Libraria Eu Sunt - libraria sufletului
intrare cont | creare cont | asistenţă
» EuSunt » Totul despre alergii marţi, 17 octombrie 2017 
căutare avansată
  căutare   OK
 
domenii
arte divinatorii astrologie budism creştinism dicţionare filosofie hinduism islamism iudaism literatură maeştri spirituali mitologie ocultism orientări spirituale paranormal psihologie taoism terapii yoga
 
 
index alfabetic
noutăţi în curând autori edituri titluri
 
 
newsletter

abonare
 
 
informaţii utile
asistenţă cum comand despre livrare cum plătesc despre EuSunt anunţuri
 
 
link-uri
link-uri parteneri
 

Totul despre alergii

cauze şi tratamente clasice şi alternative
de Earl Mindell, Pamela Wartian Smith
Recomanda unui prieten Recomanda unui prieten
Totul despre alergii Imaginea mare preţ Eu Sunt: 36,00 lei

preţ listă: 39,00 lei

reducere:
3,00 lei (7,69%)

  buc.
alte modalităţi de comandă:

1. prin e-mail la comenzi@eusunt.ro

2. prin messenger la libraria_eusunt

3. telefonic la:
orange 0754.025.588
vodafone 0722.298.137
romtelecom 021.665.69.86

Detalii despre cartea Totul despre alergii

Dacă citeşti această carte, probabil că tu sau cei dragi ţie suferă de alergie, astm sau de ambele afecţiuni. Şi probabil crezi că este imposibil să treacă o zi fără să iei medicamente cu sau fără reţetă, mai cu seamă în sezonul alergiilor. Unii dintre voi se tem să nu devină dependenţi de medicamente puternice. Este posibil să fi încercat şi terapii alternative cu vitamine, plante şi alte suplimente. Dar când ai mers la farmacie sau la magazinele naturiste pentru a le cumpăra, ai fost copleşit de volumul de produse aflate pe rafturi şi n-ai ştiut cum să le alegi pe cele potrivite. Dacă foloseşti deja tratamente alternative, probabil că nu eşti sigur că le foloseşti corect sau că iei cele mai bune suplimente pentru boala de care suferi. Ce trebuie să ştii despre ameliorarea alergiilor îţi oferă informaţiile necesare despre aceste medicamente, suplimente şi terapii alternative.
Dr. Earl Mindell este farmacist, fitoterapeut şi medic specialist în nutriţie, fiind expert recunoscut la nivel internaţional în nutriţie, medicamente, vitamine si remedii pe bază de plante. Ca adept de multă vreme al medicinei complementare, nu se opune medicamentelor şi este de părere că acestea trebuie folosite doar atunci când este absolută nevoie. Consideră că multe dintre cazurile de alergie şi astm pot fi tratate cu succes prin modificarea stilului de viaţă, a regimului alimentar şi prin utilizarea raţională a suplimentelor naturale.
Mulţumiri ... 9
Introducere ... 11

Prima parte. Problema alergiilor ... 17
1. Epidemia de alergii ... 19
2. Alergiile alimentare şi intoleranţele alimentare ... 42
3. Cum să trăieşti bine dacă suferi de astm ... 87
4. Alergia la latex şi alte substanţe chimice ... 98
5. Febra fânului, sinuzita şi conjunctivita alergică şi alte alergii sezoniere ... 111
6. Cum să eviţi eczemele si dermatita ... 147

Partea a doua. Modificarea stilului deviată ... 175
7. Alergiile profesionale ... 177
8. Cum să îţi protejezi casa împotriva alergiilor ... 189
9. Convieţuirea cu animale de companie ... 213
10. Sfaturi de călătorie pentru alergici ... 224

Partea a treia. Tratamentul alergiilor ... 233
11. Ghidul suplimentelor pentru tratarea alergiilor si a astmului ... 235
12. Ghid al medicamentelor împotriva alergiilor şi astmului ... 341
13. Tratamente alternative ... 382

