Libraria Eu Sunt - libraria sufletului
intrare cont | creare cont | asistenţă
» EuSunt » Natura ca profesor marţi, 17 octombrie 2017 
căutare avansată
  căutare   OK
 
domenii
arte divinatorii astrologie budism creştinism dicţionare filosofie hinduism islamism iudaism literatură maeştri spirituali mitologie ocultism orientări spirituale paranormal psihologie taoism terapii yoga
 
 
index alfabetic
noutăţi în curând autori edituri titluri
 
 
newsletter

abonare
 
 
informaţii utile
asistenţă cum comand despre livrare cum plătesc despre EuSunt anunţuri
 
 
link-uri
link-uri parteneri
 

Natura ca profesor

o nouă înţelegere asupra legilor naturii
de Viktor Schauberger, Callum Coats
Recomanda unui prieten Recomanda unui prieten
Natura ca profesor Imaginea mare preţ Eu Sunt: 30,00 lei

preţ listă: 35,00 lei

reducere:
5,00 lei (14,29%)

  buc.
alte modalităţi de comandă:

1. prin e-mail la comenzi@eusunt.ro

2. prin messenger la libraria_eusunt

3. telefonic la:
orange 0754.025.588
vodafone 0722.298.137
romtelecom 021.665.69.86

Detalii despre cartea Natura ca profesor

După succesul cu cartea Vrăjitorul apei - Extraordinarele descoperiri ale lui Viktor Schauberger (pe care a tradus-o şi publicat-o în seria "Ecotehnologii"), Callum Coats îşi propune să atragă atenţia şi să stârnească interesul oamenilor asupra soluţiilor practice pe care Viktor Schauberger - un geniu în sfera ecologiei, înzestrat cu intuiţii perfecte legate de ritmurile naturii - le propune pentru salvarea şi regenerarea mediului, condiţie vitală pentru o viaţă echilibrată pe planeta noastră.
În prezent, Natura ca profesor este singura carte care reuşeşte să prezinte elocvent şi corect pericolele la care ne expunem deteriorând mediul înconjurător şi acţiunile pe care le putem întreprinde pentru a preveni efectele dezastruoase şi a reveni la starea de echilibru natural.
În volumul de faţă e descris şi modul în care tehnologiile moderne distrug ritmurile vitale ale naturii. Utilajele ecologice pe care Schauberger [vrăjitorul apei) Ie-a construit lăsându-se ghidat de intuiţie şi de înţelegerea superioară la care a ajuns petrecând mult timp în mijlocul naturii sunt, şi ele, prezentate în lucrarea Natura ca profesor.
Acest volum este cu siguranţă cel mai documentat studiu dedicat muncii lui Viktor Schauberger. Volumele următoare au ca subiect cercetările sale despre copaci, sol şi fertilitate, precum şi extraordinarele sale idei practice pentru a lucra armonios cu natura.
Introducere de Callum Coats ... 9
Surse ... 17

I. TRUDA NOASTRĂ NESĂBUITĂ (1933) ... 19

Realizările secolului al XX-lea ... 19
Progres prin transformarea atomului, nu prin distrugerea lui! ... 27
Ciclul întrerupt - cauza crizei ... 29
Natura se autoprotejează ... 31
Legile naturii ... 32
Procesele ritmice ale naturii ... 33
Natura acţionează numai indirect ... 36
întrebări pentru ştiinţă ... 37
Greşeala civilizaţiei ... 40
Calea spre free energy ... 41
Despre microorganisme ... 42
Apa în ritualuri, în viaţa cotidiană şi în medicină ... 51
Truda noastră nesăbuită - Concluzii ... 55
Să înceapă revoluţia! ... 66

II. NATURA CA PROFESOR ... 73

Natura ca profesor ... 73
Bubuiturile din lacurile Od ... 75
Vulturul-pescar ... 76
Leagănul ... 78
Păstrăvul ... 82
Boul ... 85
Buşteni şi pietre care dansează ... 89
Schimburile reciproce de substanţe care au loc în natură ... 94

