Libraria Eu Sunt - libraria sufletului
intrare cont | creare cont | asistenţă
» EuSunt » Terapii de iarnă marţi, 28 martie 2017 
căutare avansată
  căutare   OK
 
domenii
arte divinatorii astrologie budism creştinism dicţionare filosofie hinduism islamism iudaism literatură maeştri spirituali mitologie ocultism orientări spirituale paranormal psihologie taoism terapii yoga
 
 
index alfabetic
noutăţi în curând autori edituri titluri
 
 
newsletter

abonare
 
 
informaţii utile
asistenţă cum comand despre livrare cum plătesc despre EuSunt anunţuri
 
 
link-uri
link-uri parteneri
 

Terapii de iarnă


de Carmen Gheorghe, Doris Oargă
Recomanda unui prieten Recomanda unui prieten
Terapii de iarnă Imaginea mare preţ Eu Sunt: 14,00 lei

preţ listă: 15,00 lei

reducere:
1,00 leu (6,67%)

  buc.
alte modalităţi de comandă:

1. prin e-mail la comenzi@eusunt.ro

2. prin messenger la libraria_eusunt

3. telefonic la:
orange 0754.025.588
vodafone 0722.298.137
romtelecom 021.665.69.86

Detalii despre cartea Terapii de iarnă

Natura ne uimeşte la începutul fiecărui anotimp. E un pictor priceput care înlocuieşte albul cu verde, verdele cu galben auriu, galbenul auriu cu roşu, iar apoi se întoarce la alb. O face cu graţie şi răbdare, căci dispune de o pensula magică şi o paleta infinită de culori. Cât de frumos ar fi să facem la fel înăuntrul nostru... Ce-i drept, nu suntem atât de pricepuţi ca Pictorul ce dă culoare Naturii, dar putem să ne bucurăm de arta Lui.
Tot ce avem de făcut e să ne reamintim că trupul nostru înţelege limbajul florilor, al ploii şi al vântului şi să ne oprim un pic să-i ascultăm şoaptele. Pentru că nu întâmplător avem poftă de ceva fierbinte după un drum lung sau de ceva bun după o zi obositoare de muncă. Nu întâmplător simţim nevoia să ieşim la soare chiar dacă doar pentru câteva minute sau să ne parfumăm locuinţa cu uleiuri aromate. Toate acestea sunt semnale pe care trupul nostru ni le trimite pentru a ne putea integra armonios în ritmul firesc al Naturii.
Introducere ... 9

1. Citricele. Un mic dejun sănătos şi plin de vitamine ... 11
Lămâia ... 14
Mandarinele ... 17
Pomelo ... 21
Portocalele ... 24
Grepfrutul ... 28
Clementinele ... 31
Mineolele ... 33
Kumquatul ... 35

2. Fructele exotice de iarnă. O alegere potrivită de sezon ... 36
Kaki ... 37
Ananas ... 38
Mango ... 40
Litchi ... 41
Papaya ... 43
Fructul pasiunii ... 44
Carambola ... 45
Pitaya ... 47
Rodia ... 48
Kiwi ... 49
Physalis ... 51

3. Ceaiurile de iarnă. Amestecuri parfurmate pentru serile reci ... 53
Tsampa - ceaiul tibetan ... 56

4. Remediile din cămară la îndemâna oricui ... 57
Hreanul ... 58
Usturoiul ... 62
Ceapa ... 75
Ridichea neagră ... 80

5. Sarea ... 86
Sarea de mare ... 93
Sarea roz de Himalaya ... 95
Sarea neagră de Himalaya ... 97
Sarea vulcanică roşie hawaiană ... 99
Fleur de Sel ... 101
Amestec de plante sărate ... 104

6. Baia terapeutică - între relaxare şi tratament ... 109
Băile fierbinţi ... 112
Băile calde ... 113
Duşul cald ... 114
Baia terapeutică cu plante ... 115
Băile cu sare ... 123
Sarea Epson sau sulfatul de magneziu ... 133
Sauna ca modalitate de vindecare ... 140
Sauna uscată sau umedă? ... 142
Sauna salină ... 149
Criosauna ... 150
Infrasauna ... 154
Măşti şi loţiunî indicate în sezonul rece ... 156
Măşti pentru ten ... 156
Loţiuni pentru corp cu efect anticelulitic, de ardere a grăsimilor ... 157

7. Aromoterapia. O terapie parfumată ... 159
Modul de utilizare a uleiurilor esenţiale ... 171
Inhalarea ... 171
Masajul ... 173
Băile aromatizante ... 175
Compresele ... 176
Aromatizarea spaţiilor ... 176

