cărți din domeniul

Una dintre marile religii ale lumii, cu o vechime de peste două milenii, Budismul a suferit de-a lingul timpului numeroase schimbări. În prezent este o religie divizată, care nu are o limbă sacră comună, o dogmă clar formulată.

 "Buddha" este adesea utilizat ca o metafora pentru iluminarea spirituala sau pentru intelepciune. În spatele acestei mitologii a existat o persoană, Siddhartha Gautama, care si-a luat numele de Buddha și a trait o viață de lux in primii 29 de ani ai săi, apoi a devenit ascet.

Budismul este răspândit în China, Japonia, Sri Lanka, Coreea, Mongolia, Uniunea Myanmar, Thailanda, Vietnam. Budismul mai este numit și „Buddha Dharma”, ceea ce înseamnă în limbile sanscrită și pali (limbile textelor antice budiste) „învățăturile Celui Luminat”. Deoarece aparține grupului de religii dharmice, alături de hinduism și de jainism, păstrează o puternică influență a elementelor constituente ale acestor două religii.

Aici descoperi o colecția de cărți despre Budism Tibetan, Budism Indian și Zen. Cărțile despre Budism îți relevă o fascinantă lume a celor mai renumiți lideri spirituali budiști.

8
%
.68
Împăcarea cu noi înşine  - cum să acceptăm incertitudinea şi schimbarea
Pema Chodron
22,00 lei
/
24,09 lei
8
%
.00
Mandale tibetane  - carte de colorat
***
23,00 lei
/
25,00 lei
9
%
.38
Roba tibetană  - aventurile unui călător în astral
Lobsang Rampa
29,00 lei
/
32,00 lei
11
%
.11
Bushido - codul samurailor
Inazo Nitobé
24,00 lei
/
27,00 lei
9
%
.09
Muntele sacru  - iniţiere în doctrinele secrete ale Tibetului - ed. a II-a
Lobsang Rampa
30,00 lei
/
33,00 lei