Concluzii ... 398
Resurse ... 401
Bibliografie ... 405

pag. 42-43

   Alergiile alimentare si intolerantele alimentare

   Ai vreo alergie alimentară? Dacă eşti ca majoritatea oamenilor, fără îndoială ai o listă de alimente care nu îţi priesc, motiv pentru care presupui că eşti alergic la ele. Deşi mulţi cred că au alergii alimentare, acestea sunt foarte rare. Aproape 15 milioane de americani cred că au alergii alimentare, când de fapt doar 3-4% din populaţia Statelor Unite este alergică la alimente.

   Ce este alergia alimentară?

   Asemănătoare alergiei la polen sau la praf, alergia alimen-tară este rezultatul unui răspuns inadecvat al sistemului imu-nitar. Atunci când eşti expus alimentului deranjant, sistemul imunitar produce anticorpi IgE care stimulează celulele mastocite să elibereze histamină. Spre deosebire de alergiile la factori din mediul înconjurător, în cazul cărora alergenul este inhalat sau intră în contact direct cu pielea, alergia alimentară este mai periculoasă, deoarece alimentul este înghiţit şi, prin digestie, se răspândeşte în tot organismul.

   Simptome

   Simptomele alergiilor alimentare variază de la o persoană la alta, în funcţie de gravitatea alergiei. Ele pot fi foarte uşoare o simplă iritaţie, câteva strănuturi şi gata sau foarte grave, mergând până la şoc anafilactic. Uneori, alergia acţionează imediat, provocând mâncărime la nivelul gurii şi gâtului din clipa în care consumi alimentul supărător. Alteori apare cu întârziere.
   În timpul digestiei, alergenul se răspândeşte şi în restul organismului, declanşând noi simptome, cum ar fi vărsături, diaree sau dureri de stomac. Mâncarea digerată este transmisă în organism prin intermediul fluxului sangvin, în cazurile grave alergenul putând provoca o scădere bruscă a tensiunii arteriale. Când alergenul ajunge în plămâni, pot apărea simptome respiratorii, cum ar fi strănutul sau respiraţia şuierătoare sau chiar o criză de astm. În cele din urmă, când alergenul începe să circule prin organism şi ajunge la nivelul pielii, persoana alergică face urticarii sau eczeme. După câteva minute (sau poate chiar ore) simptomele tind să se amelioreze şi, în cele mai multe cazuri, persoana îşi revine. Nu la fel se întâmplă şi în cazul persoanelor grav alergice, care se îmbolnăvesc brusc şi, în cazuri rare, mor din cauza contactului cu alergenul.
   Cantitatea de aliment alergenic necesară pentru producerea unei reacţii alergice diferă de la o persoană la alta. De asemenea, gravitatea simptomelor variază de la simptome uşoare până la cele care pun viaţa în pericol. În general, alergia alimentară provoacă unul sau mai multe dintre următoarele simptome fizice:
    dureri abdominale
    mâncărimi anale
    anafilaxie
    anemie
    dureri de spate
    dificultăţi de respiraţie

pag. 42-43

   Alergiile alimentare si intolerantele alimentare

   Ai vreo alergie alimentară? Dacă eşti ca majoritatea oamenilor, fără îndoială ai o listă de alimente care nu îţi priesc, motiv pentru care presupui că eşti alergic la ele. Deşi mulţi cred că au alergii alimentare, acestea sunt foarte rare. Aproape 15 milioane de americani cred că au alergii alimentare, când de fapt doar 3-4% din populaţia Statelor Unite este alergică la alimente.

   Ce este alergia alimentară?

   Asemănătoare alergiei la polen sau la praf, alergia alimen-tară este rezultatul unui răspuns inadecvat al sistemului imu-nitar. Atunci când eşti expus alimentului deranjant, sistemul imunitar produce anticorpi IgE care stimulează celulele mastocite să elibereze histamină. Spre deosebire de alergiile la factori din mediul înconjurător, în cazul cărora alergenul este inhalat sau intră în contact direct cu pielea, alergia alimentară este mai periculoasă, deoarece alimentul este înghiţit şi, prin digestie, se răspândeşte în tot organismul.

   Simptome

   Simptomele alergiilor alimentare variază de la o persoană la alta, în funcţie de gravitatea alergiei. Ele pot fi foarte uşoare o simplă iritaţie, câteva strănuturi şi gata sau foarte grave, mergând până la şoc anafilactic. Uneori, alergia acţionează imediat, provocând mâncărime la nivelul gurii şi gâtului din clipa în care consumi alimentul supărător. Alteori apare cu întârziere.
   În timpul digestiei, alergenul se răspândeşte şi în restul organismului, declanşând noi simptome, cum ar fi vărsături, diaree sau dureri de stomac. Mâncarea digerată este transmisă în organism prin intermediul fluxului sangvin, în cazurile grave alergenul putând provoca o scădere bruscă a tensiunii arteriale. Când alergenul ajunge în plămâni, pot apărea simptome respiratorii, cum ar fi strănutul sau respiraţia şuierătoare sau chiar o criză de astm. În cele din urmă, când alergenul începe să circule prin organism şi ajunge la nivelul pielii, persoana alergică face urticarii sau eczeme. După câteva minute (sau poate chiar ore) simptomele tind să se amelioreze şi, în cele mai multe cazuri, persoana îşi revine. Nu la fel se întâmplă şi în cazul persoanelor grav alergice, care se îmbolnăvesc brusc şi, în cazuri rare, mor din cauza contactului cu alergenul.
   Cantitatea de aliment alergenic necesară pentru producerea unei reacţii alergice diferă de la o persoană la alta. De asemenea, gravitatea simptomelor variază de la simptome uşoare până la cele care pun viaţa în pericol. În general, alergia alimentară provoacă unul sau mai multe dintre următoarele simptome fizice:
    dureri abdominale
    mâncărimi anale
    anafilaxie
    anemie
    dureri de spate
    dificultăţi de respiraţie

pag. 120-121

   ...grave sau înrăutăţesc simptomele alergice, te sfătuim să consulţi de urgenţă medicul.
   Dieta neinflamatorie. În perioada de vârf a sezonului alergiilor, încearcă să consumi alimente neinflamatorii. Consumă din abundenţă peşte gras, cum ar fi sardinele, somonul şi tonul (dacă nu eşti alergic la peşte) şi asezonează salatele cu ulei de măsline şi de rapiţă, care conţin acizi graşi esenţiali ce ameliorează inflamaţiile şi ajută la o mai bună funcţionare a sistemului imunitar. Evită alimentele bogate în grăsimi saturate, cum ar fi carnea roşie şi produsele lactate bogate în grăsimi grăsimile saturate provoacă inflamaţie în organism, care va agrava simptomele alergice.
   În plus, alimentele prăjite şi cele procesate (prăjiturile, pâinea şi cerealele ambalate) conţin acizi graşi trans, care sunt şi ei pro-inflamatorii. Unele studii sugerează că o alimentaţie bogată în zahăr sau în carbohidraţi rafinaţi (făina albă) agravează simptomele alergice. La fel şi cafeina în exces. Este foarte important să ai grijă ce consumi pe tot parcursul anului, dar este mult mai important să fii atent la alimentaţie când alergiile devin agresive.
   Bea zilnic 8-10 pahare de apă curată, filtrată. Organismul funcţionează cel mai bine atunci când este hidratat.

