Libraria Eu Sunt - libraria sufletului
intrare cont | creare cont | asistenţă
» EuSunt » Să trăim sănătos fără toxine miercuri, 18 octombrie 2017 
căutare avansată
  căutare   OK
 
domenii
arte divinatorii astrologie budism creştinism dicţionare filosofie hinduism islamism iudaism literatură maeştri spirituali mitologie ocultism orientări spirituale paranormal psihologie taoism terapii yoga
 
 
index alfabetic
noutăţi în curând autori edituri titluri
 
 
newsletter

abonare
 
 
informaţii utile
asistenţă cum comand despre livrare cum plătesc despre EuSunt anunţuri
 
 
link-uri
link-uri parteneri
 

Să trăim sănătos fără toxine

alimente şi plante naturale pentru regenerarea celulară completă
de Robert Morse
Recomanda unui prieten Recomanda unui prieten
Să trăim sănătos fără toxine Imaginea mare preţ Eu Sunt: 42,00 lei

preţ listă: 45,00 lei

reducere:
3,00 lei (6,67%)
momentan indisponibilă *

Puteţi cere ca să fiţi anuntaţi atunci când această carte devine disponibilă.
Pentru aceasta trebuie ca să fiţi autentificaţi.
Apasaţi aici pentru a vă autentifica.
alte modalităţi de comandă:

1. prin e-mail la comenzi@eusunt.ro

2. prin messenger la libraria_eusunt

3. telefonic la:
orange 0754.025.588
vodafone 0722.298.137
romtelecom 021.665.69.86

Detalii despre cartea Să trăim sănătos fără toxine

Să trăim sănătos fără toxine vă arată cum să vă curăţaţi organismul de otrăvurile care vă distrug sănătatea şi cum să începeţi procesul de regenerare celulară completă care duce la adevărata vindecare. Având la activ 30 de ani de practică medicală, timp în care a tratat mii de oameni cu probleme de la SUPRAPONDERALITATE până la CANCER, dr. Robert Morse dezvăluie cel mai recent sistem al său de vindecare: detoxificarea!
Acoperă Detoxificarea de la A la Z, dând răspuns la întrebări de genul: De ce să ne detoxificăm? Când să. ne detoxificăm? La ce să ne aşteptăm? Cum acţionează? Cât durează?
Explică felul în care trebuie folosite anumite alimente crude şi plante medicinale pentru curăţarea şi vindecarea fiecărui organ, sistem sau stare de dezechilibru din organism.
Prezintă detaliat legătura dintre corp, minte şi suflet, pe de-o parte, şi sănătatea durabilă, pe de altă parte.
Prezintă dieta de detoxificare şi cum trebuie ea adaptată vieţii.
Cuprinde zeci de tabele uşor de folosit: plante medicinale, formule de remedii naturiste din plante, proprietăţi ale alimentelor, mineralelor, substanţelor fitochimice, ale sărurilor celulare etc, precum şi reţete de preparate din alimente crude.
Avertisment ... 5
Mulţumiri ... 7
Introducere ... 9

1. înţelegerea speciei umane ... 20
2. Cum funcţionează corpul omenesc ... 25
3. Alimentele cu care ne hrănim ... 95
4. Obiceiuri nocive ... 166
5. Natura bolii ... 205
6. Eliminarea bolii prin purificarea şi regenerarea ţesuturilor ... 268
7. Hrană pentru vitalitate ... 317
8. Puterea plantelor medicinale ... 345
9. Instrumente pentru o viaţă sănătoasă ... 425
10. Sănătate şi spiritualitate ... 441

ANEXA A Verificarea temperaturii bazale pentru funcţia tiroidiană ... 447
ANEXA B Familia ştiinţelor naturii ... 449
ANEXA C Ghidul resurselor ... 469
ANEXA D Totul despre hemogramă ... 483
ANEXA E Analiza mineralelor din ţesuturi (ATM) ... 499
ANEXA F Greutăţi şi unităţi de măsură ... 501
ANEXA G GLOSAR ... 502

BIBLIOGRAFIE ... 535

pag. 70-71

   MODULUL 2.8

   Sistemul endocrin


   Dintre toate sistemele din organism, sistemului glandular endocrin i se acordă cea mai puţină atenţie, în ciuda faptului că el este "computerul central" a! organismului uman. El le transmite celulelor informaţii despre ce trebuie să facă, la ce intensitate să funcţioneze, eliberând hormoni precum: steroizi, neuro transmiţători, serotonine, enzime şi altele de acelaşi gen.
   În esenţă, organismul dispune de două tipuri de glande: (1) glandele endocrine, adică glande fără canale, care produc secreţii interne (hormoni etc], pe care le deversează direct în fluxul sanguin şi în cel limfatic pentru a fi transportate apoi în întregul organism; şi (2) glandele exocrine, cum sunt glandele salivare, adică producătoare de secreţii care ajung la celulele epiteliale fie direct, fie prin intermediul unor canale. Este greu de spus care este cea mai importantă glandă din organism, fiindcă toate ţesuturile din organism sunt interconectate. Cu toate acestea, aproximativ 75% dintre toate simptomele "bolilor" pot fi atribuite funcţionării defectuoase a sistemului endocrin. Printre aceste boli se numără utilizarea incorectă a calciului de către organism, ceea are drept efect scolioza, depresiile, atrofierea ţesutului conjunctiv, venele varicoase, hemoroizii, hernia, anevrisme, ca şi producţia slabă de steroizi, care provoacă apariţia de formaţiuni fibrochistice, fibromialgie, fibroze, chisturi, plăci de colesterol şi alte afecţiuni.
   Principalele glande ale sistemului endocrin din organism sunt: glandele suprarenale, pancreasul, timusul, tiroida/paratiroida, testiculele, ovarele şi principala glandă endocrină, hipofiza (glanda pituitară). Până în urmă cu zece sau douăzeci şi cinci de ani, se înregistrau stări cronice şi/sau de degenerescentă mai ales la persoanele în vârstă, din cauza funcţionării defectuoase a acestor glande. în prezent, din cauza stilului nostru de viaţă, a regimului alimentar, dar mai ales a degradării genetice, până şi nou-născuţii prezintă afecţiuni cronice sau degenerative. Să examinăm pe rând glandele endocrine şi funcţiile pe care le îndeplinesc.

   GLANDA PITUITARĂ (HIPOFIZA)

   Hipofiza este "glanda principală" a computerului central al organismului, Ea produce substanţe asemănătoare hormonilor, care stimulează alte glande şi ţesuturi endocrine şi le susţine să producă sau să elibereze hormoni specifici, steroizi, neurotransmiţători şi altele. Hipofiza este formată din două părţi: lobul posterior, care este porţiunea dinspre creier, şi lobul anterior, porţiunea dinspre faringe. Hipofiza este ataşată la baza creierului şi funcţionează sub porţiunea hipotalamusului cerebral (în spatefe ochilor, în mijlocul capului).
   Ca glandă centrală, hipofiza controlează câteva dintre funcţiile pe care le îndeplinesc majoritatea celorlalte glande. Dacă hipofiza este slăbită, acest lucru poate afecta întregul organism, provocând o reacţie în lanţ şi dând naştere astfel multor simptome. Glanda hipofiza poate afecta tiroida sau glandele suprarenale într-o manieră pozitivă sau negativă. Este important să înţelegem aceste posibilităţi de manifestare prin reflex pentru a vă ajuta să abordaţi corect punctele slabe şi să obţineţii rezultate mai bune.
   Printre efectele cu consecinţe pe termen lung ale slăbirii funcţionării hipofizei se numără şi afecţiunile neurologice, cum ar fi: scleroza multiplă, boala Parkinson şi paralizia cerebrală (din cauza lipsei de stimulare a cortexului glandelor suprarenale), ca şi hipotiroida, hipofuncţie ovariană, creştere celulară sau tisulară prea slabă sau prea intensă, îmbătrânire rapidă, diabet şi probleme de lactaţie.
   Zona mijlocie a colonului transversal (intestinul gros) se află în relaţie cu hipofiza şi cu creierul. Adeseori, această porţiune a colonului capătă o consistenţă dură, acumulează toxine şi funcţionează sub capacitate, alimentând astfel direct cu toxine glanda hipofiza. Fiind una dintre primele regiuni ale organismului care se formează în stadiul embrionar, tractul gastrointestinal este legat de absolut toate ţesuturile organismului, în moduri pe care încă nu am reuşit să le înţelegem. Nu se ştie cu certitudine dacă în faza embrionară, măduva spinării şi ţesuturile intestinale sunt primele manifestări ale zonei centrale. Pe măsură ce evoluează celula embrionului, acest ţesut intestinal devine sursa principală a majoriăţii organelor şi glandelor. Acest ţesut intestinal, care este prezent în faza de embrion, evoluează, devine mai târziu tractul gastrointestinal. Prin intermediul său, organismul stabileşte astfel o legătură dinamică între tractul gastrointestinal şi restul organismului. Din acest motiv, este vital să curăţaţi şi să fortificaţi tractul gastrointestinal în cursul programului de detoxificare, în sensul dea reuşi cu adevărat să vă regeneraţi glandele, ca şi întregul organism.

   GLANDA PINEALĂ

   Glanda pineală (epifiza) este o glandă mică, turtită, de formă conică, fiind localizată în spatele şi chiar deasupra sprâncenelor (şi conectată la planşeul celui deal treilea ventricul cerebral). Până în prezent, cercetările ştiinţifice nu au făcut dezvăluiri consistente în legătură cu această glandă. Ştim însă că ea sintetizează melatonina, hormon care contribuie la relaxarea organismului şi ajută în procesul somnului. Melatonina poate afecta pigmentaţia pielii şi al părului. Melatonina este inhibată de efectul violent al luminii asupra retinei. Glanda pineală este reglată şi guvernată de lumină (atât internă, cât şi externă).
   În cercurile spirituale, glanda pineală este supranumită "al treilea ochi", .ochiul pineal", "tisra til" sau "a 10-a uşă*. Este considerată a fi fereastra către rai, sau ochiul raiului - şi este un punct asupra căruia se face concentrarea în timpul meditaţiei.

pag. 70-71

   MODULUL 2.8

   Sistemul endocrin


   Dintre toate sistemele din organism, sistemului glandular endocrin i se acordă cea mai puţină atenţie, în ciuda faptului că el este "computerul central" a! organismului uman. El le transmite celulelor informaţii despre ce trebuie să facă, la ce intensitate să funcţioneze, eliberând hormoni precum: steroizi, neuro transmiţători, serotonine, enzime şi altele de acelaşi gen.
   În esenţă, organismul dispune de două tipuri de glande: (1) glandele endocrine, adică glande fără canale, care produc secreţii interne (hormoni etc], pe care le deversează direct în fluxul sanguin şi în cel limfatic pentru a fi transportate apoi în întregul organism; şi (2) glandele exocrine, cum sunt glandele salivare, adică producătoare de secreţii care ajung la celulele epiteliale fie direct, fie prin intermediul unor canale. Este greu de spus care este cea mai importantă glandă din organism, fiindcă toate ţesuturile din organism sunt interconectate. Cu toate acestea, aproximativ 75% dintre toate simptomele "bolilor" pot fi atribuite funcţionării defectuoase a sistemului endocrin. Printre aceste boli se numără utilizarea incorectă a calciului de către organism, ceea are drept efect scolioza, depresiile, atrofierea ţesutului conjunctiv, venele varicoase, hemoroizii, hernia, anevrisme, ca şi producţia slabă de steroizi, care provoacă apariţia de formaţiuni fibrochistice, fibromialgie, fibroze, chisturi, plăci de colesterol şi alte afecţiuni.
   Principalele glande ale sistemului endocrin din organism sunt: glandele suprarenale, pancreasul, timusul, tiroida/paratiroida, testiculele, ovarele şi principala glandă endocrină, hipofiza (glanda pituitară). Până în urmă cu zece sau douăzeci şi cinci de ani, se înregistrau stări cronice şi/sau de degenerescentă mai ales la persoanele în vârstă, din cauza funcţionării defectuoase a acestor glande. în prezent, din cauza stilului nostru de viaţă, a regimului alimentar, dar mai ales a degradării genetice, până şi nou-născuţii prezintă afecţiuni cronice sau degenerative. Să examinăm pe rând glandele endocrine şi funcţiile pe care le îndeplinesc.

   GLANDA PITUITARĂ (HIPOFIZA)

   Hipofiza este "glanda principală" a computerului central al organismului, Ea produce substanţe asemănătoare hormonilor, care stimulează alte glande şi ţesuturi endocrine şi le susţine să producă sau să elibereze hormoni specifici, steroizi, neurotransmiţători şi altele. Hipofiza este formată din două părţi: lobul posterior, care este porţiunea dinspre creier, şi lobul anterior, porţiunea dinspre faringe. Hipofiza este ataşată la baza creierului şi funcţionează sub porţiunea hipotalamusului cerebral (în spatefe ochilor, în mijlocul capului).
   Ca glandă centrală, hipofiza controlează câteva dintre funcţiile pe care le îndeplinesc majoritatea celorlalte glande. Dacă hipofiza este slăbită, acest lucru poate afecta întregul organism, provocând o reacţie în lanţ şi dând naştere astfel multor simptome. Glanda hipofiza poate afecta tiroida sau glandele suprarenale într-o manieră pozitivă sau negativă. Este important să înţelegem aceste posibilităţi de manifestare prin reflex pentru a vă ajuta să abordaţi corect punctele slabe şi să obţineţii rezultate mai bune.
   Printre efectele cu consecinţe pe termen lung ale slăbirii funcţionării hipofizei se numără şi afecţiunile neurologice, cum ar fi: scleroza multiplă, boala Parkinson şi paralizia cerebrală (din cauza lipsei de stimulare a cortexului glandelor suprarenale), ca şi hipotiroida, hipofuncţie ovariană, creştere celulară sau tisulară prea slabă sau prea intensă, îmbătrânire rapidă, diabet şi probleme de lactaţie.
   Zona mijlocie a colonului transversal (intestinul gros) se află în relaţie cu hipofiza şi cu creierul. Adeseori, această porţiune a colonului capătă o consistenţă dură, acumulează toxine şi funcţionează sub capacitate, alimentând astfel direct cu toxine glanda hipofiza. Fiind una dintre primele regiuni ale organismului care se formează în stadiul embrionar, tractul gastrointestinal este legat de absolut toate ţesuturile organismului, în moduri pe care încă nu am reuşit să le înţelegem. Nu se ştie cu certitudine dacă în faza embrionară, măduva spinării şi ţesuturile intestinale sunt primele manifestări ale zonei centrale. Pe măsură ce evoluează celula embrionului, acest ţesut intestinal devine sursa principală a majoriăţii organelor şi glandelor. Acest ţesut intestinal, care este prezent în faza de embrion, evoluează, devine mai târziu tractul gastrointestinal. Prin intermediul său, organismul stabileşte astfel o legătură dinamică între tractul gastrointestinal şi restul organismului. Din acest motiv, este vital să curăţaţi şi să fortificaţi tractul gastrointestinal în cursul programului de detoxificare, în sensul dea reuşi cu adevărat să vă regeneraţi glandele, ca şi întregul organism.

   GLANDA PINEALĂ

   Glanda pineală (epifiza) este o glandă mică, turtită, de formă conică, fiind localizată în spatele şi chiar deasupra sprâncenelor (şi conectată la planşeul celui deal treilea ventricul cerebral). Până în prezent, cercetările ştiinţifice nu au făcut dezvăluiri consistente în legătură cu această glandă. Ştim însă că ea sintetizează melatonina, hormon care contribuie la relaxarea organismului şi ajută în procesul somnului. Melatonina poate afecta pigmentaţia pielii şi al părului. Melatonina este inhibată de efectul violent al luminii asupra retinei. Glanda pineală este reglată şi guvernată de lumină (atât internă, cât şi externă).
   În cercurile spirituale, glanda pineală este supranumită "al treilea ochi", .ochiul pineal", "tisra til" sau "a 10-a uşă*. Este considerată a fi fereastra către rai, sau ochiul raiului - şi este un punct asupra căruia se face concentrarea în timpul meditaţiei.

pag. 206-207

   MODULUL 5.1

   Cele trei cauze majore ale bolilor

   PRIMA CAUZĂ MAJORĂ: EPUIZARE INERENTĂ (GENETICĂ)


   Epuizarea inerentă este un cod genetic al celulei (memoria celulei), care stabileşte starea iniţială în care se află ţesutul şi modul în care va răspunde la impulsurile de viaţă. Corpul fizic al omului poartă amprenta genetică a propriului arbore genealogic, iar rezistenţa sau slăbiciunea celulelor este transmisă prin istoricul genetic. Acest lucru este valabil şi se aplică organismului în integralitatea sa. Iniţial, Dumnezeu a creat celulele, însă memoria care conţine informaţii despre cât de bine funcţionează o celulă este ceea ce constituie genetica. Pe măsură ce ne maturizăm, noi fie contribuim la degradarea şi mai mare a slăbiciunilor inerente, fie le depăşim, fortificându-ne organismul, prin stilul de viaţă abordat. Este extrem de important să înţelegem acest fenomen, deoarece, în prezent, generaţiile devin tot mai debile în loc să devină mai rezistente. Astăzi, mai mult decât oricând în trecut, oamenii preiau în organism, prin consum ali-mentar sau pe cale injectabilă, cantităţi enorme de toxine. În prezent, asistăm la declanşarea cancerului (care este o formă de degenerescentă sau de intoxicare cronică) începând cu vârsta adolescenţei, afecţiunilor cronice şi degenerescente la nou-născuţi şi la apariţia unor malformaţii la naştere nemaiîntâlnite până acum. Dacă organele şi glandele sunt subactive ca efect al informaţiei genetice, a proceselor inflamatorii sau a intoxicării, de aici pot rezulta o suită de dezechilibre şi apar condiţiile de instalare a bolilor.
   Conceptul pe baza căruia funcţionează genetica este foarte uşor de înţeles. Corpurile noastre fizice sunt moştenite de la ambii părinţi, de aceea copiii vor prelua o mare parte din trăsăturile fizice, mentale şi afective atât de la mamă, cât şi de la tată. De asemenea, noi mai preluăm câte ceva de la bunici, deoarece caracteristicile lor, cuprinse în codul lor genetic, au fost transmise pe cale ereditară părinţilor noştri. Cenetica susţine că noi purtăm în corpul fizic şi în psihic moştenirea genetică transmisă de ultimele patru generaţii de strămoşi. Cu toate acestea, în cursul experienţei de practician, am putut constata că tiparele genetice sunt transmise în mod cert la mai mult de patru generaţii de urmaşi. Practic fiecare celulă a organismului este o celulă genetică - adică este ca o fotocopie a celulei parentale.
   Celulele devin mai rezistente sau mai debile în funcţie de codul genetic impus de aceste caracteristici, dar şi ca urmare a propriului stil de viaţă, cu alte cuvinte prin intermediul a ceea ce un individ mancă, bea, inhalează sau ceea ce este absorbit în organism prin piele, dar şi prin ceea ce gândeşte şi simte (emoţii).
   Celulele trăiesc şi funcţionează pe baza amintirilor şi a experienţelor perso-nale, tot aşa cum facem şi noi. Anumite experienţe ne secătuiesc de puteri, lăsându-ne vulnerabili în faţa vieţii, iar acelaşi lucru se întâmplă şi cu celulele. Acizii şi toxinele din organism pot epuiza sau leza celulele. Memoria genetică amplifică starea generală de sănătate a celulei sau o poate zdruncina. Impactul tuturor acestor factori contribuie la rezistenţa sau slăbiciunea celulelor, organelor şi glandelor, determinând îndeplinirea corectă sau incorectă a funcţiilor necesare pentru care au fost concepute de la bun început. Spre exemplu, dacă aţi moştenit o insuficienţă tiroidiană, o debilitate a suprarenalelor sau a ficatului, misiunea pe care trebuie să o îndeplinească aceste ţesuturi va fi compromisă, iar capacitatea lor de a produce enzime digestive, steroizi, sau orice alte elemente, va fi serios diminuată. Iar la acest nivel trebuie căutată cauza care va produce tulburări funcţionale la nivelul întregului organism. Efectul va fi instalarea unui tip sau a altuia de boală. Dacă doriţi să ştiţi mai mult pe această temă, consultaţi secţiunea "Despre starea de a fi conştient şi boală", care va fi tratată în continuare.
   Ca societate, noi avem obligaţia să începem repararea deficienţelor şi reconstrucţia celulelor din organism, dacă vrem ca generaţiile viitoare să supra-vieţuiască. Nu uitaţi, natura nu perpetuează niciodată exemplarele slabe. Cei slabi sunt întotdeauna devoraţi, fiindcă în acest fel natura va reuşi să menţină sănătoase toate celelalte specii existente, iar această lege este valabilă şi în cazul fiecărei celule din organism.
   Vă propun să studiem în continuare celelalte două cauze principale care duc la apariţia bolilor şi motivele pentru care ţesuturile nu reuşesc să îşi îndeplinească funcţiile: Toxicitatea şi hiperaciditatea (acidoza). Ambele ceează obstrucţii în corpul dumneavoastră!

   CEA DE-A DOUA CAUZĂ MAJORĂ: TOXICITATEA

   Toxicitatea (adică otrăvirea) este un termen cu spectru larg de acoperire şi se referă la numeroase aspecte, de la acumularea de mucozităţi cauzată de consumul de produse lactate, substanţe iritante şi zaharuri complexe, până la depunerile de substanţe chimice artificiale, metale toxice şi minerale. Toxicitatea (care este de natură în special acidă, acumulându-se sub această formă în orga-nism) provine din alimente, atmosferă, produse pentru igiena personală, produse pentru igiena locuinţei, materiale de construcţie... iar lista ar putea continua la nesfârşit. În zilele noastre, majoritatea alimentelor pe care le consumă şi lichidelor pe care le beau oamenii sunt acide, determină acumulări de mucozităţi, privează organismul de energie şi conţin toxine proteinice. Amidonul rafinat pe care îl consumăm sub diverse forme acţionează asemenea unui adeziv asupra ţesuturilor, provocând formarea unei plăci, conform prezentării anterioare. Această acumulare de toxine, fiind de natură acidă, poate provoca inflamaţii şi congestionări ale ţesutului, într-o asemenea măsură încât va produce moartea ţesutului respectiv.

pag. 276-277

   Primul lucru care trebuie făcut este ca în locul alimentelor generatoare de aciditate să consumaţi alimente care creează alcalinitate. Consumul de alimente care creează alcalinitate, în principal fructe şi legume, va iniţia procesul de detoxificare şi de rehidratare a organismului. Dacă doriţi să acceleraţi procesul de purificare, fructele şi legumele trebuie consumate în stare crudă şi proaspete, adică nepreparate la foc şi neprelucrate industrial. Iar dacă v-aţi propus să faceţi o purificare de şi mai mare profunzime, ajungând până la nivel tisular şi celular, atunci dieta va fi compusă în exclusivitate din fructe naturale, crude şt proaspete, deoarece fructele conţin cea mai mare concentraţie de proprietăţi antioxidante şi astringente dintre toate alimentele. Zaharurile din fructe iniţiază un proces lent dar eficient de ardere, ceea ce va spori vitalitatea celulelor mult mai rapid decât orice alt tip de aliment şi cu un efort digestiv mult redus. Fructele au cea mai mare încărcătură electrică dintre toate alimentele. Energia fructelor naturale este atât de mare, încât ea accelerează transferul neuronal şi funcţionarea sistemului endocrin.

   LUAŢI-O ÎNCET

   Deoarece este recunoscută eficienţa fructelor crude în procesul de detoxificare, este important de menţionat că, în prezenţa lor, poate surveni o detoxificare prea rapidă a organismului. Această situaţie poate conduce la manifestarea unor simptome extreme de curăţare. Am asistat la reacţii severe de tipul apariţiei unor abcese multiple în cavitatea bucală, tumefieri având aspectul unor tumori pe tot corpul, crăparea pielii prin care a început eliminarea de puroi, în unele cazuri chiar expectorarea unor formaţiuni tumorale. Aceste episoade s-au produs deoarece persoana respectivă a trecut brusc de la o dietă comună, formată din produse lactate, carne şi produse tratate chimic, extrem de toxică, la o dietă extrem de pură şi purificatoare, formată din fructe crude şi proaspete. Dieta compusă numai din fructe va produce o reacţie agresivă din partea toxinelor şi mucozităţilor din organism, ceea ce va determina apariţia unor efecte secundare evidente. Totuşi, dacă începeţi procesul de detoxificare adoptând în primele săptămâni o dietă compusă exclusiv din fructe şi legume crude şi proaspete, procesul de purificare se va produce mai lent, însă în general mult mai uşor, fără a genera efecte secundare.
   Una dintre cele mai eficiente metode de curăţare de profunzime a organismului este postul cu apă. Cu toate acestea, nu recomand consumul exclusiv de apă în cazurile cronice sau degenerescente, când pacientul dispune de rezerve energetice scăzute.
   Procesul de detoxificare nu este un proces întotdeauna plăcut. Cele mai complicate cazuri sunt cele în care un pacient suferind de cancer, HIV sau traumatisme ale măduvei spinării are un nivel de toxicitate extrem de ridicat în organism. Reţineţi, organismul va elimina tot ceea ce este inutil, până într-acolo încât va elimina ţesuturile bolnave (ca unghiile) şi ţesutul muscular bolnav. Toate aceste lucruri par înfricoşătoare, însă este mai bine să fiţi preveniţi ce va face organismul pentru a se purifica. în încercarea sa de a scăpa de structurile bolnave, labile şi de toxine, organismul se poate autodistruge până la un nivel înspăimântător. Nu vă speriaţi, însă, el are ştiinţa de a se regenera de o manieră minunată. Dacă vă arde casa, va trebui mai întâi să vă debarasaţi de materialele distruse de incendiu, şi abia după aceea să începeţi reconstrucţia ei. Organismul va proceda în acelaşi mod. Majoritatea medicilor sunt înspăimântaţi de ideea de a trece prin aceste proces, în ciuda faptului că este vorba de un proces natural normal. Natura îi elimină întotdeauna pe cei slabi pentru a le face loc celor puternici. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul celulelor.
   Dacă în organism s-au depozitat compuşi chimici toxici, în cursul procesului de curăţire pot apărea palpitaţii. Palpitaţiile apar rar, însă se pot produce. Reţineţi că în organism încep să se stocheze toxine încă de când suntem în pântecele mamei. Nu vă aşteptaţi să eliminaţi aceste toxine peste noapte. Totuşi, mărturisesc că am avut cazuri în care am asistat la dispariţia şi eliminarea de limfoame după patruzeci şi cinci de zile, a cancerului la stomac după cincizeci şi nouă de zile şi a diabetului în şaizeci de zile.
   Organismul îşi va dezvolta propriul sistem de diaforeză (transpiraţie), mărind temperatura întregului sistem cu scopul de a se dilata, transpira şi ucide paraziţii. Vestea bună este că acest proces nu va fi de durată şi cu cât organismul se purifică mai bine în interior, cu atât va fi mai mică nevoia de intervenţie în purificare. în unele cazuri, sunt necesare unul, două sau trei cicluri de purificare pentru a depăşi practic orice formă de boală.

   PENTRU RESTUL VIEŢII

   Viaţa este un proces continuu de consum şi eliminare. într-o manieră sau alta, detoxificarea se produce până la sfârşitul vieţi, mai ales dacă persoana respectivă va consuma fructe şi legume naturale, în stare crudă, în mod regulat. Organismul va continua de la sine să lucreze tot mai profund, cu scopul de a se autopurifica şi de a restaura funcţionarea sa corectă. De la un moment dat, acest proces devine mai subtil. Nu îl veţi conştientiza, cu excepţia unor simptome ocazionale de eliminare de mucus, simptome tipice de răceală sau dureri de o formă sau alta.
   Corpul omenesc este construit într-o manieră tulburătoare şi dispune de o inteligenţă uluitoare. Chiar dacă veţi fi învăţat tot ce se poate şti despre chimie, biochimie şi fizică, tot nu veţi reuşi să înţelegeţi prea multe despre organism şi mecanismele sale de funcţionare. Repetaţi-vă permanent următoarea întrebare: "Din ce cauză face organismul meu acest lucru?" Există o raţiune întemeiată în virtutea căreia organismul face un anumit lucru într-o situaţie specifică. Nu trebuie decât să ne familiarizăm cu limbajul corpului şi vom înţelege ce face şi motivul pentru care face acel lucru {vezi capitolul 5, modulul 5.11, "Limbajul corpului"). Observaţia directă şi bunul-simţ sau intuiţia transcend întotdeauna...

pag. 366-367

   Ginkgo Biloba

   - Una din cele mai miraculoase plante medicinale pentru sistemul cerebral şi sistemul nervos.
   - Corectează insuficienţa vasculară cerebrală.
   - Utilizată pe tot globul ca remediu în amnezie, pierderi de memorie şi vertij (ameţeli).
   - Fortifică sistemul cardiovascular.
   - Intensifică fluxul sanguin către ţesuturi.
   - Eficientă în tratarea cazurilor de astm.
   - Indicată în tratarea ţiuitului în urechi.
   - Şi-a demonstrat rolul benefic în mialgia fibromatoasă.
   - Extrem de benefică în tratarea hemoroizilor, flebitei varicelor şi venelor reticulare.
   - Eficientă ca remediu în sindromul de tunel carpian.
   - Unul dintre cele mai miraculoase tonice naturale, mai ales pentru sistemul nervos.

   Denumire ştiinţifică: Ginkgo biloba
   Elemente folosite: Frunze - accelerează circulaţia sanguină, calmează durerea, benefic pentru creier, astringent pentru plămâni. Seminţe - sunt considerate astringente pentru plămâni, stopează emisiile nocturne, stopează astmul, dependenţa, leucoreea excesivă şi ridică nivelul energetic.
   Acţiune fitoterapeutică: adaptogen, agent de alcalinizare, remediu contra îmbătrânirii, antimicotic, antiinflamator, antioxidant, antispastic (acţiune blândă), astringent, tonic amar, tonic cardiac (acţiune blândă), expectorant (slab), calmant în tulburările nervoase, sedativ (slab), tonic, vasod ii atâtor, cicatrizant.