8. Condimentele de iarnă. încălzitoare şi afrodiziace în acelaşi timp ... 177
Cardamomul ... 180
Chimenul ... 185
Chimen roman (Cuminum cyminum) ... 185
Coriandrul ... 187
Scorţişoara ... 189
Cuişoarele ... 192
Vanilia ... 196
Nucşoara ... 198
Ghimbirul ... 201
Cimbrul de cultură ... 206
Muştarul alb ... 208
Şofranul ... 213
Pippali {Piper longum) ... 220
Leuşteanul ... 221
Mărarul ... 223
Rozmarinul ... 225
Sfaturi pentru îndrăgostiţi ... 227

Concluzii ... 231

pag. 19-20

   Se recomandă împotriva stresului şi a oboselii psihofizice. Consumate seara, previn insomnia.
   Vitamina C din mandarine este esenţială pentru buna funcţionare a unui sistem imunitar sănătos. Fructul are proprietăţi anti-microbiene, fungice şi bacteriene. Mandarinele previn spasmele digestive şi au efect purificator al sângelui, eliminând toxinele şi substanţele nedorite din organism.
   Sunt o sursă bună de fibre dietetice, concentraţia fiind de 3 grame de fibre la 100 grame de fruct. Fibrele solubile şi insolubile previn acumularea colesterolului în intestine şi ajută la eliminarea completă a reziduurilor alimentare din corp. Femeile ar trebui să consume aproximativ 25 de grame de fibre pe zi, iar bărbaţii au nevoie de aproximativ 38 de grame. Consumate regulat, mandarinele ne ajută să ne simţim sătui mai mult timp, reducând dorinţa sau nevoia de a mânca mai multe alimente.
   Antioxidanţii din fruct reduc nivelul colesterolului rău. Ei fac acest lucru prin combaterea radicalilor liberi ce determină încetinirea vitezei de circulaţie a sângelui prin artere şi creşterea riscului de hipertensiune arterială, a accidentelor vasculare cerebrale şi a bolilor de inimă.
   Mandarinele au acţiune diuretică, fiind utile pentru ficat şi pentru contracararea hipertensiunii. Ele stimulează producţia de globule roşii, având astfel efect benefic în combaterea anemiei.
   Mandarinele sunt cele mai dulci dintre citrice, dar furnizează doar 47 de calorii la 100 g fruct şi au indicele glicemic scăzut (30).
   Conform unor studii făcute de japonezi, consumul de mandarine reduce riscul de cancer la ficat. Acest lucru se poate datora, în parte, vitaminei A. Studiul, făcut pe o perioadă de 2,5 ani, a dovedit că persoanele cu hepatită cronică virală care au băut suc de mandarine zilnic nu au manifestat niciun semn de cancer la ficat, în contrast cu rata de 8,9 % care nu au consumat suc, iar boala lor a degenerat în cancer. Poate nu pare o diferenţă prea mare, dar sigur a contat pentru persoanele care au urmat această dietă.

pag. 19-20

   Se recomandă împotriva stresului şi a oboselii psihofizice. Consumate seara, previn insomnia.
   Vitamina C din mandarine este esenţială pentru buna funcţionare a unui sistem imunitar sănătos. Fructul are proprietăţi anti-microbiene, fungice şi bacteriene. Mandarinele previn spasmele digestive şi au efect purificator al sângelui, eliminând toxinele şi substanţele nedorite din organism.
   Sunt o sursă bună de fibre dietetice, concentraţia fiind de 3 grame de fibre la 100 grame de fruct. Fibrele solubile şi insolubile previn acumularea colesterolului în intestine şi ajută la eliminarea completă a reziduurilor alimentare din corp. Femeile ar trebui să consume aproximativ 25 de grame de fibre pe zi, iar bărbaţii au nevoie de aproximativ 38 de grame. Consumate regulat, mandarinele ne ajută să ne simţim sătui mai mult timp, reducând dorinţa sau nevoia de a mânca mai multe alimente.
   Antioxidanţii din fruct reduc nivelul colesterolului rău. Ei fac acest lucru prin combaterea radicalilor liberi ce determină încetinirea vitezei de circulaţie a sângelui prin artere şi creşterea riscului de hipertensiune arterială, a accidentelor vasculare cerebrale şi a bolilor de inimă.
   Mandarinele au acţiune diuretică, fiind utile pentru ficat şi pentru contracararea hipertensiunii. Ele stimulează producţia de globule roşii, având astfel efect benefic în combaterea anemiei.
   Mandarinele sunt cele mai dulci dintre citrice, dar furnizează doar 47 de calorii la 100 g fruct şi au indicele glicemic scăzut (30).
   Conform unor studii făcute de japonezi, consumul de mandarine reduce riscul de cancer la ficat. Acest lucru se poate datora, în parte, vitaminei A. Studiul, făcut pe o perioadă de 2,5 ani, a dovedit că persoanele cu hepatită cronică virală care au băut suc de mandarine zilnic nu au manifestat niciun semn de cancer la ficat, în contrast cu rata de 8,9 % care nu au consumat suc, iar boala lor a degenerat în cancer. Poate nu pare o diferenţă prea mare, dar sigur a contat pentru persoanele care au urmat această dietă.

