Libraria Eu Sunt - libraria sufletului
intrare cont | creare cont | asistenţă
» EuSunt » Studiul China: carte de bucate joi, 21 septembrie 2017 
căutare avansată
  căutare   OK
 
domenii
arte divinatorii astrologie budism creştinism dicţionare filosofie hinduism islamism iudaism literatură maeştri spirituali mitologie ocultism orientări spirituale paranormal psihologie taoism terapii yoga
 
 
index alfabetic
noutăţi în curând autori edituri titluri
 
 
newsletter

abonare
 
 
informaţii utile
asistenţă cum comand despre livrare cum plătesc despre EuSunt anunţuri
 
 
link-uri
link-uri parteneri
 

Studiul China: carte de bucate

peste 120 de reţete de preparate integrale, pe bază de legume şi fructe
de T. Colin Campbell, LeAnne Campbell
Recomanda unui prieten Recomanda unui prieten
Studiul China: carte de bucate Imaginea mare preţ Eu Sunt: 36,00 lei

preţ listă: 40,00 lei

reducere:
4,00 lei (10,00%)

  buc.
alte modalităţi de comandă:

1. prin e-mail la comenzi@eusunt.ro

2. prin messenger la libraria_eusunt

3. telefonic la:
orange 0754.025.588
vodafone 0722.298.137
romtelecom 021.665.69.86

Detalii despre cartea Studiul China: carte de bucate

Vândută în aproape un milion de exemplare şi aclamată drept una dintre cele mai importante cărţi de sănătate şi nutriţie contemporane, Studiul China dezvăluie faptul că dieta tradiţională occidentală a condus la o dezvoltare pe scară largă a celor mai mari probleme de sănătate ale momentului, inclusiv obezitatea, diabetul, afecţiunile cardiace şi cancerul. Bazată pe cel mai cuprinzător studiu de nutriţie care a fost realizat vreodată, cartea îi pune în mâini cititorului dovezi imposibil de contestat că o alimentaţie bazată pe plante duce la o stare optimă de sănătate având capacitatea de a opri sau vindeca numeroase afecţiuni.
Pentru prima oară, o carte de bucate porneşte de la aceste descoperiri şi pune la dispoziţie reţete de preparate culinare bazate pe dovezile ştiinţifice ale Studiului China. Scrisă de LeAnne Campbell, fiica unuia dintre autorii Studiului China dr. T. Colin Campbell şi mamă a doi adolescenţi înzestraţi cu o sănătoasă poftă de mâncare, Studiul China Carte de bucate cuprinde reţete delicioase, uşor de realizat, bazate pe plante, fără adaos de grăsimi, cu zahăr şi sare la minimum, reţete verificate, care asigură o stare optimă de sănătate fără niciun sacrificiu în ce priveşte savoarea şi aromele.
Plină de ponturi utile de substituţii, conservare a factorilor nutritivi şi tranziţie la o alimentaţie bazată pe plante, Studiul China Carte de bucate îţi arată cum să îţi transformi cu adevărat şi vizibil starea de sănătate, şi a ta, şi a întregii familii, cu preparate delicioase, de care vă veţi îndrăgosti şi tu, şi copiii.
Cuvânt înainte ... 8
Introducere ... 10
Călătoria mea către o dietă bazată pe legume şi fructe ... 10
Educarea copiilor în spiritul unei diete bazate pe legume şi fructe ... 15
Abordarea grădinii: alegerea unei varietăţi cât mai mari de alimente bazate pe legume şi fructe ... 18
Culesul grădinii: pregătirea unor mese delicioase ... 22
Planificarea ... 22
Conservarea factorilor nutritivi: păstrarea si prepararea atentă a alimentelor ... 24
Adaugă mai puţină grăsime, zahăr si sare ... 25
Tranziţia la o alimentaţie bazată pe legume şi fructe ... 27
Alimentele bazate pe produse de origine animală si procesate ... 27
Marea schimbare: înlocuitori pentru reţete de preparate sănătoase, bazate pe legume şi fructe ... 29
Ustensilele maestrului bucătar ... 32
Porneşte în propria călătorie culinară ... 33

PÂINE Şl BRIOŞE
Brioşe cu banană ... 39
Fursecuri de mure cu lămâie ... 40
Brioşe simple din dovleac ... 43
Pâine Fiesta cu mălai ... 44
Brioşe cu lămâie şi mac ... 47
Pâine cu nuci şi stafide ... 49
Pâine senzaţională cu plante aromatice ... 51
Pâine rapidă cu merişoare, fără grăsimi ... 52
Pâine rapidă cu mere ... 53

PREPARATE PENTRU MICUL DEJUN
Chec cu afine pentru cafea ... 57
Cartofi pentru micul dejun ... 58
Pâine prăjită franţuzească favorită ... 61
Clătite cu fructe ... 62
Smoothie-uri de fructe ... 64
Terci de ovăz G-Mom! ... 66
Clătite Panana ... 67
Muesli ... 68
Granola naturală ... 71
Burrito-ul nostru preferat ... 72
Clătite de dovleac ... 75
Tofu bătut ... 77
Ruladă cu mere uluitor de gustoasă ... 79

APERITIVE ŞI SALATE
Cea mai bună salată de broccoli ... 82
Salată de fasole ochi negru ... 85
Salată de ţelină cu măsline ... 87
Ceviche cu fasole ... 88
Salată Coleslaw ... 91
Salată de cuş-cuş ... 92
Sos de înmuiat din castraveţi cu mărar ... 95
Ensalada Azteca ... 96
Salată de cartofi Fiesta ... 99
Salată de paste cu roşii proaspete şi avocado ... 101
Salată cu nuci în stil grecesc ... 102
Salată de quinoa cu tahini şi lămâie ... 105
Pacheţele de salată verde ... 107
Maioneză Grădina verde ... 108
Salată mexicană de jicama ... 109
Samosa perfectă ... 110
Salată de tăiţei cu susan ... 112
Salată Southwestern ... 114

SUPE
Supă aztecă ... 119
Supă cremă de porumb şi nucă de cocos ... 120
Chapea dominicană ... 123
Supă de varză murată în stil german ... 125
Tocană copioasă ... 127
Supă de linte ... 128
Supă rapidă din trei feluri de fasole ... 131
Supă de ciuperci asezonată ... 133
Supă de dovleac condimentată ... 134
Supă de roşii cu tortilla ... 135
Supă thailandeză de arahide ... 136

SANDVIŞURI
Baghetă cu legume ... 140
Sandvişuri delicioase fără ouă ... 141
Burgeri de năut şi spanac ... 143
Pacheţele de granola cu fructe ... 144
Pacheţele cu hummus ... 146
Sandvişuri marine cu năut ... 149
Baghetă cu chiftele de pecan ... 150
Sandvişuri cu ciuperci portobello şi cimbru ... 151
Tortilla prăjite savuroase ... 152
Pacheţele thailandeze ... 155
Sandvişuri cu sos de roşii şi busuioc ... 156
Pacheţele fajita de legume ... 159

ANTREURI
Legume africane ... 163
Clătite cu sparanghel ... 164
Roşii la cuptor umplute cu cuş-cuş ... 167
Salată cu burgeri ... 168
Fasole dominicană ... 170
Tocană picantă de arpacaş ... 172
Orez cu nucă de cocos şi curry ... 173
Vinete coapte ... 174
Ciuperci portobello cu spanac ... 176
Enchilada fabuloase din cartofi dulci ... 177
Chili cu paste favorite ... 179
Fettuccine cu broccoli şi sos de nuci caju ... 181
Tocană de porumb şi tomatillo ... 182
Linte cu verdeţuri ... 185
Plăcintă cu praz ... 187
Macaroane cu dovleac ... 189
Paste ca la mama acasă cu sos marinară ... 191
Năut Maşala ... 192
Mămăligă ca la mama cu orez şi fasole ... 195
Tăiţei cu nucă şi legume ... 196
Gnocchi de dovleac cu sos italienesc de legume ... 199
Legume la cuptor cu spanac proaspăt, uluitor de gustoase ... 201
Vinete în stil marocan ... 202
Calzone Southwestern ... 203
Deliciu de spaghete de dovleac ... 204
Tortilla cu tomatillo la cuptor ... 207
Lasagna de legume ... 209
Tocană cu găluşte vegetale ... 210
Turte de dovlecel zucchini cu gust de crab dar fără crab ... 211

GARNITURI
Porumb cu ardei şi busuioc ... 215
Sfeclă cu verdeţuri ... 216
Moro ca în Caraibe ... 219
Morcovi la cuptor ... 221
Fasole verde cu coriandru ... 222
Piure de mere şi merişoare ... 225
Cremă de conopidă ... 226
Legume în stil etiopian ... 227
Fasole verde cu ciuperci şi usturoi ... 228
Linte cu verdeţuri ... 230
Dovleac plăcintar preparat rapid ... 232
Fasole verde asezonată, cu cartofi ... 234
Tocană de roşii ... 235
Cartofi cu kale, mima' bun ... 237
Cartofi Southwestern copţi de două ori ... 238
Succotash picant ... 241

DESERTURI
Plăcintă de curmale uluitor de delicioasă ... 245
Prăjitură răsturnată de turtă dulce cu mere ... 246
Prăjitură (fără brânză) cu crustă de plăcintă cu nucă G-Mom ... 249
Plăcintă de ciocolată cu banane ... 250
Plăcintă de nucă de cocos şi mango ... 253
Plăcintă cu căpşune proaspete ... 255
Cremă de banane congelate ... 256
Budincă de fructe ... 257
Crustă de plăcintă cu nuci G-Mom ... 258
Prăjitură de ananas şi vişine ... 259
Budincă de ciocolată cu mentă ... 260
Aluat fraged cu amestec de fructe ... 263
Batoane necoapte cu unt de arahide ... 265
Fursecuri de ovăz cu nucă de cocos ... 266
Prăjitură vegană de ciocolată ... 268
Plăcintă de dovleac vegană ... 269

