere ca să fiţi anuntaţi atunci când această carte devine disponibilă.
Pentru aceasta trebuie ca să fiţi autentificaţi.
Apasaţi aici pentru a vă autentifica.
alte modalităţi de comandă:

1. prin e-mail la comenzi@eusunt.ro

2. prin messenger la libraria_eusunt

3. telefonic la:
orange 0754.025.588
vodafone 0722.298.137
romtelecom 021.665.69.86

Detalii despre cartea Bucătarie ezoterică

"Hrana trebuie privită ca energie, iar actul de pregătire a alimentelor este pentru Aryana un act sacru! Alchimia hermetică îşi găseşte locul în bucătăria noastră, iar acest lucru ne este prezentat într-o manieră facilă, familiarizându-ne cu procedeele magice prin care hrana odată pregătită este purifcată şi energizată.
Cunoaştere, pregătire emoţională, reţete sănă-toase cu ustensile magice, tot ceea ce este aici face ca realul pe care Aryana Havah îl aduce în faţa noastră să îngenuncheze irealul cotidian de a ne hrăni cu care ne-am obişnuit.
Trăim într-o lume în care foamea fzică pentru unii din semenii noştri este zilnică, dar foamea spirituală, conştienţi de ea sau nu, a devenit pentru majoritatea din noi cronică."
Cuvânt înainte ... 5
Prefaţă ... 7

I. Iniţiere în bucătăria ezoterică ... 9

Introducere în alimentaţia hermetică ... 11
Structura energetică a omului ... 15
Reguli şi ustensile magice în bucătăria hermetică ... 27
Reguli în bucătărie ... 28
Pregătirea bucătăriei ... 30
Ustensile magice ... 31
Apa ca element magic ... 34
încărcarea energetică a hranei ... 35
Ceakrele şi alimentele ... 36
Cristaloterapie hermetică ... 41
Echilibrul celor cinci elemente ... 43
Stări de şoc ... 44
Armonie şi echilibru ... 44
Curăţare ... 45
Curăţarea unui spaţiu ... 45
Capacitate de concentrare ... 45
Pentru baie ... 46
Astrologie hermetică ... 55
Clasificarea semnelor zodiacale ... 58
Zodiile şi dieta ... 62
Zodia Berbecului ... 62
Zodia Taurului ... 63
Zodia Gemenilor ... 63
Zodia Racului ... 65
Zodia Leului ... 65
Zodia Fecioarei ... 66
Zodia Balanţei ... 67
Zodia Scorpionului ... 68
Zodia Săgetătorului ... 69
Zodia Capricornului ... 70
Zodia Vărsătorului ... 71
Zodia Peştilor ... 72
Rolul plantelor în hermetism ... 73
Mic dicţionar de plantologie magică ... 74
Cerealele ... 83
Meditaţia ... 87
Tehnici de lucru cu elementele ... 88
Focul ... 89
Aerul ... 90
Apa ... 91
Pământul ... 92
Tehnica pentru sporirea puterii calorice a alimentelor ... 94

