Anastasia - cartea întâi - Vladimir Megre
seria Cedrii răsunători ai Rusiei  pag. 31 | pag. 70 | pag. 109 | pag. 138 | pag. 174
Cine sunt ei?

   După trei zile petrecute cu Anastasia, văzând cum această ciudată femeie trăieşte în deplină singurătate în mijlocul profundei taigale siberiene, am înţeles anumite aspecte din modul ei de viaţă, în timp ce am început să am dubii legate de modul nostru.
   Aceste dubii făcură să se nască în mintea mea o serie de întrebări care mă frământa şi în ziua de azi: Sistemul nostru de instrucţie şi educaţie este suficient pentru a ne face să înţelegem esenţa existenţei? Priorităţile vieţii sunt dispuse în ordinea corectă pentru fiecare om în parte? Acesta ne ajută sau ne împiedică în înţelegerea corectă a esenţei existenţei şi adevăratei meniri a omului?
   Am creeat un sistem educativ impunător. Pe baza acestui sistem educăm copii noştri şi unii pe alţii: în cămine de copii, în şcoli, în institute şi în cursuri de doctorat. Acest sistem ne permite să inventăm, să zburăm în Cosmos. Supunându-ne lui ne construim până şi modul de viaţă. Cu ajutorul lui încercăm să ne construim fericirea, să înţelegem Cosmosul, atomul şi anumite fenomenele supranaturale. Ne place mult să vorbim despre aceste descoperiri ale noastre, le descriem în articole senzaţionale, în mass-media sau în publicaţiile ştiinţifice. Şi totuşi, pentru un motiv necunoscut, facem orice pentru a evita un fenomen. Îl evităm cu mare atenţie! Pare că ne-ar fi frică de el. Ne este frică de el pentru că, odată descoperit, ar putea să strice tot sistemul nostru educativ, deducţiile noastre ştiinţifice şi ar putea să ia în derâdere modul nostru de trai. Ne prefacem că acest...
printeaza               dublu-click pentru a inchide fereastra