caută

Alchimia - Maestrul şi Marea Operă

ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: [email protected]

Alchimia - Maestrul şi Marea Operă

   "Alchimia" (Maestrul şi Marea Operă) prezintă pe larg istoria alchimiei şi teoriile alchimice ale diferiţilor maeştri şi se descriu diferite experimenţe cu caracter practic. În ultima parte sunt prezentate integral două texte alchimice de mare importanţă, "Tratatul de Aur" şi "Revelaţiile lui Hermes", scrieri care au reprezentat o neîncetată provocare pentru alchimiştii moderni, şi nu numai.
   Alchimia este ştiinţa sau, mai curând, arta care a câştigat de partea sa devotamentul constant al oamenilor de cultură şi interesul popoarelor de pretutindeni, de-a lungul a sute şi chiar mii de ani, căci începuturile
alchimiei se pierd, într-adevăr, în negura vremurilor. O astfel de ştiinţă înseamnă mult mai mult decât aparentele năs­cociri ale unor bătrâni excentrici.
   Care a fost, însă, motivul ascuns în spatele efor­turilor constante, al răbdării neobosite în dezlegarea misterelor, al tenacităţii ţelului în faţa persecuţiei şi a ridicolului de-a lungul nenumăratelor secole, motiv care l-a determinat pe alchimist să-şi urmeze neabătut drumul sau bine stabilit? Cu siguranţă ceva mult mai important decât vanitoasa dorinţă de a transforma metalele de bază în aur, sau de a prepara un medi­ca­ment care să-i prelungească scurta viaţă pământescă. Pentru cei dedicaţi alchimiei, aceste lucruri contau prea puţin, iar din relatările vieţilor lor, aflăm că, aproape fără exceptie, ei erau interesaţi de lucrurile spirituale, nicidecum de cele materiale, trecătoare. Alchimistii erau, mai curând, inspirati de o viziune – de viziunea omului perfect, a omului eliberat de boală şi de limitele facultăţilor sale mentale şi fizice, stand asemeni unui zeu în deplinatatea acelei puteri care, chiar în clipa aceasta, rezidă în stare latentă în straturile profunde ale conştiintei umane. Este vorba de viziunea omului facut dupa chipul şi asemănărea unicei Vieţi Divine în toata Perfecţiunea, Frumuseţea şi Armonia sa.
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Aprilie 2005
editura:
colecția:
traducător:
Ana Precup; Ramona Ardelean
ISBN:
973-7970-20-9
număr pagini:
176
format:
13x22
greutate:
0.185 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu