caută
colecții
colecții

Big Mind Big Heart - minte vastă, inimă profundă - găsirea propiei căi

Big Mind Big Heart - minte vastă, inimă profundă - găsirea propiei căi

   Cu toţii ne confruntăm cu vremuri pline de încercări. Ne facem griji pentru copiii noştri, pentru părinţi, parteneri de viaţă, prieteni şi toţi cei dragi. Ne dorim sâ putem comunica şi empatiza mai mult în toate relaţiile pe care le avem. Vrem ca familia, copiii noştri şi noi înşine să ne atingem potenţialul maxim, să fim mai fericiţi şi mai împliniţi în viaţa pe care o trăim.
   Fiecare zi ne aduce stres la locul de muncă, griji legate de siguranţa financiară, ca să nu mai amintesc despre ameninţarea terorismului, bombe, încălzirea globală
şi dezastrele naturale. Cu toţii suntem în căutarea unui mod de a fi împăcaţi cu noi înşine, de a trăi cu mai puţină teamă, furie şi nelinişte, pur şi simplu să reuşim să ajungem cu bine la sfârşitul zilei.
   Cartea de faţă ne poate ajuta să rezolvăm aceste probleme şi frământări. Ea ne oferă ceea ce ar putea fi unul dintre cele mai eficiente instrumente ce au rezultat în urma fuziunii dintre Orient şi Occident. Te va ajuta să lucrezi cu gândurile, sentimentele şi emoţiile tale pentru a căpăta o perspectivă nouă asupra greutăţilor, pentru a vedea cum ataşamentul fundamental faţă de sine şi de noţiunile sale ne ţin prinşi în suferinţă şi în sentimentul de nesiguranţă. Cartea te va mai ajuta să te vezi pe tine însuţi cu claritate, să te simţi mai puţin legat de o perspectivă limitată a sinelui, şi, în consecinţă, să poţi funcţiona liber, ca fiinţă umană integră.
   Lucrarea aceasta este rezultatul studiului de mai bine de treizeci şi cinci de ani, al dificultăţilor şi căutării unui mod de-a oferi oricui experienţa unei vieţi libere, împlinite şi trezite. Am scris-o într-un stil pe care îl poţi înţelege şi fără să fii practicant al budismului sau învăţat. Scopul este să pună la dispoziţia întregii lumi aceste învăţături extrem de valoroase, accesibile şi atât de necesare.
   Propriul meu drum m-a condus către Calea Zen, dar sunt multe drumurile pe care aş fi putut să le aleg şi care m-ar fi condus în aceeaşi direcţie. De fapt, de când am dezvoltat procesul Big Mind pentru prima oară, proces pe care l-am descris în această carte, l-am împărtăşit cu mii de oameni de toate vârstele, de la copii şi adolescenţi până la cei înaintaţi în vârstă şi cei bolnavi în fază terminală. A funcţionat pentru oameni care au ales diverse profesii: educatori, doctori, terapeuţi, directori generali şi lideri în afaceri şi guvernare, avocaţi, judecători şi mediatori, atleţi şi artişti, şi diferite credinţe - preoţi catolici şi călugăriţe, pastori protestanţi, episcopi mormoni, rabini, hinduşi, maeştri budişti şi maeştri zen, sceptici şi atei. S-a dovedit compatibilă cu toate credinţele şi convingerile, aşa că am încrederea că toţi cititorii o vor găsi folositoare şi valoroasă pe Calea pe care o împărtăşim cu toţii. (Genpo Roshi)
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Aprilie 2009
colecția:
traducător:
Monica Reu
ISBN:
978-973-1812-25-0
număr pagini:
184
format:
15x23
greutate:
0.215 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu