Libraria Eu Sunt - libraria sufletului
intrare cont | creare cont | asistenţă
» EuSunt » Prevenirea cancerului vineri, 24 martie 2017 
căutare avansată
  căutare   OK
 
domenii
arte divinatorii astrologie budism creştinism dicţionare filosofie hinduism islamism iudaism literatură maeştri spirituali mitologie ocultism orientări spirituale paranormal psihologie taoism terapii yoga
 
 
index alfabetic
noutăţi în curând autori edituri titluri
 
 
newsletter

abonare
 
 
informaţii utile
asistenţă cum comand despre livrare cum plătesc despre EuSunt anunţuri
 
 
link-uri
link-uri parteneri
 

Prevenirea cancerului

10 reguli obligatorii pentru sănătate şi viață lungă
de Richard Beliveau, Denis Gingras
Recomanda unui prieten Recomanda unui prieten
Prevenirea cancerului Imaginea mare preţ Eu Sunt: 28,00 lei

preţ listă: 29,90 lei

reducere:
1,90 lei (6,35%)
momentan indisponibilă *

Puteţi cere ca să fiţi anuntaţi atunci când această carte devine disponibilă.
Pentru aceasta trebuie ca să fiţi autentificaţi.
Apasaţi aici pentru a vă autentifica.
alte modalităţi de comandă:

1. prin e-mail la comenzi@eusunt.ro

2. prin messenger la libraria_eusunt

3. telefonic la:
orange 0754.025.588
vodafone 0722.298.137
romtelecom 021.665.69.86

Detalii despre cartea Prevenirea cancerului

"Marele călău" al secolului XXI, cancerul este în mod greşit perceput ca o calamitate ce loveşte la întâmplare, o nenorocire împotriva căreia suntem neputincioşi. Cartea arată că există o legătură între tabagism, surplusul de greutate, sedentarism, alimentaţie, expunerea la razele ultraviolete, lipsa de somn şi cancer, precum şi că majoritatea deceselor cauzate de această boală ar putea fi evitate prin modificări simple ale stilului de viaţă. Cele 10 reguli pentru reducerea riscurilor, izvorâte din analiza mai multor decenii de cercetări ştiinţifice, reprezintă o armă puternică împotriva cancerului şi le oferă pentru prima dată celor care au supravieţuit bolii un instrument concret de prevenire a recidivelor, în scopul creşterii speranţei de viaţă.
- Excesul de zahăr şi grăsimi din produsele alimentare industriale ar putea induce o dependenţă similară celei asociate consumului de droguri
- Două ore şi jumătate de activitate fizică de intensitate moderată, săptămânal, reduc riscul de mortalitate al bolnavilor de cancer
- Cei caretonsumă trei porţii de legume crucifere pe săptămână prezintă un risc de recidivă redus ia jumătate
Cuvânt înainte ... 7

Capitolul 1. Mai bine să previi decât să vindeci ... 11
Capitolul 2. Tutunul: un nor de fum care ascunde cancerul ... 39
Capitolul 3. Un univers în expansiune ... 63
Capitolul 4. Carnea: când cancerul vede roşu ... 84
Capitolul 5. Vegetalele îi creează cancerului zile fripte! ... 109
Capitolul 6. Exerciţiul fizic: mişcarea în prevenirea cancerului ... 137
Capitolul 7. Alcoolul, vinul roşu şi cancerul ... 153
Capitolul 8. Regim fără sare pentru celulele canceroase! ... 173
Capitolul 9. Faţa ascunsă a soarelui ... 194
Capitolul 10. Protecţii suplimentare ... 215
Capitolul 11. Mirajul suplimentelor ... 239
Capitolul 12. Supravieţuirea în cazul cancerului ... 254

Concluzie ... 272
Bibliografie ... 274

pag. 104-105

   ...dar suntem, prin urmare, şi ceea ce mănâncă ceea ce mâncăm, şi este foarte probabil ca industrializarea excesivă a creşterii animalelor, asociată cu producerea de carne roşie, să contribuie la efectele negative provocate de consumul excesiv al acestor alimente.
   Prin urmare, există mai multe explicaţii în privinţa efectelor nocive asupra sănătăţii ale unui consum excesiv de carne roşie sau mezeluri, indiferent dacă este vorba de conţinutul caloric ridicat al acestor alimente, de producerea unor compuşi cancerigeni în timpul preparării sau conservării lor ori chiar de conţinutul lor anormal de scăzut în acizi graşi omega-3 cu efect antiinflamator. Pe de altă parte, nu trebuie uitat că, aşa cum au arătat diferite studii, marii consumatori de carne mănâncă, în general, mai puţine legume, lipsindu-se astfel de aliaţi de valoare în lupta pentru prevenirea cancerului. De exemplu, sunt cercetări care au demonstrat că legumele verzi, cum ar fi spanacul, pot inversa afecţiunile produse de fierul heminic sau de aminele heterociclice (HCA) din carne, reducând efectul oncogen al acestor molecule toxice.

   Importante pagube colaterale

   Mai mult de 53 de miliarde de animale sunt ucise în fiecare an pentru consumul populaţiei, şi este de la sine înţeles că creşterea lor are un impact enorm asupra mediului. Gaz cu efect de seră, utilizarea masivă a terenurilor arabile şi a apei pentru producerea cerealelor necesare hrănirii animalelor şi izolarea acestora în spaţii restrânse sunt toate consecinţe ale creşterii intensive care, pe termen mediu şi lung, pot determina perturbări majore ale ecosistemului planetar.
   Utilizarea masivă a antibioticelor constituie un alt prejudiciu colateral al creşterii animalelor pe scară largă, cu posibile consecinţe grave asupra sănătăţii umane. In anii 1940 s-a observat că animalele tratate cu antibiotice aveau o creştere mai rapidă şi ajungeau la dimensiuni mai mari, ceea ce permitea reducerea costurilor de producţie, în felul acesta carnea putând fi oferită la preţuri mai accesibile. Remedii pentru animalele bolnave, antibioticele au devenit astfel parte integrantă a creşterii animalelor, fiind administrate chiar şi celor sănătoase. Se estimează că în Statele Unite, sunt folosite aproximativ 300 mg de antibiotice pentru producerea fiecărui kilogram de carne şi de ouă, iar aproape 80% din totalul antibioticelor consumate în această ţară ajung în organism prin intermediul cărnii animalelor crescute în acest fel. De altfel, este trist de remarcat faptul că antibioticele sunt administrate în cantităţi mai mari animalelor sănătoase decât sunt folosite pentru tratarea afecţiunilor umane (Figura 40).
   Bacteriile manifestă o capacitate diferită de adaptare la condiţii adverse. Astfel, chiar dacă majoritatea bacteriilor sunt eliminate prin folosirea antibioticelor, prezenţa continuă a acestor medicamente exercită o presiune evolutivă care face ca unele dintre ele să dobândească capacitatea de a rezista. Prin urmare, utilizarea inadecvată şi excesivă a antibioticelor oferă condiţii favorabile pentru apariţia la animale a unor noi tulpini de bacterii rezistente, această rezistenţă putându-se transmite apoi la bacteriile care-i infectează pe oameni.
   Este o situaţie alarmantă, pe care nu ne putem permite să o ignorăm. Descoperirea penicilinei, urmată de sute de alte noi antibiotice, este cea care a determinat în mare măsură creşterea spectaculoasă a speranţei de viaţă în secolul XX.

pag. 104-105

   ...dar suntem, prin urmare, şi ceea ce mănâncă ceea ce mâncăm, şi este foarte probabil ca industrializarea excesivă a creşterii animalelor, asociată cu producerea de carne roşie, să contribuie la efectele negative provocate de consumul excesiv al acestor alimente.
   Prin urmare, există mai multe explicaţii în privinţa efectelor nocive asupra sănătăţii ale unui consum excesiv de carne roşie sau mezeluri, indiferent dacă este vorba de conţinutul caloric ridicat al acestor alimente, de producerea unor compuşi cancerigeni în timpul preparării sau conservării lor ori chiar de conţinutul lor anormal de scăzut în acizi graşi omega-3 cu efect antiinflamator. Pe de altă parte, nu trebuie uitat că, aşa cum au arătat diferite studii, marii consumatori de carne mănâncă, în general, mai puţine legume, lipsindu-se astfel de aliaţi de valoare în lupta pentru prevenirea cancerului. De exemplu, sunt cercetări care au demonstrat că legumele verzi, cum ar fi spanacul, pot inversa afecţiunile produse de fierul heminic sau de aminele heterociclice (HCA) din carne, reducând efectul oncogen al acestor molecule toxice.