III. PRIMELE APLICAŢII ECOTEHNICE ... 99

Primele aplicaţii ecotehnice ... 99
Experienţa se dobândeşte doar prin perseverenţă şi trudă ... 112
Drumul sinuos spre înţelepciune ... 114
Excomunicarea - şi micile izvoare şerpuitoare ... 123
întoarcerea la cultură ... 134

IV. GENEZA APEI ... 149

Geneza apei ... 149
Creşterea ur-producţiei ... 163
Temperatura şi mişcarea apei ... 167
Fluxul biomagnetismului ... 171
Detronarea ştiinţei ... 182
Apa - o enigmă a cărei rezolvare este la fel de îndepărtată ca stelele ... 194
Distrugerea calităţii ... 197
Fenomenul energetic care are loc deasupra zonei de aer ... 200
Stăpânirea lumii prin distrugerea calităţii ... 202
Repulsatorul şi supraabundenţa de hrană ... 204

V. DESPRE ENERGIE, OUĂ ŞI MIŞCAREA NATURALĂ ... 209

Forma noastră de mişcare este greşită ... 209
Viitoarea eră bioecotehnică ... 219
Mişcare şi forme ... 224
Tehnologia bio-ecologică ... 226
Străvechiul secret al atomului ... 228
Procesul imploziv al respiraţiei ... 236
Secretul atomului - Concluzii ... 240
Forţa vitală şi energiile dătătoare de forţă ... 241
Generarea mecanică a forţei vitale ... 247
Există mişcare perpetuă? ... 254
Mişcarea Pământului - Ur- cauza radiaţiilor - Renaşterea vieţii ... 263
Secretul formei ovoidale ... 270

VI. SINTEZE ORGANICE ... 277

Sinteze organice ... 277
Falsa viziune asupra lumii ... 279
Creşterea şi producerea seminţelor ca scop natural al evoluţiei ... 282
Sinteze formatoare şi sinteze distructive ... 284
Administrarea greşită şi defectuoasă ... 288
Echivalentul mecanic al căldurii ... 289
Cunoaştere şi ştiinţă ... 291
Activitatea naturalistică ... 292
Goethe ca biolog ... 294
Crearea de impulsie şi expulsie prin mişcare cicloidală ... 295
Fizică şi metafizică ... 297
O înşelătorie criminală ... 300
Naşterea elementelor de bază şi a materiei subtile ... 302
Grupul elementelor metafizice de presiune ... 305
Grupul elementelor metafizice de tracţiune sau de sucţiune ... 306
0 explicaţie generală a "mişcării plasmolitice" ... 309
Sinteze organice - Concluzii ... 314

Index ... 321

297-298

   Fizică şi metafizică

   Am subliniat deja că nu există termeni tehnici sau ştiinţifici pentru metafizică. întrucât nu există o terminologie exactă, suntem nevoiţi să recurgem la parafraze complicate pentru a descrie originile şi cauzele superioare ale mişcării şi formării. Fizica se foloseşte de diverse pistoane, substanţe, forţe mecanice sau fizice pentru a crea mişcarea. Metafizica utilizează forţe motrice care sunt similare ca principiu, doar că le duce cu o octavă mai sus. în fiecare caz, doar acele forţe care îmbunătăţesc calitatea şi starea substanţei ce urmează să fie deplasate sunt folosite de metafizician, care ştie că toate procesele naturale sunt legate de mişcarea fizică (mecanică).
   Aceste forţe mecanice şi fizice se aplică însă doar în cantitate foarte mică, pentru a furniza impulsurile necesare activării forţelor plasmolitice mai importante. Metafizicianul utilizează aceste energii superioare şi mai puternice pentru a iniţia un nou schimb de substanţe. Procedând astfel, el obţine o energie cinetică în formare, un potenţial intern suficient de puternic pentru a interacţiona cu concentraţiile de energie înconjurătoare, de potenţial opus. Forţele motrice şi vitezele sunt produse la o anvergură pe care fizicienii şi inginerii contemporani sunt incapabili să o conceapă, fiindcă gândirea lor este logică, nu biologică sau ecologică. Ei folosesc metode şi abordări directe, care produc efecte sau energie utilizabilă minime şi aduc prejudicii grave creşterii şi mediului, în general.
   Sofistul din zilele noastre a imprimat concepţiei despre lume un caracter străin, răspândind viziunea conform căreia o anumită cantitate de energie rămâne întotdeauna constantă şi împotriva ei acţionează o forţă de gravitaţie imuabilă. Dacă în prezent această forţă gravitaţională abia dacă mai este menţionată şi se încearcă să se menţină şi intensifice forţa locomotoare înseamnă că se caută alte soluţii, mai bune. însă ele nu pot fi găsite, pentru că miile de ani de gândire deductivă ne-au deformat procesele de gândire. Pe această cale bătătorită, orice scânteie de inspiraţie şi consecinţele care decurg din ea au fost şi sunt deviate.
   Organismul uman poate fi comparat cu un cazan de înaltă presiune a cărui supapă de siguranţă explodează dacă se depăşeşte presiunea maximă admisă a aburului sau gazului, moment în care cazanul revine de la o presiune înaltă la una medie. Aceasta duce la acumularea şi depunerea unei cruste pe pereţii cazanului, astfel încât în cele din urmă el nu mai poate fi folosit decât la presiune medie. Eficienţa lui scade pe măsură ce stratul de crustă creşte. Din punct de vedere metafizic, aceasta înseamnă că prin folosirea unor procese naturale de creştere a potenţialului se poate produce nu doar solidificarea de înaltă calitate a elementelor de bază (creşterea sub formă de hrană), ci şi îmbunătăţirea cantitativă şi calitativă a mineralelor şi metalelor. în plus, se produce o forţă motrice de formare şi de îmbunătăţire, care va face ca problemele legate de existenţa hranei, a materiilor prime şi a energiei să fie de domeniul trecutului.
   Prin crearea naturală a potenţialului şi printr-o metodă corectă de intensificare a proceselor cauzale implicate în schimbul de substanţe şi în alternanţa potenţialului, toată materia reziduală şi de reversiune este întotdeauna precipitată în exterior într-o stare mai evoluată. întregul secret...

297-298

   Fizică şi metafizică

   Am subliniat deja că nu există termeni tehnici sau ştiinţifici pentru metafizică. întrucât nu există o terminologie exactă, suntem nevoiţi să recurgem la parafraze complicate pentru a descrie originile şi cauzele superioare ale mişcării şi formării. Fizica se foloseşte de diverse pistoane, substanţe, forţe mecanice sau fizice pentru a crea mişcarea. Metafizica utilizează forţe motrice care sunt similare ca principiu, doar că le duce cu o octavă mai sus. în fiecare caz, doar acele forţe care îmbunătăţesc calitatea şi starea substanţei ce urmează să fie deplasate sunt folosite de metafizician, care ştie că toate procesele naturale sunt legate de mişcarea fizică (mecanică).
   Aceste forţe mecanice şi fizice se aplică însă doar în cantitate foarte mică, pentru a furniza impulsurile necesare activării forţelor plasmolitice mai importante. Metafizicianul utilizează aceste energii superioare şi mai puternice pentru a iniţia un nou schimb de substanţe. Procedând astfel, el obţine o energie cinetică în formare, un potenţial intern suficient de puternic pentru a interacţiona cu concentraţiile de energie înconjurătoare, de potenţial opus. Forţele motrice şi vitezele sunt produse la o anvergură pe care fizicienii şi inginerii contemporani sunt incapabili să o conceapă, fiindcă gândirea lor este logică, nu biologică sau ecologică. Ei folosesc metode şi abordări directe, care produc efecte sau energie utilizabilă minime şi aduc prejudicii grave creşterii şi mediului, în general.
   Sofistul din zilele noastre a imprimat concepţiei despre lume un caracter străin, răspândind viziunea conform căreia o anumită cantitate de energie rămâne întotdeauna constantă şi împotriva ei acţionează o forţă de gravitaţie imuabilă. Dacă în prezent această forţă gravitaţională abia dacă mai este menţionată şi se încearcă să se menţină şi intensifice forţa locomotoare înseamnă că se caută alte soluţii, mai bune. însă ele nu pot fi găsite, pentru că miile de ani de gândire deductivă ne-au deformat procesele de gândire. Pe această cale bătătorită, orice scânteie de inspiraţie şi consecinţele care decurg din ea au fost şi sunt deviate.
   Organismul uman poate fi comparat cu un cazan de înaltă presiune a cărui supapă de siguranţă explodează dacă se depăşeşte presiunea maximă admisă a aburului sau gazului, moment în care cazanul revine de la o presiune înaltă la una medie. Aceasta duce la acumularea şi depunerea unei cruste pe pereţii cazanului, astfel încât în cele din urmă el nu mai poate fi folosit decât la presiune medie. Eficienţa lui scade pe măsură ce stratul de crustă creşte. Din punct de vedere metafizic, aceasta înseamnă că prin folosirea unor procese naturale de creştere a potenţialului se poate produce nu doar solidificarea de înaltă calitate a elementelor de bază (creşterea sub formă de hrană), ci şi îmbunătăţirea cantitativă şi calitativă a mineralelor şi metalelor. în plus, se produce o forţă motrice de formare şi de îmbunătăţire, care va face ca problemele legate de existenţa hranei, a materiilor prime şi a energiei să fie de domeniul trecutului.
   Prin crearea naturală a potenţialului şi printr-o metodă corectă de intensificare a proceselor cauzale implicate în schimbul de substanţe şi în alternanţa potenţialului, toată materia reziduală şi de reversiune este întotdeauna precipitată în exterior într-o stare mai evoluată. întregul secret...

pag, 21-22

   ...că tocmai de la mintea omului am aşteptat cu toţii soluţia pentru a ieşi din acest haos.
  Să-i lăsăm pe reprezentanţii generaţiei vechi să filosofeze, să atragă atenţia asupra cunoaşterii lor reducţioniste şi asupra clişeelor goale de care aceasta face uz. Să-i lăsăm să ridice în slăvi pretinsul progres pentru că, în ultimă instanţă, tânăra generaţie este pe deplin îndreptăţită să nu mai aibă încredere în calităţile strămoşilor care au dat naştere unor asemenea urmaşi. Tinerii au dreptate când refuză să urmeze ordinele false ale liderilor noştri intelectuali, care ne-au adus în acest dezastru. în ciuda presupusei superiorităţi a culturii sale tehnologice, lumea civilizată a ajuns într-o asemenea stare de decădere etică, încât este incapabilă să observe că acest declin fizic şi moral nu este altceva decât o disoluţie culturală progresivă.
   Cea mai sfântă avere a omenirii, libertatea de a gândi, de a acţiona şi de a simţi, va fi literalmente călcată în picioare de oameni care nu au fost niciodată în stare să intervină în mod pozitiv. într-o asemenea situaţie, nu contează cărei grupări îi sunt afiliaţi aceşti lideri, pentru că peste tot oamenii se simt oprimaţi. în general, s-a pierdut percepţia interioară a cauzelor reale şi, odată cu ea, ultima şansă a unor măsuri cu adevărat eficiente. Mai mult decât atât, cei care deţin puterea, incapabili să-şi formeze opinii proprii, trebuie să se bazeze în permanenţă pe sfaturile aşa-numiţiîor experţi, care sunt ei înşişi victime ale unei educaţii inferioare generalizate. Prin urmare, ei nu sunt în stare să înţeleagă că tocmai sfaturile lor, şi acţiunile care decurg din ele, sunt cele care vor transforma inevitabil acest Pământ într-un iad, deşi ar putea foarte bine să fie un paradis.
   Dacă omenirea nu îşi va reveni în curând şi nu îşi va da seama că a fost dezinformată şi indusă în eroare de liderii săi intelectuali, legile predominante ale naturii (cu justiţie poetică) vor acţiona cu siguranţă pentru a pune capăt aşa cum se cuvine acestei culturi concepute într-un mod absurd. Din păcate, vor trebui să aibă loc catastrofe înfiorătoare sau dezvăluiri şocante pentru ca oamenii să conştientizeze că greşelile lor sunt cele care i-au adus la ruină. Aceste greşeli sunt foarte greu de îndreptat tocmai pentru că au fost comise de cei care deţin puterea. în loc să îşi recunoască vina, aceste instituţii şi persoane, întotdeauna preocupate să-şi apere interesele, vor accepta să moară milioane de oameni înainte de a admite că au greşit.
   Cu toate acestea, nu s-a făcut decât un mic pas spre descoperirea cauzelor, pentru că o mulţime de aşa-zişi experţi se coalizează împotriva oricărei încercări sistematice de a corecta aceste greşeli. Aceşti experţi se simt datori să pledeze în favoarea direcţiei pe care au impus-o, pentru că aşa îşi câştigă existenţa şi vor să aibă traiul asigurat până la sfârşitul vieţii. Totuşi, chiar şi acest obstacol ar putea fi depăşit dacă greşelile s-ar limita la o anumită ramură a industriei. O analiză amănunţită a greşelilor frecvent comise de-a lungul secolelor relevă cât de mult dăunează principiile greşite şi practicile corupte. Analiza evidenţiază erori culturale, tehnologice şi economice atât de grave, încât nicio ramură a industriei nu a rămas neafectată. Nici măcar un expert parţial în necunoştinţă de cauză nu poate fi absolvit de vină, indiferent de domeniul în care activează.
   Trebuie să luăm în calcul de la bun început o opoziţie puternică. Ar fi absurd să ne aşteptăm la vreun sprijin din partea experţilor când, dată fiind situaţia, este evident că fiecare dintre ei ar fi ameninţat. Dar acest obstacol nu ar...

pag. 121-122

   ...poet celebru o numea, pe bună dreptate, "suflarea vie a lui Dumnezeu". Semnificaţia acestei sintagme nu poate fi înţeleasă decât de aceia care ştiu cum să elibereze energiile incomensurabile, materiale şi imateriale, pe care le conţin fiecare picătură de apă şi cel mai mic curent de aer.
   Expresia "stare latentă" nu poate să descrie natura esenţială a acestei forme de energie metafizică. Strămoşii noştri indo-germanici o asociau cu demoni care stau la pândă şi cu spirite bune care aşteaptă momentul potrivit pentru a reintra în descendenţii lor şi a-i impulsiona spre o anumită formă de activitate. Cine nu poate să primească aceste inspiraţii superioare şi debordante nu are intuiţie, este părăsit de toate spiritele bune şi cade victimă acestor forţe demonice. Prin urmare, un astfel de individ nu face decât să contemple, el gândeşte după şi nu este capabil să prevadă ori să aibă intuiţii despre viitorul îndepărtat. O astfel de persoană nu va înţelege niciodată ce forţe iau naştere când căile celor care "dispar" se intersectează cu căile celor rare "reapar".
   Un suflu de aer, produs prin interacţiunea formelor active si reactive ale temperaturii, poate să doboare un elefant care s-a supraîncălzit uşor. Se întâmplă aşa pentru că micile schimbări care se produc în procesele metabolice influentează organismul foarte puternic al elefantului. Fenomenul nu se datorează doar caloriilor conţinute în concentratele ie energie active, ci mai ales câmpurilor reactive de cualigeni. însă forţele respective conferă forţa vitală originară nu doar elefantului, ci tuturor reptilelor şi zburătoarelor. Si, totodată, Pământului care hrăneşte tot ce a creat.
   Aşadar, această misterioasă aventură experienţială nu este un scop în sine, ci doar un mijloc pentru a pune bazele adevăratei construcţii a materiei energetice. Forţele trupului sunt luate cu împrumut pe termen scurt, fiind necesare pentru mobilitate. Ele trebuie să reunească, să transforme şi să acumuleze tot ce este necesar pentru a construi substanţe de calitate superioară din rămăşiţele acestei alcătuiri anterioare a materiilor prime.
   Afirmaţia fundamentală că nimic nu poate fi creat din nimic a fost formulată de ştiinţă. însă ştiinţa nu a înţeles forma de mişcare prin care un produs densificat prin concentrare devine manifest prin intermediul mişcării de expansiune relativ de cel mai înalt grad. Din fiecare por al acestui Pământ care se mişcă cicloidal, o nouă entitate se ridică spre a-i lua locul. Ea se desfăşoară în anticamera "vieţii de apoi". Asistată şi stimulată de influenţele oligodinamice, care grăbesc descompunerea şi intensifică recombinarea catalitică, această substanţă formatoare încărcată negativ şi asemănătoare dinamitei consumă precipitatele fertilizatoare ale energiilor solare. Ulterior, aceste energii solare trebuie să fie disociate şi dispersate de vânt şi de alte impulsuri dinamice fizice şi mecanice, proces în care ele se răcesc foarte mult, fiind astfel capabile să întreţină creşterea şi activitatea.
   Ne-ar lua prea mult timp să descriem aici procesele extraordinare şi căile întortocheate pe care trebuie să le parcurgă entitatea adecvată în căutare de substanţe nutritive înainte de a atinge condiţia denumită generic "stare latentă a energiei". Aici este vorba de o stare...