   Paşi de urmat pentru reducerea simptomelor

   Iată nişte paşi simpli pe care îi poţi urma pentru a reduce simptomele şi care îţi vor uşura viaţa pe timpul sezonului alergiilor:
    Închide ferestrele şi porneşte aerul condiţionat pentru a putea ţine polenul la distanţă. Evită ventilatoarele de fereastră, care introdup aerul (plin de polen) în casă.
    Nu ţine în casă plante sau aranjamente florale decorative, proaspete sau uscate.
    Polenul se ataşează de haine, prin urmare, nu purta în casă hainele cu care ai umblat pe afară. Dacă este posibil, spală cât de des hainele pe care le-ai purtat pe afară.
    Dacă faci treabă prin curte, poartă o mască pentru a filtra polenul, praful şi mucegaiul.
    Când intri în casă, fă un duş pentru a elimina polenul. Dacă te trezeşti din somn strănutând, spală-ţi părul înainte de culcare părul este o adevărată capcană plină cu polen.
    Ţine minte, aerul este plin de polen mai ales dimineaţa devreme şi după-amiaza târziu, în zilele călduţe, însorite şi vântoase. Dacă simptomele sunt grave, încearcă să stai înăuntru. Efectuează activităţi în aer liber pe la mijlocul după-amiezii.
    Când eşti afară, poartă ochelari de soare, preferabil de genul celor care se fixează la ceafă. Te protejează de razele ultraviolete, dar sunt şi o barieră fizică împotriva particulelor purtate de aer, cum ar fi polenul.
    Nu grebla frunzele uscate stârnesc în aer polenul şi alte particule iritante.
    Maşina nu este un paradis pentru polen! Ridică geamurile şi porneşte aerul condiţionat (dacă laşi să intre aer proaspăt în maşină, nu faci altceva decât să accentuezi alergia la polen).
    Chiar dacă nu eşti alergic la animalul de companie, poţi fi alergic la polenul ce aterizează pe părul acestuia şi pe care-l aduce cu el în casă. Aşa încât, în sezonul alergiilor, periază animalul afară, spală-l ceva mai des decât de obicei şi ţine-l la distanţă de patul şi de pernele tale.

pag. 250-251

   Iată ce se întâmplă dacă nu consumi suficiente grăsimi bune. Acizii graşi esenţiali sunt importanţi pentru sănătatea sistemului imunitar. Aceste grăsimi stimulează activitatea celulelor "ucigaşe" în mod natural (macrofagele n.r.) care îmbunătăţesc capacitatea organismului de a face faţă infecţiilor şi cancerului, dar scad sinteza prostaglandinelor, substanţe asemănătoare hormonilor care declanşează inflamaţia şi care pot agrava simptomele alergiei şi astmului. Pe de altă parte, grăsimile saturate şi acizii graşi trans (rezultaţi în procesul de transformare a uleiurilor vegetale în margarină sau prin gătitul la temperaturi înalte) provoacă inflamaţie. Mulţi cercetători sunt de părere că sporirea incidenţei astmului şi alergiilor se datorează lipsei acestor grăsimi bune din organism şi a grăsimilor rele în exces şi din alimentaţia modernă.
   Aşadar, cum poţi obţine mai multe grăsimi bune? În primul rând, schimbă-ţi alimentaţia. Consumă mai multe grăsimi din peşte (dacă nu eşti alergic la peşte!) şi presară seminţe de in peste cereale şi în iaurt. Găseşti seminţe de in în cele mai multe dintre magazinele naturiste. Nu mânca în restaurante fast-food (o sursă importantă de acizi graşi trans) şi evită toate produsele procesate (cum ar fi gustările, chipsurile şi fursecurile ambalate). Însă, pentru a te asigura că obţii suficiente grăsimi bune, îţi recomandăm să iei suplimente cu acizi graşi esenţiali.
   Studiile au evidenţiat că acei copii care mănâncă peşte cel puţin o dată pe săptămână au o treime din riscul de a face astm faţă de copiii care nu mănâncă peşte în mod obişnuit. Alte studii au scos la iveală că, dacă aportul acizilor graşi omega 3 este mărit, se îmbunătăţeşte funcţia respiratorie şi receptivitatea la tratament a căilor respiratorii în cazul pacienţilor bolnavi de astm. De asemenea, consumul de acizi graşi omega 3 aduce o schimbare în producerea leucotrienelor sub forme mai puţin inflamatorii, ceea ce duce la ameliorarea simptomelor astmului. Nu renunţa la "grăsimile bune". Dacă suferi de astm, poate dura aproximativ un an până vei observa rezultatele.
   Acizii graşi esenţiali protejează şi împotriva bolilor de inimă şi reduc riscul apariţiei unor forme de cancer.