   Importante pagube colaterale

   Mai mult de 53 de miliarde de animale sunt ucise în fiecare an pentru consumul populaţiei, şi este de la sine înţeles că creşterea lor are un impact enorm asupra mediului. Gaz cu efect de seră, utilizarea masivă a terenurilor arabile şi a apei pentru producerea cerealelor necesare hrănirii animalelor şi izolarea acestora în spaţii restrânse sunt toate consecinţe ale creşterii intensive care, pe termen mediu şi lung, pot determina perturbări majore ale ecosistemului planetar.
   Utilizarea masivă a antibioticelor constituie un alt prejudiciu colateral al creşterii animalelor pe scară largă, cu posibile consecinţe grave asupra sănătăţii umane. In anii 1940 s-a observat că animalele tratate cu antibiotice aveau o creştere mai rapidă şi ajungeau la dimensiuni mai mari, ceea ce permitea reducerea costurilor de producţie, în felul acesta carnea putând fi oferită la preţuri mai accesibile. Remedii pentru animalele bolnave, antibioticele au devenit astfel parte integrantă a creşterii animalelor, fiind administrate chiar şi celor sănătoase. Se estimează că în Statele Unite, sunt folosite aproximativ 300 mg de antibiotice pentru producerea fiecărui kilogram de carne şi de ouă, iar aproape 80% din totalul antibioticelor consumate în această ţară ajung în organism prin intermediul cărnii animalelor crescute în acest fel. De altfel, este trist de remarcat faptul că antibioticele sunt administrate în cantităţi mai mari animalelor sănătoase decât sunt folosite pentru tratarea afecţiunilor umane (Figura 40).
   Bacteriile manifestă o capacitate diferită de adaptare la condiţii adverse. Astfel, chiar dacă majoritatea bacteriilor sunt eliminate prin folosirea antibioticelor, prezenţa continuă a acestor medicamente exercită o presiune evolutivă care face ca unele dintre ele să dobândească capacitatea de a rezista. Prin urmare, utilizarea inadecvată şi excesivă a antibioticelor oferă condiţii favorabile pentru apariţia la animale a unor noi tulpini de bacterii rezistente, această rezistenţă putându-se transmite apoi la bacteriile care-i infectează pe oameni.
   Este o situaţie alarmantă, pe care nu ne putem permite să o ignorăm. Descoperirea penicilinei, urmată de sute de alte noi antibiotice, este cea care a determinat în mare măsură creşterea spectaculoasă a speranţei de viaţă în secolul XX.

pag. 162-163

   Alcoolul şi cancerul

   Unul dintre efectele cel mai bine documentate ale abuzului de alcool este creşterea riscului mai multor tipuri de cancer, în special la nivelul gurii, laringelui, esofagului, colonului, ficatului, precum şi al sânului. în 1997, Centrul Internaţional de Cercetare a Cancerului (CICC) a clasificat alcoolul printre agenţii cancerigeni din grupa 1, adică o substanţă a cărei carcinogenitate este dovedită la om. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, creşterea riscului de cancer nu este cauzată de alcoolul în sine, ci mai degrabă de acetaldehida produsă în timpul metabolizării sale.
   Sistemul digestiv superior (gură, laringe, esofag) este deosebit de vulnerabil la efectele acetaldehidei. De exemplu, simplul fapt de a folosi regulat o apă de gură pe bază de alcool creşte de trei ori riscul de cancer al acestor organe, un impact care ar fi legat de contactul unor leziuni bucale cu acetaldehida formată de flora bacteriană din gură. Ingestia de băuturi alcoolice constituie, evident, un risc şi mai mare, iar asiaticii, care au o metabolizare a alcoolului modificată prin mutaţii ale ADH şi ALDH, au până Ia de douăzeci de ori mai multe riscuri de a fi afectaţi de un cancer esofagian ca urmare a cantităţilor mari de acetaldehida care sunt produse. Acest pericol ameninţă şi persoanele a căror metabolizare a alcoolului este normală, dar care consumă cantităţi mari de alcool, deoarece însăşi saliva unor mari băutori conţine un nivel de acetaldehida de zece până la douăzeci de ori mai mare decât cel din sânge, din cauza transformării alcoolului în acetaldehida de către bacteriile din gură. Această cantitate de acetaldehida toxică poate chiar să crească cu 700% la persoanele care fumează în timp ce beau, un fenomen care contribuie la sinergia puternică ce există între consumul de alcool şi fumat pentru toate aceste tipuri de cancer. De exemplu, marii băutori (cel puţin şase pahare de alcool pe zi)...

   Alcoolul este sexist

   Dacă un bărbat şi o femeie de staturi similare beau aceeaşi băutură alcoolică, efectele fiziologice ale alcoolului vor fi, în general, mult mai pronunţate la femeie. Această diferenţă se explică în mare parte prin proporţia de grăsime din corpul femeii, ceea ce reduce volumul de apă şi creşte dintr-odată concentraţia de alcool în sânge. în plus, femeile au mai puţin alcool dehidrogenază în stomac, iar acest metabolism mai lent permite unei mai mari cantităţi de alcool să ajungă în sânge şi să intre în contact cu toate organele corpului. Femeile care beau cantităţi mari de alcool se confruntă aşadar cu riscuri mai mari decât bărbaţii să moară prematur ca urmare a unor boli asociate excesului de alcool, cum ar fi cancerele sistemului digestiv superior şi de sân.
   Din punct de vedere istoric, consumul de alcool de către femei a fost considerat un fenomen marginal, şi chiar destul de prost văzut, însă schimbările majore în structura şi funcţionarea societăţilor moderne au făcut, în majoritatea cazurilor, ca aceste restricţii morale să fie depăşite. în Occident, de exemplu, între 60% (Statele Unite) şi 96% (Danemarca) dintre femei beau alcool în mod regulat, uneori în cantităţi mari. în Canada, 20% dintre* femei chiar se "cherchelesc" (cel puţin patru pahare într-o seară) măcar o dată pe lună, acest procent ajungând la 45% în cazul femeilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani. Studii recente au arătat că acest consum ridicat de alcool înainte de prima sarcină poate fi periculos, deoarece creşte foarte mult riscul de cancer mamar. Prin urmare, nu suntem cu toţii egali în faţa alcoolului, iar femeile ar trebui să ţină cont de faptul că, din punct de vedere fiziologic, sunt mai vulnerabile la efectele nefaste ale acestei substanţe.

pag. 243-244

   Ruperea echilibrului

   Lipsa efectului protector al suplimentelor cu antioxidant! şi toxicitatea exercitată de unele dintre ele ilustrează pericolul de a reduce o boală complexă cum este cancerul la o simplă luptă între oxidanţi şi antioxidanţi. Radicalii liberi nu au doar efecte negative asupra organismului; exerciţiile fizice regulate, de exemplu, generează cantităţi mari de radicali liberi, dar reprezintă totuşi unul dintre principalii factori ai stilului de viaţă care ajută la prevenirea reapariţiei multor tipuri de cancer.
   Generarea de radicali liberi a fost asociată si unei creşteri a longevităţii mai multor organisme, un impact pozitiv ce este inversat de suplimentele cu antioxidanţi. Mecanismele responsabile pentru aceste efecte benefice permit să se vadă rolul fundamental jucat de radicalii liberi în atacul celulelor sistemului imunitar împotriva agenţilor patogeni, precum şi participarea lor la procesul de eliminare a celulelor anormale precanceroase prin procesul de apoptoză.
   Concentraţiile anormal de ridicate de antioxidanţi luaţi sub formă de suplimente perturbă echilibrul fragil dintre nivelurile de radicali liberi generaţi în mod normal de celule şi apărarea antioxidantă naturală a organismului. Prin urmare, în loc de prevenirea cancerului, aceste doze masive de antioxidanţi pot favoriza, în mod paradoxal, dezvoltarea acestei boli, interferând cu funcţionarea normală a organismului, mai ales cu sistemele implicate în eliminarea tumorilor în formare. Din punct de vedere clinic, aceste suplimente pot, de asemenea, să contracareze tratamentul tumorilor prin chimioterapie sau radioterapie, deoarece radicalii liberi generaţi de aceste tratamente sunt cei care permit reducerea masei tumorale. în plus, tumorile care opun cea mai mare rezistentă la aceste tratamente sunt de multe ori cele care posedă cele mai ridicate niveluri de apărare antioxidantă.
   Unele studii arată că luarea de suplimente de antioxidanţi în timpul şi după un tratament de radioterapie reduce eficienta radiaţiilor si creste semnificativ riscul de recidivă.
   In concluzie, indiferent că este vorba de prevenirea sau de tratarea cancerului, suplimentele de antioxidanţi sunt produse absolut inutile, care uneori pot fi chiar periculoase. Prin urmare, sunt absolut contraindicate.