pag. 171-172

   Dacă piatra de temelie a evoluţiei degenerează şi moare, atunci pe tot parcursul dezvoltării se pune în mişcare un proces de dezvoltare regresivă (cancer). în silvicultură, începuturile lui se manifestă prin "creştere indusă de lumină", înăsprirea structurii moleculare a ur-producţiei de la un capăt la celălalt al spectrului creşterii. în concluzie, ceea ce proprietarul de păduri - care foloseşte îngrăşăminte artificiale, face defrişări şi exploatează excesiv pădurea - consideră o realizare ştiinţifică, adică aşa-zisa accelerare a creşterii, nu este decât o puternică proliferare a cancerului. Originile acestui cancer se află în spaţiul celular deja degenerat prin care el primeşte forţe de descompunere tot mai intense şi în continuă creştere. De aici şi caracterul incurabil al cancerului; ur-cauze mici, dar efecte uriaşe. Pentru că tot ce înseamnă viaţă izvorăşte din mişcarea originară a apei, care se caracterizează printr-o scădere a temperaturii în direcţia punctului de anomalie. Acest lucru nu s-a realizat niciodată prin metodele contemporane de dirijare a apei, nici în spaţii deschise, nici în canale artificiale, în pompe sau turbine. Dimpotrivă, s-a procedat exact invers!