pag. 78-79

   Reţete şi secrete de folosire a cepei

    În cazul tusei sau astmului bronşic, se face un decoct dintr-o lingură de ceapă tocată mărunt la 200 ml de apă călduţă. După 10 minute se strecoară şi se bea călduţ, cu înghiţituri mici, pe parcursul a 10-15 minute, neîndulcit sau îndulcit cu o linguriţă de miere de albine. Se beau 1-2 căni pe zi. Gustul nu este plăcut, dar rezultatele sunt miraculoase. De mirosul neplăcut se poate scăpa mestecând frunze de pătrunjel.
    Dacă am răcit, respiram greu şi nu avem altceva la îndemână, zdrobim 2-3 cepe, le punem la fiert cu tot cu coajă în 2 litri de apă. După 15 minute luăm vasul de pe foc şi facem inhalaţii. Procedeul se face doar seara, înainte de culcare, pentru că nu e bine să ieşim după aceea în frig.
    În caz de tuberculoză, se foloseşte următoarea reţetă. Se face o tinctură din 4 ridichi negre foarte mari, spălate bine şi tăiate cubuleţe, şi 2 litri de alcool de cereale. Se lasă 9 zile la întuneric. Apoi un kilogram de ceapă tăiată mărunt se amestecă cu un kilogram de zahăr brut şi se coace la cuptor, acoperită cu capac. Când se răceşte, amestecul rezultat se taie cubuleţe. Dimineaţa pe nemâncate se ia 1 lingură de tinctură de ridiche, după care se mănâncă 1 cubuleţ de ceapă coaptă şi 2 ore nu se mănâncă nimic. Se repetă de 3 ori pe zi, până se ameliorează boala.
    Extern, ceapa se foloseşte sub formă de comprese calde sau reci, după caz. în caz de otită medie, se fac comprese din câte o jumătate de ceapă. Se aşază fiecare parte cu interiorul în jos pe un tifon, se împăturesc marginile şi se încălzeşte compresa. Se presează apoi compresa cu ceapa între palme, ca să iasă suc, şi se aplică pe urechea bolnavă. Se fixează cu o căciulă peste urechi.
    Pentru calmarea tusei, se pune o ceapă tăiată felii pe un tifon, se pliază peste ea marginile, după care se încălzeşte compresa şi se aplică pe piept. Se fixează cu o bucată de pânză.
    Dacă dorim să ne scădem febra, punem pe timpul nopţii în urechi câte o bucată de ceapă, învelită în tifon.
    Dacă simţim că ne prinde gripa, radem puţină ceapă, o punem pe 2 bucăţele mici de tifon şi le introducem în nas. Pielea din jurul nasului o vom unge cu cremă. Aplecăm apoi capul, astfel...

pag. 143-144

   Sauna uscată sau umedă?

   Sauna uscată este cel mai vechi tip de saună şi derivă din obiceiurile scandinave. Practic, constă dintr-o cameră închisă în care se face foc sub o grămadă de pietre speciale, într-un cuptor închis, fără horn. După ce se încing pietrele, se curăţă jarul şi camera este gata.
   Cu o temperatură cuprinsă între 80C şi 120C şi o umiditate relativă între 5 şi 15%, sauna uscată conferă o experienţă relaxantă, în special dacă pe pietrele încinse s-au picurat uleiuri esenţiale cu proprietăţi calmante. în mod normal, aceste temperaturi ar fi insuportabile pentru noi, însă, prin controlul umidităţii, sauna uscată nu prezintă niciun pericol pentru oamenii sănătoşi.
   Sauna umedă derivă din hammam. Acest ritual provine din Antichitate şi nu este nimic altceva decât o baie de aburi.
   Hammam-ul, numit baie turcească sau saună umedă, funcţionează pe un principiu diferit faţă de sauna uscată. Temperatura din încăpere este mult mai scăzută, 40C faţă de 100C în cazul saunei uscate, iar umiditatea ajunge până la 100%. Aburii sunt injectaţi în încăpere prin duzele aflate în pereţii banchetelor.
   În sauna uscată, încăperea este încălzită prin intermediul pietrelor fierbinţi care degajă căldură. Umiditatea aerului este scăzută, iar pereţii saunei sunt construiţi din lemn poros. în cazul hammam-ului, aburii transmit căldura, iar pereţii sunt acoperiţi cu faianţă sau marmură.
   În ceea ce priveşte modul de desfăşurare al hammam-ului, acesta este asemănător cu cel al saunei uscate. Persoanele care se află în sală se aşază pe banchete sau chiar pe sol. Aici, umiditatea produsă de aburi deschide porii pielii şi permite eliminarea impurităţilor. Temperatura ridicată calmează tensiunea musculară şi...