   Medicalizarea alimentaţiei

   Utilizarea suplimentelor sugerează că nişte simple tablete care nu conţin decât una sau câteva molecule ar putea înlocui o alimentaţie sănătoasă. Această "medicalizare" a alimentatiei este foarte înşelătoare, deoarece dă de înţeles că actul de a mânca serveşte doar pentru a-i aduce organismului vitaminele si mineralele de care are nevoie. Si atunci, de ce să ne facem griji în privinţa alimentaţiei, dacă putem obţine aceste elemente înghiţind, pur şi simplu, o pilulă în fiecare dimineaţă? Este un punct de vedere absurd nu numai pentru că devalorizează actul de a mânca, ci şi pentru că se înşală în ceea ce priveşte scopul final: dacă există ceva care să completeze perfect alimentaţia modernă, acela este aportul adecvat de vitamine şi minerale! Societatea noastră nu suferă de un deficit, ci mai degrabă se confruntă cu o supraabundenţă alimentară! In plus, datorită diverselor adaosuri din produsele lactate şi din făină, chiar şi persoanele care mănâncă nesănătos (mâncare proastă, produse industriale) beneficiază, în general, de un aport adecvat de vitamine şi minerale, de multe ori chiar depăşind cantităţile zilnice recomandate. In acest...

pag. 26-27

   Această interacţiune dintre gene şi obiceiurile de viaţă se observă şi la persoanele purtătoare de gene defectuoase care le predispun la cancer. Femeile care se nasc cu o genă BRCA1 mutantă, de exemplu, prezintă un risc crescut de a face cancer de sân, însă acest risc este acum de trei ori mai mare decât la începutul secolului. Explicaţia constă în excesul de calorii din alimentaţia modernă şi în creşterea semnificativă a greutăţii corporale, care afectează un număr tot mai mare de oameni. Având în vedere că acelaşi fenomen a fost observat la purtătoarele unei alte mutaţii responsabile cu creşterea riscului de cancer de sân (BRCA2), se poate concluziona că, până şi în prezenţa unei predispoziţii genetice grave despre care se ştie că favorizează apariţia unei forme de cancer, stilul de viată actual rămâne în continuare factorul cu cea mai mare influenţă asupra stării noastre de sănătate.

   îmblânzirea cancerului
 
   Prin urmare, trebuie să regândim de la cap la coadă felul în care abordăm cancerul; un cancer ajuns într-un stadiu avansat şi care este detectabil din punct de vedere clinic reprezintă, în realitate, o anomalie, o formă ce are puţine lucruri în comun cu acea boală pe care o purtăm în noi în cea mai mare parte a "vieţii" sale. Raportându-ne la viaţa umană, este foarte puţin probabil ca o celulă canceroasă să poată dobândi doar din pură întâmplare toate genele mutante necesare pentru a progresa într-o formă de cancer. Pentru a ajunge în stadiu avansat, cancerul trebuie să se poată baza pe colaborarea mediului său, pe o modificare a climatului anticanceros de la nivelul acestuia, ce are iniţial menirea de a-l împiedica să dobândească proprietăţile necesare dezvoltării sale. La unele...

   De ce şobolanul-cârtiţă golaş nu dezvoltă niciodată vreo formă de cancer?

   Şobolanul-cârtiţă golaş (Heterocephalus glaber) este un rozător african aparte, atât prin aspectul său deconcertant, cât şi prin stilul de viaţă similar cu cel al unor insecte sociale, cum ar fi furnicile sau albinele (eusocialitate). Fascinantă în cazul acestui animal rămâne totuşi capacitatea lui de a trăi foarte mult şi într-o excelentă stare de sănătate; în vreme ce rozătoarele de talia lui trăiesc, de obicei, patru sau cinci ani, şobolanul-cârtiţă golaş poate ajunge la aproape 30 de ani, ceea ce, la scara umană, înseamnă aproape 600 de ani! Această longevitate excepţională se datorează unei rezistenţe înnăscute a animalului faţă de principalele boli care însoţesc în mod normal procesul de îmbătrânire, printre acestea numărându-se şi cancerul.
   Absenţa totală a cancerului s-ar datora elasticităţii foarte mari a pielii şobolanului-cârtiţă, o adaptare fiziologică ce-i permite să se strecoare repede prin tunelurile subterane pe care le sapă pentru a ajunge la rădăcinile şi tuberculii cu care se hrăneşte. Fibroblastele, celulele ţesutului conjunctiv care înconjoară celulele, secretă o anumită formă de acid hialuronic, o substanţă vâscoasă care "sudează" celulele intre ele, creând un fel de "gel" ce îi conferă pielii o mare flexibilitate. Deoarece ţesutul conjunctiv ce înconjoară celulele este prima barieră de care celulele canceroase trebuie să treacă pentru a se putea implanta într-un anumit ţesut, prezenţa acestui acid hialuronic creează un mediu ce se opune dezvoltării tumorale. Chiar şi atunci când animalului i se injectează celule canceroase agresive, ele nu reuşesc să se fixeze, fiind eliminate rapid. Prin urmare, şobolanul-cârtiţă ilustrează în ce măsură sistemele de apărare existente în mod natural în interiorul unui organism pot influenţa riscul de a dezvolta o formă de cancer.

  • cartea a apărut în noiembrie 2015 la editura Litera
  • traducător: Gabriela Petrilă
  • cartea cuprinde 320 pagini în format 13x20cm şi o greutate de 0.250 kg
  • ISBN: 978-606-33-0098-1
  • cartea a fost vizualizată de 656 ori începând cu data de 06.05.2011
Nu sunt păreri

Puteţi adăuga păreri doar dacă sunteţi autentificat.
  • Poşta Română
    10.00 lei
    Livrare prin Poşta Română, plata ramburs
    Termen de livrare: 2-4 zile lucrătoare
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

  • Livrare prin curier rapid în Bucureşti şi zone limitrofe (Bookurier)
    10.00 lei
    Bucureşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroeşti, Dudu, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni, Pantelimon, Popeşti Leordeni, Pipera, Roşu, Voluntari.
    Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

  • Livrare prin curier rapid în alte localităţi decât Bucureşti
    14.00 lei
    livrare prin curier rapid în orice localitate, confirmarea livrării se va face telefonic
    Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 200.00 lei

Nu sunt definite linkuri pentru această carte
carţi de acelaşi autor cu "Prevenirea cancerului"
carţi din acelaşi domeniu cu "Prevenirea cancerului"
(terapii > general)
derulare
Graţie şi forţă
Graţie şi forţă
(transformare personală, general)
Terapia prin flori
Terapia prin flori
(transformare personală, general)
Despre cancer
Despre cancer
(dezvoltare personală, general)
Să nu faci rău
Să nu faci rău
(dezvoltare personală, general)
Atingerea cuantică - transformarea esenţei
Atingerea cuantică - transformarea esenţei
(transformare personală, general)
Vitamina N (de la natură)
Vitamina N (de la natură)
(dezvoltare personală, general)
Ritmurile Lunii
Ritmurile Lunii
(dietoterapie, general)
Vindecă-ţi corpul
Vindecă-ţi corpul
(transformare personală, general)
Sundao
Sundao
(general, general)
contact | termeni şi condiţii | © EuSunt.ro | ultima actualizare joi, 23 martie 2017
Cărţi vizualizate recent
toolbar
toolbar