II. Reţete ... 97

Supe/Ciobe ... 98
Supă afrodisiacă ... 98
Curcubeu vegetal ... 99
Puterea pământului ... 100
Puterea soarelui ... 101
Supa vrăjitoarelor ... 102
Simfonie în verde ... 103
Feluri de bază - fără carne ... 104
Linte exotică ... 104
Ciuperci isteţe ... 105
Rondele colorate ... 106
Hora legumelor - complexitate mare ... 107
Spaghete creative ... 108
Vinete îmbuibate ... 109
Prânzul înaltelor vibraţii ... 110
Stropi solari ... 111
Orez policrom ... 112
Orez curcubeu ... 113
Roti şi curry de carton ... 114
Chifteluţe înmiresmate ... 116
Salata echilibrului ... 117
Emoţii colorate ... 118
Violet şi alb ... 119
Armonia culorilor ... 120
Rapsodie în alb ... 121
Salata reconectării ... 122
Echilibrul chakrelor ... 123
Orez surpriză ... 124
Florile pământului ... 125
Subji de ardei gras ... 126
Subji de legume ... 127
Sfere hrănitoare ... 128
Preparate din carne ... 130
Bucuria primăverii ... 130
Pui aromat ... 131
Pui imperial ... 132
Pui elevat ... 133
Pui Tandoori ... 134
Peşte în stropi orientali ... 135
Pui înfierbântat ... 136
Porc regal ... 137
Peşte şapte chakre ... 138
Desert ... 139
Nectarul zeilor ... 139
Budincă tropicală ... 140
Găluşti trandafirii ... 141
Prăjiturelele iubirii ... 142
Energia dimineţii ... 143
Raita cu banane ... 144
Răcoarea dimineţii ... 145
Kamasutra ... 146
Diverse ... 148
Chutney de lapte bătut ... 148
Mango chutney ... 149
Ghee ... 150
Sos curry ... 151
Jumări dulci ... 152
Omletă indiană ... 153
Naan - pâine indiană ... 154
Chapati - pâine indiană nedospită ... 155
Garama Masala ... 156
Castraveţi în lumină ... 157
Raita de ceapă ... 158
Raita de cartofi ... 159
Fantezie pestriţă ... 160
Răcoarea verii ... 161
Ceapă picantă murată ... 162
Hrana în diverse tradiţii ... 163

Postfaţă ... 168

pag. 12

   ...care ne vor transforma într-o fiinţă echilibrată şi automat totul în jurul nostru va începe să îşi schimbe polaritatea. Vom rămâne uimiţi de miracolele care se vor produce, de schimbările de atitudine ale celor din jur, de buna dispoziţie care se va instaura în casa noastră. în momentul în care am făcut cursurile de hermetism, şi pe această cale ţin să mulţumesc încă odată maestrului meu, care a trecut în alt plan, am înţeles importanţa modificării modului de abordare a alimentaţiei.
   Iniţial am aplicat aceste reguli în bucătăria proprie, dar am primit numeroase cereri de a da reţeta, din partea celor ce mi-au gustat bucatele, aşa că metoda este deja aplicată şi în alte case. Cel mai distractiv a fost finul meu care, mâncând banalul piure, s-a întors către mama lui şi i-a spus: "Tu de ce nu faci piure ca ăsta?". Bineînţeles că şi piureul meu era tot din carton, unt, lapte şi sare, dar avea în plus principiile hermetice de preparare a hranei.
   Pentru a înţelege aceste principii am să fac o scurtă introducere în hermetism. Ţin să menţionez că această ştiinţă până nu de mult, a fost în adevăratul sens al cuvântului hermetică, căci puţini au fost cei ce au avut acces la ea şi de aceea nu se găseşte aproape nimic scris. Informaţiile erau transmise oral şi discipolii aveau obligativitatea de a ţine secretă cunoaşterea dobândită. Totul a început de la Creaţie şi timpul hermetic începe în momentul în care în Dumnezeu s-a născut ideea macro şi
microcosmosului.
   Tot ceea ce a fost creat, macrocosmosul şi micro-cosmosul, adică tot ceea ce este sus şi tot ceea ce este jos, parafrazând-ul pe Hermes Trismegistus, s-a făcut prin îmbinarea măiastră a cinci elemente, deci în Creaţie se...