   Beneficii posibile

    normalizează funcţia imunitară
    reduc simptomele de astm şi alergie
    ameliorează inflamaţia

   Mod de administrare
   Ia o capsulă de acizi graşi esenţiali de cel mult două ori pe zi. Presară zilnic peste mâncare 1-3 linguri de seminţe de in măcinate.

   Ardei cayenne

   Ai observat că atunci când mănânci condimentat începe să îţi curgă nasul şi ţi se curăţă rapid sinusurile? Atunci nu o să te mire faptul că un condiment precum cayenne, obţinut prin măcinarea tecilor şi seminţelor de Capsicum annuum longum, se adaugă în multe formule antialergice. Ardeiul Cayenne ajută la subţierea secreţiilor nazale şi este un bun expectoram, fiind de ajutor în perioada sezonului alergiilor, când ţi se înfundă nările. Desigur, poţi obţine acelaşi efect dacă serveşti un bol de supă picantă şi acră, sau un tamale picant.

pag. 328-329

   Vitamine B-complex

   Dacă ai simptome alergice, ai grijă să iei suplimente ce conţin întreaga gamă de vitamine B. Vitamina B este şi un stimulent imunitar care măreşte capacitatea organismului de a lupta contra infecţiilor. Ultimul lucru de care ai nevoie pe lângă alergie este o răceală urâtă! Complexul de vitamine B conţine 11 vitamine. Ştim că vitaminele B se vând individual, dar, ca regulă, sunt menite să acţioneze împreună în organism, motiv pentru care te sfătuim să iei mai degrabă B-complex. (După cum veţi vedea, în unele cazuri este totuşi posibil să ai mai multă nevoie de una dintre vitaminele B decât există în combinaţia standard de B-complex.)
   Vitaminele B-complex sunt esenţiale pentru o gamă largă de funcţii ale organismului, printre care producerea de antioxidanţi protectori care ajută la ameliorarea simptomelor alergice şi normalizează funcţia imunitară. În plus, B-complex ajută organismul să facă faţă mai bine atât stresului fizic, cât şi celui psihic şi măreşte producerea de energie a celulelor. Stresul sleieşte organismul de vitamine B mult mai rapid decât dacă nu eşti stresat. Ştii cât de epuizat şi obosit te simţi în sezonul alergiilor! Te vei simţi şi mai rău dacă nu vei obţine suficiente vitamine B.
   Mai cu seamă una dintre vitaminele B, acidul pantotenic sau vitamina B5, este deosebit de utilă în eliberarea nasului înfundat şi a congestiei provocate de febra fânului, fiind introdus adesea în formule pentru tratarea alergiilor. De fapt, într-un studiu clinic, pacienţii care au primit două tablete (250 mg) de acid pantotenic au raportat o scădere a simptomelor alergice nazale. Acidul pantotenic se găseşte în alimente precum ficatul, drojdia, somonul şi unele fructe şi legume, dar este produs şi de bacteriile bune din intestin.
   Totuşi, dacă iei antibiotice, care ucid atât bacteriile bune, cât şi pe cele rele, poţi înregistra o scădere a aportului de vitamine B. Unele medicamente vitregesc organismul de anumite vitamine B. Prin urmare, dacă iei medicamente, întreabă medicul sau farmacistul dacă ai nevoie de un supliment de vitamine B.
   Dacă iei suplimente B-complex, ai grijă să conţină suficient acid pantotenic sau va fi nevoie să iei o doză în plus, mai ales dacă ai tendinţa să te simţi epuizat şi stresat din cauza alergiilor.
   Acidul pantotenic ajută şi la reducerea apariţiei migre-nelor, agravate de alergii.
   O altă vitamină B, B6 (piridoxina) vine în ajutor pacienţilor astmatici. Un studiu a evidenţiat faptul că nivelul de piridoxină era mai scăzut în cazul adulţilor bolnavi de astm decât în rândul celor din grupul de control. În plus, a arătat o scădere a frecvenţei şi severităţii wheezingului şi mai puţine crize de astm în cazul pacienţilor care au primit suplimente cu vitamina B6. Un alt studiu nu a înregistrat îmbunătăţiri în cazul suplimentării cu piridoxină a pacienţilor care luau steroizi. Dacă iei teofilină, este foarte important să iei o formă activată a vitaminei B6, numită piridoxal-5-fosfat, deoarece acest medicament epuizează organismul de forma activă a vitaminei B6. Într-un alt studiu s-a evidenţiat faptul că suplimentarea cu vitamina B6 reduce unele efectele secundare ale teofilinei, cum ar fi durerile de cap, tulburările de somn, greaţa şi iritabilitatea.
   Vitamina B12, cobalamina, blochează reacţiile alergice la sulfiţi, alergie obişnuită în rândul copiilor. Vitamina B12 formează un complex sulfit-cobalamină, care blochează efectele sulfiţilor. Sulfiţii sunt conservanţii obişnuiţi folosiţi în fructele uscate, în vin şi în alte alimente, care...