pag. 193-194

   ...glicozide sterolice şi acizi polifenolcarboxilici. Manganul activează o varietate de enzime importante în organism şi joacă un rol important în metabolismul lipidic. El stabilizează, de asemenea, sistemul nervos, ameliorând stările de depresie, iritabilitate şi anxietate. Cuişoarele sunt apreciate pentru efectul lor antiseptic, analgezic, antifungic şi antibacterian. Eugenolul, principalul component activ al cuişoarelor, este un puternic agent antiinflamator.
   Uleiul de cuişoare este folosit pentru masajul muşchilor, atunci când există dureri rezultate în urma efortului, sau în băi calde sau cataplasme, pentru artrită sau reumatism. De asemenea, dă rezultate rapide în calmarea durerilor dentare, dacă se tamponează gingia sau zona afectată cu ulei. S-a dovedit că nu doar calmează durerile de dinţi, dar şi tratează infecţiile dentare.
   Pus în apă călduţă, uleiul are efect expectorant, ameliorează durerile de gât şi manifestările neplăcute ale sinuzitei. Gustul picant şi dulce în acelaşi timp calmează şi eliberează organismul de stres. Ajută la relaxarea musculaturii netede a tractului gastro-intestinal, maceratul călduţ ameliorând diareea, balonările, flatulenţa şi durerile de stomac datorate unei digestii deficitare. Tot la nivelul tractului gastro-intestinal, cuişoarele au şi un rol antiparazitar. Cuişoarele sunt afrodiziace prin efectul lor de relaxare şi de îndepărtare a oboselii. Ele pot ajuta bărbaţii, prevenind ejacularea prematură, iar cheirolina din compoziţia lor are un efect afrodiziac direct, prin excitarea căilor urinare şi tumefierea reflexă a corpilor cavernoşi. Eugenolul acţionează ca stimulator şi ca un uşor psihedelic. Uleiul volatil, prin aroma sa suavă şi caldă, stimulează terminaţiile nervoase din sfera genitală, atât la bărbat, cât şi la femeie.

   Reţete I

    Pentru efect afrodiziac se ia câte un gram de pulbere de cuişoare, din 6 în 6 ore, timp de 5 luni, dacă se urmăreşte un efect de lungă durată, sau 3 grame într-o singură administrare, cu 4 ore înaintea fuziunii amoroase. Se menţine pulberea sub limbă 15-20 de minute şi apoi se înghite cu 1 puţină apă. Sau se mestecă încet 1 -2 cuişoare şi se ţin sub limbă 5-10 minute.
    Tinctura se face din 20 grame cuişoare la 100...

  • cartea a apărut în martie 2016 la editura Lux Sublima
  • cartea cuprinde 240 pagini în format 10x14.5cm şi o greutate de 0.110 kg
  • ISBN: 978-973-1823-34-8
  • cartea a fost vizualizată de 499 ori începând cu data de 06.05.2011
Nu sunt păreri

Puteţi adăuga păreri doar dacă sunteţi autentificat.
  • Poşta Română
    10.00 lei
    Livrare prin Poşta Română, plata ramburs
    Termen de livrare: 2-4 zile lucrătoare
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

  • Livrare prin curier rapid în Bucureşti şi zone limitrofe (Bookurier)
    10.00 lei
    Bucureşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroeşti, Dudu, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni, Pantelimon, Popeşti Leordeni, Pipera, Roşu, Voluntari.
    Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

  • Livrare prin curier rapid în alte localităţi decât Bucureşti
    14.00 lei
    livrare prin curier rapid în orice localitate, confirmarea livrării se va face telefonic
    Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 200.00 lei

Nu sunt definite linkuri pentru această carte
carţi de acelaşi autor cu "Terapii de iarnă"
carţi din acelaşi domeniu cu "Terapii de iarnă"
(terapii > general)
derulare
Alimentaţia şi sănătatea femeii
Alimentaţia şi sănătatea femeii
(dietoterapie, general)
Steaua magică
Steaua magică
(dezvoltare personală, general)
Ritmurile Lunii
Ritmurile Lunii
(dietoterapie, general)
Terapia Gerson
Terapia Gerson
(general)
Despre cancer
Despre cancer
(dezvoltare personală, general)
Totul este bine
Totul este bine
(dezvoltare personală, general)
Manualul trupului
Manualul trupului
(dietoterapie, general)
Sundao
Sundao
(general, general)
contact | termeni şi condiţii | © EuSunt.ro | ultima actualizare luni, 27 martie 2017
Cărţi vizualizate recent
toolbar
toolbar