pag. 12

   ...care ne vor transforma într-o fiinţă echilibrată şi automat totul în jurul nostru va începe să îşi schimbe polaritatea. Vom rămâne uimiţi de miracolele care se vor produce, de schimbările de atitudine ale celor din jur, de buna dispoziţie care se va instaura în casa noastră. în momentul în care am făcut cursurile de hermetism, şi pe această cale ţin să mulţumesc încă odată maestrului meu, care a trecut în alt plan, am înţeles importanţa modificării modului de abordare a alimentaţiei.
   Iniţial am aplicat aceste reguli în bucătăria proprie, dar am primit numeroase cereri de a da reţeta, din partea celor ce mi-au gustat bucatele, aşa că metoda este deja aplicată şi în alte case. Cel mai distractiv a fost finul meu care, mâncând banalul piure, s-a întors către mama lui şi i-a spus: "Tu de ce nu faci piure ca ăsta?". Bineînţeles că şi piureul meu era tot din carton, unt, lapte şi sare, dar avea în plus principiile hermetice de preparare a hranei.
   Pentru a înţelege aceste principii am să fac o scurtă introducere în hermetism. Ţin să menţionez că această ştiinţă până nu de mult, a fost în adevăratul sens al cuvântului hermetică, căci puţini au fost cei ce au avut acces la ea şi de aceea nu se găseşte aproape nimic scris. Informaţiile erau transmise oral şi discipolii aveau obligativitatea de a ţine secretă cunoaşterea dobândită. Totul a început de la Creaţie şi timpul hermetic începe în momentul în care în Dumnezeu s-a născut ideea macro şi
microcosmosului.
   Tot ceea ce a fost creat, macrocosmosul şi micro-cosmosul, adică tot ceea ce este sus şi tot ceea ce este jos, parafrazând-ul pe Hermes Trismegistus, s-a făcut prin îmbinarea măiastră a cinci elemente, deci în Creaţie se...

pag. 89

   ...nostru plac. Proprietăţile acestora ne sunt deja cunoscute, trebuie doar să le facem manifeste.
   Focul - este expansiv şi egal în toate direcţiile, îl putem vizualiza ca fiind sferic. Luăm o poziţie comodă, de meditaţie şi inspirăm-expirăm de câteva ori, curăţându-ne de tot ce este impur şi negativ.
   1. Ne imaginăm că stăm într-o sferă de foc, care nu arde, dar este caldă. Simţim căldura ei. Ne imaginăm că totul înjur este elementul foc. Inspirăm, calm, fără efort, prin nas şi gură acest foc. Vizualizăm ca şi când am fi transparenţi că interiorul şi exteriorul nostru, ceakrele şi biocâmpurile sunt pline cu acest element. Cu fiecare inspiraţie simţim din ce în ce mai cald. Acest proces este un proces imaginar şi el se exersează cu puterea gândului, dar efectele trebuie simţite la nivel fizic. în general sunt necesare 7 inspiraţii-expiraţii până când încărcarea devine completă. Dacă la început nu simţim nimic, nu trebuie să ne descurăjam, este vorba de lipsă de concentrare. La început căldura poate fi simţită doar la nivel psihic, dar cu fiecare repetare a exerciţiului, vom căpăta din ce în ce mai multă experienţă şi căldura va fi simţită şi la nivel fizic. Pe parcursul exerciţiului pot apărea semne de ridicare a temperaturii, transpiraţie, este normal.
   2. Când simţim că suntem încărcaţi cu elementul foc, schimbăm concentrarea şi inspirăm foc pe nas şi expirăm pe gură. Sunt suficiente 7 inspiraţii-expiraţii.
   3. După ce am terminat şi acest exerciţiu schimbăm concentrarea şi inspirăm elementul foc pe nas şi ne imaginăm că el iese prin mâinile noastre. Simţim cum căldura curge prin degete ca un fluid. Atunci când ajungem să simţim acest lucru exerciţiul se consideră însuşit.

pag. 122

   Salata reconectării

Ingrediente:
   4 gulii
   4 morcovi
   4 mere verzi
   2 fire ceapă verde, tocate mărunt
   150 gr smântână
   1/2 legătură pătrunjel
   2 linguri ulei de măsline
   1/2 lămâie
   1/2 linguriţă chimen seminţe
   sare
   piper

Mod de preparare:
   Guliile, morcovii şi merele se curăţă de coajă şi se rad pe răzătoarea mare. Se adaugă ceapa şi pătrunjelul. Smântână se amestecă cu zeama de lămâie, sarea, piperul şi uleiul, după care se toarnă peste salată. Se amestecă bine. Se serveşte rece.

pag. 165

   ...ritual are ca scop desprinderea rapidă a matriţei astrale de trup, în aşa fel încât animalul ucis să nu sufere şi să nu participe la nivel energetic la tranşarea cărnii lui. Potrivit tradiţiei evreii nu mănâncă decât animale cu copita tăiată şi secţionată, păsări, peşti cu solzi şi înotătoare, însă pentru a fi mâncată chiar şi această carne nu trebuie să aibă sânge în ea. În hermetism se ştie că în sânge se găseşte principiul akashic în stare pură care este dăunător corpului uman. Un asemenea fluid animalic introdus în organism, ne va face să căpătăm apucături şi obiceiuri specifice regnului ingerat şi ne va modifica structura energetică făcândo mai grosieră şi deci corespondentă vibraţional cu negativul. Tot tradiţia ebraică spune că nu ai voie să foloseşti aceeaşi veselă pentru carne şi produse lactate. De aceea în bucătăria iudaică se vor găsi două seturi de oale, tacâmuri, farfurii, etc; acest obicei se bazează pe o tradiţie veche, care spune că laptele este hrănitor, dătător de viaţă, ajută la creşterea copiilor, la sănătate, în timp ce carnea reprezintă simbolul morţii, bătrâneţii şi distrugerii. Şi mai vreau să vă spun un lucru pe care l-am aflat de la un preot ortodox. Adam şi Eva erau vegetarieni! Abia după perioada lui Noe a fost permisă folosirea cărnii, deoarece terenul era puţin şi greu de cultivat, iar oamenii sufereau de foame.
   Bucătăria indiană conţine de asemenea o sumedenie de ritualuri. Indienii îşi spală obligatoriu mâinile înainte de masă şi după fiecare fel de mâncare. Stăpâna casei îşi începe ziua cu un ritual de invocare a zeităţilor, apoi se apucă de treabă. Există câte o zeitate pentru fiecare activitate, iar cea specifică hranei este evocată întotdeauna înainte de a se apuca de gătit. În multe părţi...

  • cartea a apărut în martie 2011 la editura Orfeu 2000
  • cartea cuprinde 176 pagini în format 13x20cm şi o greutate de 0.140 kg
  • ISBN: 978-973-1986-15-9
  • cartea a fost vizualizată de 5644 ori începând cu data de 06.05.2011
Nu sunt păreri

Puteţi adăuga păreri doar dacă sunteţi autentificat.
  • Poşta Română
    10.00 lei
    Livrare prin Poşta Română, plata ramburs
    Termen de livrare: 2-4 zile lucrătoare
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

  • Livrare prin curier rapid în Bucureşti şi zone limitrofe (Bookurier)
    10.00 lei
    Bucureşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroeşti, Dudu, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni, Pantelimon, Popeşti Leordeni, Pipera, Roşu, Voluntari.
    Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

  • Livrare prin curier rapid în alte localităţi decât Bucureşti
    14.00 lei
    livrare prin curier rapid în orice localitate, confirmarea livrării se va face telefonic
    Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 200.00 lei

Nu sunt definite linkuri pentru această carte
carţi de acelaşi autor cu "Bucătarie ezoterică"
carţi din acelaşi domeniu cu "Bucătarie ezoterică"
(astrologie > occidentală, terapii > dietoterapie)
derulare
Dieta înţeleaptă
Dieta înţeleaptă
(dietoterapie)
Dieta Engine 2
Dieta Engine 2
(dietoterapie)
YouasGod - revista Noii Energii nr. 2
YouasGod - revista Noii Energii nr. 2
(occidentală, poezie, ştiinţă, channeling, transformare personală)
Femeile, alimentaţia şi Dumnezeu
Femeile, alimentaţia şi Dumnezeu
(dietoterapie, dezvoltare personală)
Să ne hrănim în lumină
Să ne hrănim în lumină
(dietoterapie, general)
Calea macrobiotică
Calea macrobiotică
(dietoterapie)
contact | termeni şi condiţii | © EuSunt.ro | ultima actualizare vineri, 20 octombrie 2017
Cărţi vizualizate recent
toolbar
toolbar