  • cartea a apărut în septembrie 2017 la editura Life Style, în cadrul colecţiei Citeşte sănătos
  • traducător: Cristina Spătaru
  • Titlu original: What You Must Know About Allergy Relief: How to Overcome the Allergies You Have & Find the Hidden Allergies that Make You Sick
  • cartea cuprinde 416 pagini în format 13x20cm şi o greutate de 0.305 kg
  • ISBN: 978-606-789-092-1
  • cartea a fost vizualizată de 186 ori începând cu data de 06.05.2011
Nu sunt păreri

Puteţi adăuga păreri doar dacă sunteţi autentificat.
  • Poşta Română
    10.00 lei
    Livrare prin Poşta Română, plata ramburs
    Termen de livrare: 2-4 zile lucrătoare
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

  • Livrare prin curier rapid în Bucureşti şi zone limitrofe (Bookurier)
    10.00 lei
    Bucureşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroeşti, Dudu, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni, Pantelimon, Popeşti Leordeni, Pipera, Roşu, Voluntari.
    Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 150.00 lei

  • Livrare prin curier rapid în alte localităţi decât Bucureşti
    14.00 lei
    livrare prin curier rapid în orice localitate, confirmarea livrării se va face telefonic
    Termen de livrare: 24-48 ore (în funcţie de ora la care s-a lansat comanda)
    - Gratuit pentru comenzi cu valoare a produselor mai mare de 200.00 lei

Nu sunt definite linkuri pentru această carte
carţi de acelaşi autor cu "Totul despre alergii"
carţi din acelaşi domeniu cu "Totul despre alergii"
(terapii > general)
derulare
Binecuvântează această hrană
Binecuvântează această hrană
(dezvoltare personală, general)
Puterea de a vindeca
Puterea de a vindeca
(transformare personală, general)
Miracole vindecătoare ale sufletului
Miracole vindecătoare ale sufletului
(transformare personală, general)
Călătoria
Călătoria
(transformare personală, general)
Vindecă-ţi corpul
Vindecă-ţi corpul
(transformare personală, general)
Viaţa dintre vieţi
Viaţa dintre vieţi
(transformare personală, general)
contact | termeni şi condiţii | © EuSunt.ro | ultima actualizare marţi, 17 octombrie 2017
Cărţi vizualizate recent
toolbar
toolbar