ANEXE
Simboluri dietetice ... 272
Index ... 273
Despre autor ... 284

pag. 13

   ...manieră convingătoare, cum au facut-o doctorii Dean Ornish şi Caldwell Esselstyn jr., că o alimentaţie integrală, bazată pe legume şi fructe, produce o involuţie a bolilor cardiace. Acum avem cunoştinţele pentru a înţelege aceste mecanisme. Proteinele de origine animală, chiar mai mult decât grăsimile saturate şi colesterolul din alte alimente, măresc nivelul sanguin al colesterolului la animalele de laborator, indivizi umani şi scara unor populaţii întregi. Comparaţiile dintre ţări arată că populaţiile care trăiesc pe baza unor alimentaţii tradiţionale, bazate pe legume şi fructe prezintă o incidenţă scăzută a bolilor cardiace şi studiile realizate pe indivizii din cadrul uneia şi aceleiaşi populaţii arată că aceia care consumă mai multe alimente din legume şi fructe nu numai că prezintă un nivel sanguin al colesterolului mai redus, ci şi o incidenţă mai redusă a afecţiunilor cardiace. Acum ne aflăm în posesia unei game profunde şi largi de dovezi care ne arată că o alimentaţie bazată integral pe legume şi fructe este cea mai bună pentru inimă.
   Niciodată ca până acum nu am avut o profunzime atât de mare a înţelegerii modului în care dieta influenţează cancerul, atât la nivel celular, cât şi la nivelul întregii populaţii. Datele publicate arată că proteinele de origine animală favorizează dezvoltarea tumorilor. Proteinele de origine animală măresc nivelul unui hormon, IGF-1, care reprezintă un factor de risc în cancer şi dietele bogate în caseină (principala proteină din laptele de vacă) lasă mai mulţi carcinogeni în celule, care permit mai multor produşi metabolici ai carcinogenilor să se lege la ADN, ceea ce permite mai multe reacţii mutagenice care dau naştere celulelor canceroase, care la rândul lor permit o dezvoltare mai rapidă a tumorilor din momentul formării lor iniţiale. Datele arată că o dietă bazată pe produse de origine animală măreşte producţia de hormoni feminini legaţi de reproducere, pe durata vieţii femeilor, ceea ce poate să conducă la apariţia cancerului de sân. Acum avem o gamă profundă şi largă de dovezi care arată că o alimentaţie integral bazată pe legume şi fructe este cea mai bună în cazul cancerului.
   Niciodată ca acum nu am mai avut mijloacele tehnologice pentru măsurarea bio-markerilor asociaţi cu diabetul şi dovezi care arată că nivelul zahărului din sânge, al colesterolului şi al insulinei se ameliorează în cazul unei alimentaţii bazate integral pe legume şi fructe, mai mult ca orice alt tratament. Studiile de intervenţie arată că atunci când persoane care suferă de diabet de tipul 2 sunt tratate cu alimente integrale, se poate produce o involuţie a bolii şi se permite renunţarea la tratamentul medicamentos. O gamă bogată de studii internaţionale arată că diabetul de tipul 1, o boală autoimună gravă, este asociată cu consumul de lapte de vacă şi înţărcarea prematură. Actualmente ştim că sistemul nostru imuni tar poate să ne atace propriile organisme printr-un proces de mimare moleculară indus de proteinele de origine animală care ajung în circulaţia sanguină. Avem, de asemenea, dovezi uluitoare care asociază scleroza multiplă cu consumul de alimente de origine animală şi în special cu consumul de produse lactate. Studiile de intervenţie dietetică au arătat că dieta poate să ajute la încetinirea şi, probabil, stoparea sclerozei multiple. Acum avem o gamă profundă şi largă de dovezi care ne arată că o alimentaţie bazată integral pe legume şi...

pag. 13

   ...manieră convingătoare, cum au facut-o doctorii Dean Ornish şi Caldwell Esselstyn jr., că o alimentaţie integrală, bazată pe legume şi fructe, produce o involuţie a bolilor cardiace. Acum avem cunoştinţele pentru a înţelege aceste mecanisme. Proteinele de origine animală, chiar mai mult decât grăsimile saturate şi colesterolul din alte alimente, măresc nivelul sanguin al colesterolului la animalele de laborator, indivizi umani şi scara unor populaţii întregi. Comparaţiile dintre ţări arată că populaţiile care trăiesc pe baza unor alimentaţii tradiţionale, bazate pe legume şi fructe prezintă o incidenţă scăzută a bolilor cardiace şi studiile realizate pe indivizii din cadrul uneia şi aceleiaşi populaţii arată că aceia care consumă mai multe alimente din legume şi fructe nu numai că prezintă un nivel sanguin al colesterolului mai redus, ci şi o incidenţă mai redusă a afecţiunilor cardiace. Acum ne aflăm în posesia unei game profunde şi largi de dovezi care ne arată că o alimentaţie bazată integral pe legume şi fructe este cea mai bună pentru inimă.
   Niciodată ca până acum nu am avut o profunzime atât de mare a înţelegerii modului în care dieta influenţează cancerul, atât la nivel celular, cât şi la nivelul întregii populaţii. Datele publicate arată că proteinele de origine animală favorizează dezvoltarea tumorilor. Proteinele de origine animală măresc nivelul unui hormon, IGF-1, care reprezintă un factor de risc în cancer şi dietele bogate în caseină (principala proteină din laptele de vacă) lasă mai mulţi carcinogeni în celule, care permit mai multor produşi metabolici ai carcinogenilor să se lege la ADN, ceea ce permite mai multe reacţii mutagenice care dau naştere celulelor canceroase, care la rândul lor permit o dezvoltare mai rapidă a tumorilor din momentul formării lor iniţiale. Datele arată că o dietă bazată pe produse de origine animală măreşte producţia de hormoni feminini legaţi de reproducere, pe durata vieţii femeilor, ceea ce poate să conducă la apariţia cancerului de sân. Acum avem o gamă profundă şi largă de dovezi care arată că o alimentaţie integral bazată pe legume şi fructe este cea mai bună în cazul cancerului.
   Niciodată ca acum nu am mai avut mijloacele tehnologice pentru măsurarea bio-markerilor asociaţi cu diabetul şi dovezi care arată că nivelul zahărului din sânge, al colesterolului şi al insulinei se ameliorează în cazul unei alimentaţii bazate integral pe legume şi fructe, mai mult ca orice alt tratament. Studiile de intervenţie arată că atunci când persoane care suferă de diabet de tipul 2 sunt tratate cu alimente integrale, se poate produce o involuţie a bolii şi se permite renunţarea la tratamentul medicamentos. O gamă bogată de studii internaţionale arată că diabetul de tipul 1, o boală autoimună gravă, este asociată cu consumul de lapte de vacă şi înţărcarea prematură. Actualmente ştim că sistemul nostru imuni tar poate să ne atace propriile organisme printr-un proces de mimare moleculară indus de proteinele de origine animală care ajung în circulaţia sanguină. Avem, de asemenea, dovezi uluitoare care asociază scleroza multiplă cu consumul de alimente de origine animală şi în special cu consumul de produse lactate. Studiile de intervenţie dietetică au arătat că dieta poate să ajute la încetinirea şi, probabil, stoparea sclerozei multiple. Acum avem o gamă profundă şi largă de dovezi care ne arată că o alimentaţie bazată integral pe legume şi...

pag. 33

   PORNEŞTE ÎN PROPRIA CĂLĂTORIE CULINARĂ

   Reţetele din această carte de bucate sunt doar începutul. Pe măsură ce le vei încerca, reţine ce ţi se potriveşte cel mai bine. Este posibil să vrei să le modifici sau poate o să vrei să le reţii exact aşa cum sunt. Fiecare are propriile preferinţe, dar uneori este amuzant să experimentezi. încearcă preparate, condimente şi mirodenii noi, pe care nu le-ai mai folosit niciodată. Când descoperi ceva ce-ţi place, foloseşte aceleaşi condimente şi la alte preparate. Noi am constatat că este util să avem verdeaţă proaspătă şi în fiecare an încercăm să cultivăm alte plante în grădina proprie.
   Nu uita să te distrezi. Cât timp am lucrat la această carte împreună cu fiii mei, am constatat că ne-a făcut plăcere tot timpul pe care l-am petrecut împreună în bucătărie. Viaţa noastră poate să fie foarte aglomerată, mai ales pentru băieţii mei, adolescenţi, angrenaţi în sporturi şi evenimentele şcolii. Uneori ne este greu să ne aflăm în acelaşi loc în acelaşi timp. însă în timpul cât am pus la punct această carte am descoperit că ne-am simţit foarte bine împreună, gătind în bucătărie. Acum, când suntem împreună acasă, la ora cinei, ne implicăm cu toţii. E distractiv. Ne punem câte un pahar cu băuturile preferate şi pe urmă gătim. Punem muzica pe care o vrem sau dăm pe postul public de radio şi constatăm că avem discuţii foarte interesante.
   Aşadar, când începi această călătorie, invită familia să ţi se alăture: copiii, părinţii sau şi unii, şi alţii. Pentru vizionarea fotografiilor reţetelor şi pentru alte ponturi referitoare la prepararea reţetelor din această carte, te rugăm să ne vizitezi website-ul la adresa www.thechinastudycookbook.com.
   Noroc şi distracţie plăcută la gătit! - LEANNE

pag. 177

   ENCHILADA FABULOASE DIN CARTOFI DULCI

   TIMP DE PREPARARE: 20 minute
   TIMP DE COACERE: 25 minute
   SE OBŢIN 6-8 PORŢII

