Dicţionar de homeopatie - ediţia a II-a

3643 vizualizări
   Definiţia cea mai scurtă şi cea mai concisă a homeopatiei ar putea să fie următoarea: prescrierea de către medic, eliberarea de către farmacist şi luarea de către pacient a unor medicamente homeopatice.
   Medicamentele homeopatice constituie cheia de boltă a homeopatiei. C.F.S. Hahnemann, medic german, cel care a... citește descrierea completă
36,00 lei
/
38,00 lei
-5%
indisponibilă
comenzi telefonice (09:00 - 18:00):
0722.298.137 / 0754.025.588
opțiuni de livrare:
prin curier rapid
Luni 01.04 - Marți 02.04
12 lei / 17 lei (în funcție de localitate)
ridicare de la EasyBox
Sâmbătă 30.03 - Luni 01.04
12 lei
ridicare de la oficiul poștal
2 - 4 zile lucrătoare
12 lei
livrare internațională prin DHL
2 - 4 zile lucrătoare
calculează cost livrare
opțiuni de plată
online prin card bancar
ramburs la livrarea / ridicarea coletului
transfer bancar
card bancar la EasyBox
îți recomandăm și alte cărți
din același domeniu

Dicţionar de homeopatie - ediţia a II-a

   Definiţia cea mai scurtă şi cea mai concisă a homeopatiei ar putea să fie următoarea: prescrierea de către medic, eliberarea de către farmacist şi luarea de către pacient a unor medicamente homeopatice.
   Medicamentele homeopatice constituie cheia de boltă a homeopatiei. C.F.S. Hahnemann, medic german, cel care a fondat homeopatia în urmă cu două secole; a fost la început farmacolog. Cercetările sale urmăreau înainte de orice găsirea unei utilizări optime - în afara oricăror teorii filozofice - a unor medicamente eficace şi lipsite de toxicitate. Experimentarea şi observarea clinică au constituit singurul său ghid pentru realizarea unei farmacopei pe care azi, în Franţa, o utilizează un medic din trei şi pe care o apreciază doi francezi din trei.
   Fiecare medic homeopat ştie acum că practica homeopatiei este exigentă şi că prescrierea medicamentelor homeopatice respectă nişte reguli precise. O chestionare şi un examen minuţios, luarea în calcul a sensibilităţii individuale, înţelegerea simptomelor şi a maladiilor în contextul medical şi în mediul bolnavului constituie baza; practicii sale zilnice. Această abundenţă şi această exigenţă clinică se potrivesc din ce în ce mai mult cu dezvoltarea unei medicini care se doreşte mai etică, mai umană, mai individualizată şi mai economică. Medicamentul homeopatic răspunde tuturor acestor aşteptări hipocratice: eficacitate, respect faţă de individ şi încredere în capacităţile sale naturale de reacţie.
   Automedicaţia trebuie să respecte anumite reguli:
   - să ştii să alegi dintre mai multe medicamente;
   - să ştii în ce moment să consulţi un medic;
   - să ştii să recunoşti simptomele de alarmă;
   - să ştii că unele maladii necesită un tratament de teren; să ştii să te cunoşti mai bine, să fii mai responsabil de sănătatea ta şi mai activ alături de medicul tău homeopat.
   In acest dicţionar veţi găsi descrierea completă a majorităţii medicamentelor homeopatice utilizate azi şi sfaturi pentru folosirea lor fără riscuri în bolile curente. Pentru fiecare caz se vor preciza posibilităţile şi limitele automedicaţiei.
   Un spaţiu mare este acordat şi istoriei homeopatiei, practicii sale, fabricării medicamentului, precum şi unor sfaturi pentru a înţelege şi a urma tratamentele medicului.
data apariției:
Martie 2014
editura:
traducător:
Nicolae Constantinescu
ISBN:
973-8372-18-6
număr pagini:
496
format:
13x20 cm
greutate:
0.465 kg
Ai citit cartea? Spune-ne cum ți s-a părut!