   Fluxul biomagnetismului

   Când e vorba de acest concept necunoscut până acum, trebuie să ne imaginăm exact opusul aşa-numitului "electrism". Până acum nu s-a înţeles că electricitatea este forţa de presiune reactivată (şi imperceptibilă la nivel fizic) care apare din structurile celulare suprailuminate şi supraîncălzite prin intermediul proceselor de fermentare la cald. Această forţă electrică transmitătoare de energie se află la originea creşterii incidenţei cancerului şi a înăspririi ţesuturilor, menţionată mai sus. De asemenea, trebuie să definim mai clar conceptul opus, cel de biomagnetism, care reprezintă forţele formatoare şi de levitaţie ce alcătuiesc celulele şi condensează (contractă) structurile. în acelaşi timp, vom examina şi elementul de bază al naturii (reziduurile vitale fin dispersate de materie terestră fertilă). Produsul său natural de reacţie demonstrează esenţa a tot ce înseamnă creştere şi, în subsidiar, calea greşită pe care s-a angajat ştiinţa modernă şi care a dus la sărăcia în continuă creştere a maselor din întreaga lume civilizată.
   Un pădurar atacat şi ucis de braconieri a fost cel care i-a arătat unui pădurar în viaţă cum se poate genera mecanic un flux magnetic. în revista Frankfurter Illustrierter din 6 mai 1951 (nr. 18) a apărut un articol scurt, în care se spunea că după patru ani trupul unui pădurar care dispăruse fără urmă fusese descoperit pe un teren cultivat cu cartofi aflat la marginea unei păduri. Un ofiţer de poliţie atent descoperise un loc de aproximativ un metru lăţime unde tulpinile de cartofi erau vizibil mai închise la culoare şi crescuseră mai bine. Au săpat acolo şi au descoperit trupul pădurarului ucis, în care se mai afla încă glonţul, catalizatorul (vezi conducta de cupru din sarcofagul de la mănăstirea Arles-sur-Tech). Cu mulţi ani în urmă, în regiunea Nuremberg, s-a descoperit mormântul unei alte persoane ucise care avea în buzunar câteva monede şi fusese îngropat sub un copac mare, cu frunziş bogat.
   Cu mai bine de treizeci de ani în urmă, într-o pădure alpină virgină, am descoperit o movilă plată acoperită cu iarbă verde şi deasă pe care înfloriseră flori superb colorate - era clar că nu aveau ce să caute acolo. Odată mi-am petrecut noaptea în acest loc îndepărtat, pentru ca în zori să fiu aproape şi să văd dansul nupţial al unui cocoş-de-munte.

pag. 234-235

   ...treptat şi în ţările mai puţin dezvoltate, în zone locuite de oameni al căror mod de viaţă încă era natural şi care până atunci trăiseră în relativă libertate şi independenţă. Ei erau foarte mulţumiţi, chiar dacă inconştienţi de vitalitatea progresivă a diferitelor lor tipuri de produse. Asemeni sălbăticiunilor de pe întinderea neîngrădită a preeriilor, ei nu cunoşteau nici greutăţile, nici stimulentele de vreun fel,
   Din dorinţa de a deschide noi pieţe şi în aceste regiuni, ce putea fi mai simplu decât să le recomande acestor oameni "primitivi" aceste maşini care, chipurile, aveau să le uşureze munca? Din acel moment, cu cât mediile pământului, apei şi aerului, sensibile la căldură şi presiune, au fost forţate să se mişte nenatural, cu atât forţele dez-însufleţitoare, care distrug celule şi ţesuturi, au devenit mai periculoase. Acestea au declanşat apoi un foc atotmistuitor şi o inflamare rece.
   Se pare că nimeni nu a ştiut sau nu s-a gândit că dacă totul este relativ, atunci şi mişcarea trebuie să aibă o natură bipolară. Luând în considerare acest aspect, legea echivalenţei dintre masă şi energie a lui Einstein este o eroare cu consecinţe dintre cele mai grave, pentru că depinde în întregime de tipul de mişcare dacă în final vor predomina energiile care afirmă viaţa sau cele care neagă viaţa, creşterea excedentară sau privaţiunea. Energiile care au fost produse până acum sunt similare celor pe care fizicienii le generează într-o fracţiune de secundă în bombele nucleare, doar că primele funcţionează mult mai încet. Efectul întârziat al acestor energii de descompunere se manifestă mult mai târziu şi, în consecinţă, probabil că generaţiile viitoare nu şi-1 vor putea explica. Se părea că liderii, şi din Orient, şi din Occident, încă nu cunosc aceste două forme de energie atomică. Din această cauză, ei sunt nevoiţi să lupte pentru supremaţie, ameninţând că se vor folosi de armele de distrugere în masă pe care ştiinţa le pune la dispoziţia lor.
   Răspândirea metodelor centrifuge de exploatare a energiilor atomice va avea şi alte consecinţe neprevăzute. Chiar şi viaţa celor cu funcţii înalte va fi sub semnul întrebării, când într-o zi bombele cu hidrogen vor începe să fie aruncate din avioane şi rachete controlate prin radar. Problema cu această glumă fără îndoială proastă este că până acum nimeni nu a bănuit cine este autorul ei. Acesta a stat ascuns în umbră şi pur şi simplu a decretat legi care amintesc de artele oraculare antice, pentru că pot fi interpretate în două moduri diferite. Autorul acestei glume a mers şi mai departe şi, promulgând un set de legi imuabile şi universal valabile, a declarat totodată că şi contrariul - relativitatea - este în conformitate cu legea naturală. Mai mult decât atât, nici măcar nu a ascuns că toate constelaţiile din spaţiu sunt mişcate planetar. Prin asta însă, el a comis o gafă care, la o examinare mai atentă, s-ar putea să ducă la prăbuşirea întregului edificiu al ştiinţei academice.
   Ca formă sferică, dacă Pământul s-ar mişca de fado centrifug, atunci nu ar exista nicio axă biomagnetică, longitudinală şi nicio forţă de atracţie sau gravitaţională. Fără excepţie, acestea ar fi fost simple inepţii, pentru simplul motiv că, datorită interacţiunilor incontrolabile care apar prin variaţiile constante de temperatură, nu este posibilă o stare de echilibru. Aceste interacţiuni nu pot fi controlate decât dacă se scade temperatura prin mişcarea centripetă a maselor. Atunci se poate menţine o stare de echilibru şi, deşi acest echilibru nu va fi în totalitate constant, el va produce totuşi o succesiune uniformă de reacţii în lanţ, care vor dezvolta energii atomice de calitate superioară.