   Hydrastis

   - Una din cele mai  importante plante medicinale naturale, de tipul "panaceu".
   - Un adevărat tonic pentru organism.
   - Nu se recomandă administrarea pe termen lung din cauza proprietăţilor sale acumulative.
   - Măreşte producţia de suc gastric şi de enzime digestive. De asemenea, măreşte producerea de secreţii biliare.
   - Administrată în fortificarea şi tonifierea pancreasului.
   - Favorizează reglarea nivelului de zahăr din sânge.
   - Este considerată a fi o sursă de insulina naturală.
   - Are proprietăţi homeostatice, în special la nivelul uterului.
   - Tonifică sistemul circulator şi intensifică vaseularizarea.
   - Un extraordinar antiinflamator, în special la nivelul sistemului endocrin.
   - Administrată în tratarea tulburărilor gastrice şi intestinale.
   - Administrată în tratarea formelor de cancer.
   - Laxativ cu acţiune blândă.
   - Administrată în tratarea dependenţei de alcool şi de narcotice.
   - Susţine eliminarea catarului (mucozităţilor) din organism, intervenind eficient mai ales la nivelul ţesuturilor tractului respirator şi gastrointestinal.
   - Utilizată în cistită, prostatită şi nefrită.
   - Excelentă în tratarea hemoroizilor şi a hemoragiilor.
   - Recomandată în tratarea HIV şi a bolilor venerice.
   - Are proprietăţi antiparazitare şi este antiseptic.
   - Indicată în tratarea infecţiilor, plăgilor, inflamaţiilor, tumefacţiilor, fisurilor etc.
   - Indicată în afecţiuni dermatologice cronicizate, eczemă, dermatită şi psoriazis.
   - Cu utilizare curativă în toate tipurile de prolaps (uter, intestine etc).
   - Poate fi utilizată cu succes în soluţii dezinfectante pentru ochi.
   - Tonifică şi purifică ficatul. Indicată în icter, hepatită etc.
   - Recomandată în vindecarea ţesuturilor ulceroase.
   - Utilizată în amigdalită, febră tifoidă, malarie, meningită şi mononucleoză.
   - Indicată în tratarea furunculelor, abceselor şi tumorilor.
   - Utilizată ca soluţie de gargară în afecţiuni ale gingiilor şi cangrene.
   - Miraculoasă în tratarea dizenteriei provocate de amoebe şi viermi inelari.

   Denumire ştiinţifică: Hydrastis canadensis
   Elemente folosite: rădăcină şi rizomi uscaţi
   Acţiune fitoterapeutică: alterativ, antidiabetic, antiemetic, anti inflamator, antiparazitar, antiperiodic, antiseptic, purgativ, astringent, tonic amar, colagog, remediază ocluziile, depurativ (antimicotic), dezinfectant, diuretic, panaceu, hemostatic (în special urina), hepatic, laxativ, calmant în tulburări nervoase, oftalmic, ocitocic (stimulează contracţiile uterine), stimulator gastric, cicatrizant.

pag. 450-451

   Acupunctura şi acupresura au ajutat milioane de oameni să se bucure de o viaţă mai sănătoasă şi mai bună. Combinată cu oricare din aceste două ştiinţe, detoxificarea face o pereche imbatabilă.

   BIOENERGETICĂ/BIOELECTROMAGNETICĂ

   Ştiinţa bioenergetică sau medicina bioenergetică este inspirată în linie directă de renaşterea spirituală, prin care se caracterizează momentul actual. Această ştiinţă, în relaţie directă cu fizica cuantică, tratează energia electromagnetică şi energia electrică şi influenţa pe care le exercită asupra celulelor, ţesuturilor, organelor şi glandelor. Studierea fluxurilor electrice conduce întotdeauna la Dumnezeu şi la ceea ce Dumnezeu a creat, fiindcă este vorba, în acest caz, numai de energie.
   Orice formă de materie este o condensare de energie. Nimic nu ar exista în absenţa energiei, nici chiar conştiinţa. Conştiinţa este energie pură în forma sa statică, şi totuşi activă, lată încă un paradox. în sensul că Dumnezeu, Creatorul, este energie pură nelimitată, în timp ce creaţia sa este energie pură condensată şi limitată în diverse forme. Iar când energia pură se mişcă dând naştere creaţiei, ea induce flux electric. Energia pe care o produc aceste fluxuri electrice se numeşte energie electromagnetică.
   Mişcarea fiecărui atom dă naştere unei energii electromagnetice. Când acest atom se grupează cu alţi atomi, dând astfel naştere unor compuşi şi unor structuri, energiile lor se combină, dând naştere unui curcubeu de culori. Adevărata frumuseţe a creaţiei este curcubeul nelimitat de culori degajate de toate formele prin care se exprimă. Această energie circulă pornind din punctul originar, care este conştiinţa, sau sufletul, de unde coboară prin lumile mentale ale gândirii, către lumile emoţionale (nivelul astral) şi până în lumea fizică. Această energie electromagnetică produce o multitudine de culori diferite în funcţie de frecvenţa sau tipul de structură care caracterizează acel suflet - fie că este animal, om, floare sau mineral. Nivelul de conştiinţă al fiecăruia şi stilul de viaţă influenţează şi defineşte modul în care este trăită o experienţă, fiindcă orice formă de viaţă creată este energie definită. Starea sau nivelul conştiinţei sau expresia individuală {fie că-i vorba de om, floare, animal etc.) determină nivelul şi culoarea energiei implicate. Boala intervine atunci când fluxul liber al acestei energii este obstrucţionat.
   Creaţia este energie în mişcare. Un individ trebuie să consume energie şi să trăiască din energii care intră în armonie cu propriul său nivel de conştiinţă. Aceste energii există în hrană, gânduri, emoţii, influenţe de mediu şi altele. Nivelul conştiinţei unui individ se poate schimba dacă el evoluează din punct de vedere spiritual. Dacă, între aceste energii intervine orice neconcordanţă cât de mică, din acest moment va începe să se instaleze boala. Elementul sau forma de energie din interiorul corpului fizic se numeşte "câmp de energie endogen"; dacă se află în afara corpului fizic, atunci se numeşte "câmp de energie exogen".
   Fireşte, există un număr infinit de benzi şi de frecvenţe de energie. Există benzi simple, de joasă frecvenţă, de curent continuu; benzi de curent de frecvenţă medie emise de aparate radio, cuptoare cu microunde, radare şi curenţi în infraroşu; raze X de înaltă frecvenţă şi raze gama.
   În capitolul 4, în care ne-am ocupat de alcalii (cationi) şi acizi (anioni), am discutat şi despre ionizare. Sau mai simplu spus, ionizarea reprezintă desfacerea unei structuri în alte structuri. Ionizarea este un proces esenţial pentru viaţă, deoarece viaţa presupune o permanentă schimbare. Schimbarea se referă la tot, începând de la conştiinţă şi structura din care suntem alcătuiţi şi sfârşind cu lumea în care trăim. Creaţia se află într-un flux continuu sau într-o stare permanentă de prefacere.
   Poluarea electrică este un termen aplicat efectelor nocive pe care le exercită curenţii electrici şi energiile electromagnetice asupra ţesuturilor, lezându-le în acest fel. Razele X şi razele gama sunt puternici agenţi de ionizare care pot distru + ge ţesutul biologic. Razele ultraviolete şi benzile de lumină vizibilă pot şi ele deveni, până la un punct, agenţi de ionizare. Chiar dacă se consideră că benzile de frecvenţă ale aparatelor radio, cuptoarelor cu microunde, radarelor, şi benzile în infraroşu nu sunt factori de ionizare, în opinia mea, aceste benzi de frecvenţă pot afecta ţesutul cerebral şi nervos într-un mod distructiv, mai ales în urma expunerii pe termen lung. Aceste benzi "neionizante" se împart în două categorii: tipul termic sau generator de căldură, şi tipul netermic sau care nu generează căldură. Dintre aceste două categorii, curenţii termici sau producători de căldură sunt cei mai distructivi pentru ţesutul viu.
   În domeniul medical, se folosesc benzi de energie neionizante, netermice, ca modalitate de analizare şi diagnosticare a degenerescentei tisulare. Instrumentele pentru EKG şi EEC sunt două exemple în acest sens.
   Oamenii încep să se apropie tot mai mult de înţelegerea forţei vitale şi de modul în care funcţionează organismul uman. Important este să nu încetăm niciodată de a căuta adevărul şi să fim deschişi, aspirând spre evoluţia către lumile infinite pe care le-a creat Dumnezeu în interiorul şi în afara noastră.
   OBSERVAŢIE: Dacă organismul este acid, această stare va modifica energia electromagnetică a organismului, ceea ce va intensifica energia termică şi ionizarea. Acest proces va afecta ţesuturile din întregul organism.

   AROMATERAPIE - FOLOSIREA ULEIURILOR ESENŢIALE

   Am afirmat mereu că mâncăm ceea ce inspirăm. Aromaterapia se bazează pe puterea uleiurilor esenţiale extrase din plante de a fortifica, vindeca, stimula şi revitaliza ţesutul uman. Aceste uleiuri pot fi administrate fie prin inhalare, ingerare, fie prin absorbirea lor prin piele. FDA nu recomandă ingerarea uleiurilor esenţiale, însă milioane de oameni din întreaga lume ingerează uleiuri esenţiale,...

 • cartea a apărut în septembrie 2011 la editura Paralela 45, în cadrul colecţiei Cărţi practice
 • traducător: Felicia Mardale
 • Titlu original: The Detox Miracle Sourcebook: Raw foods and herbs
 • cartea cuprinde 544 pagini în format 14x20cm şi o greutate de 0.480 kg
 • ISBN: 978-973-47-1157-4
 • cartea a fost vizualizată de 7080 ori începând cu data de 06.05.2011
Nu sunt păreri

Puteţi adăuga păreri doar dacă sunteţi autentificat.
 • Poşta Română
  10.00 lei
  Livrare prin Poşta Română, plata ramburs
  Termen de livrare: 2-4 zile lucrătoare
  - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

 • Livrare prin curier rapid în Bucureşti şi zone limitrofe (Bookurier)
  10.00 lei
  Bucureşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroeşti, Dudu, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni, Pantelimon, Popeşti Leordeni, Pipera, Roşu, Voluntari.
  Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
  - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

 • Livrare prin curier rapid în alte localităţi decât Bucureşti
  14.00 lei
  livrare prin curier rapid în orice localitate, confirmarea livrării se va face telefonic
  Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
  - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 200.00 lei

Nu sunt definite linkuri pentru această carte
carţi din acelaşi domeniu cu "Să trăim sănătos fără toxine"
(terapii > dietoterapie, terapii > fitoterapie, terapii > general)
contact | termeni şi condiţii | © EuSunt.ro | ultima actualizare miercuri, 18 octombrie 2017
Cărţi vizualizate recent
toolbar
toolbar