1/2 de cană de supă concentrată de legume, împărţită
1 ceapă potrivită, tăiată cubuieţe
5 căţei de usturoi, mărunţiţi
1 linguriţă de coriandru
2 linguriţe de chimen măcinat
2 căni de spanac proaspăt, tocat
2 căni de fasole neagră, tocată în robotul de bucătărie
4 linguri de sos de soia
3 căni de cartofi dulci fierţi şi pasaţi
Sare de mare, după gust
10 tortilla mari
1 borcan de salsa ta preferată

   1) Se preîncălzeşte cuptorul la 180C.
   2) Se încălzesc 2 linguri de supă concentrată de legume într-o tigaie potrivită, la foc mediu spre mare. Se adaugă ceapa şi usturoiul. Se sotează până când ceapa devine translucidă. Se adaugă coriandru şi chimen. Se mai fierbe 1 minut, amestecându-se permanent.
   3) Se adaugă restul de supă concentrată de legume, spanacul, fasolea neagră, sosul de soia şi cartofii dulci pasaţi. Se lasă la fiert 3-5 minute. Se ia vasul de pe foc şi se asezonează cu sare.
   4) Se pune 1/4-1/2 de cană de compoziţie în centrul unei tortilla. Se rulează ca un burrito şi se pune într-un vas de copt care nu lipeşte.
   5) După ce sunt gata toate burrito, se toarnă deasupra salsa preferată şi se acoperă cu folie de aluminiu.
   6) Se coc 25 de minute.

pag. 245

   PLĂCINTĂ DE CURMALE ULUITOR DE DELICIOASĂ

TIMP DE PREPARARE: 25 minute
SE OBŢIN 8 PORŢII

PENTRU CRUSTĂ
1 cană curmale fără sâmburi
1 1/2 căni de nucă (sau nuci pecan)
1 linguriţă extract de vanilie
1/2 cană nucă de cocos rasă
1/2 linguriţă scorţişoară

PENTRU DECOR
Fructe proaspete feliate (Vi de cană din fiecare: căpşune, mure, afine, mango şi kiwi)

   1) Se amestecă toate ingredientele pentru blat în robotul de bucătărie la viteză mare, până se formează o pastă.
   2) Se aşează prin presare în forma de plăcintă şi se răceşte până se pot adăuga fructele.
   3) Se aşează fructele pe plăcintă.
   4) Se lasă la rece 1 oră înainte de servire.

  • cartea a apărut în martie 2014 la editura Adevăr Divin, în cadrul colecţiei Vindecă
  • traducător: Bogdan Chircea
  • Titlu original: The China Study Cookbook: Over 120 Whole Food, Plant-Based Recipes
  • cartea cuprinde 284 pagini în format 16.5x21.5cm şi o greutate de 0.490 kg
  • ISBN: 978-606-8420-34-9
  • cartea a fost vizualizată de 7447 ori începând cu data de 06.05.2011
Nu sunt păreri

Puteţi adăuga păreri doar dacă sunteţi autentificat.
  • Poşta Română
    10.00 lei
    Livrare prin Poşta Română, plata ramburs
    Termen de livrare: 2-4 zile lucrătoare
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

  • Livrare prin curier rapid în Bucureşti şi zone limitrofe (Bookurier)
    10.00 lei
    Bucureşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroeşti, Dudu, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni, Pantelimon, Popeşti Leordeni, Pipera, Roşu, Voluntari.
    Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

  • Livrare prin curier rapid în alte localităţi decât Bucureşti
    14.00 lei
    livrare prin curier rapid în orice localitate, confirmarea livrării se va face telefonic
    Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 200.00 lei

Nu sunt definite linkuri pentru această carte
carţi de acelaşi autor cu "Studiul China: carte de bucate"
carţi din acelaşi domeniu cu "Studiul China: carte de bucate"
(terapii > dietoterapie)
derulare
contact | termeni şi condiţii | © EuSunt.ro | ultima actualizare miercuri, 20 septembrie 2017
Cărţi vizualizate recent
toolbar
toolbar