 • cartea a apărut în martie 2013 la editura Vidia, în cadrul colecţiei Ştiinţe de frontieră
 • traducător: Nicoleta Radu
 • Titlu original: Nature as Teacher: How I Discovered New Principles in the Working of Nature
 • cartea cuprinde 342 pagini în format 13x20cm şi o greutate de 0.280 kg
 • ISBN: 978-606-8414-10-2
 • cartea a fost vizualizată de 3576 ori începând cu data de 06.05.2011
Nu sunt păreri

Puteţi adăuga păreri doar dacă sunteţi autentificat.
 • Poşta Română
  10.00 lei
  Livrare prin Poşta Română, plata ramburs
  Termen de livrare: 2-4 zile lucrătoare
  - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

 • Livrare prin curier rapid în Bucureşti şi zone limitrofe (Bookurier)
  10.00 lei
  Bucureşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroeşti, Dudu, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni, Pantelimon, Popeşti Leordeni, Pipera, Roşu, Voluntari.
  Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
  - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

 • Livrare prin curier rapid în alte localităţi decât Bucureşti
  14.00 lei
  livrare prin curier rapid în orice localitate, confirmarea livrării se va face telefonic
  Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
  - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 200.00 lei

Nu sunt definite linkuri pentru această carte
carţi de acelaşi autor cu "Natura ca profesor"
carţi din acelaşi domeniu cu "Natura ca profesor"
(orientări spirituale > ştiinţă)
derulare
Haarp
Haarp
(ştiinţă, mistere)
Jocul divin
Jocul divin
(ştiinţă, dezvoltare personală)
Mesaje de la apă şi de la Univers
Mesaje de la apă şi de la Univers
(ştiinţă, transformare personală)
What the bleep do we know!? - Ce ştim noi, de fapt?!
What the bleep do we know!? - Ce ştim noi, de fapt?!
(ştiinţă, metafizica, transformare personală)
Radarul vânează OZN-uri
Radarul vânează OZN-uri
(ştiinţă, mistere)
Apa, miracolul vieţii
Apa, miracolul vieţii
(ştiinţă, general)
Regulile creierului
Regulile creierului
(ştiinţă, aplicată)
Copiii matricei
Copiii matricei
(ştiinţă, mistere, experienţe paranormale, parapsihologie)
Soldaţii de teracotă
Soldaţii de teracotă
(ştiinţă, mistere)
Forma iubirii
Forma iubirii
(ştiinţă, transformare personală)
contact | termeni şi condiţii | © EuSunt.ro | ultima actualizare marţi, 17 octombrie 2017
Cărţi vizualizate recent
toolbar
toolbar