Călătorie în interior

   Da, fireşte că este o carte - ca oricare alta. Probabil te întrebi "ce o mai fi şi asta"? De fapt te întrebi dacă este bună. Ar putea fi, dar depinde de tine, de cât de bun eşti tu. Un om bun poate extrage ceva bun din orice. "Am ce înţelege de aici"? Dacă vrei să înţelegi ceva - numai dacă ştii ce vrei - te-ar putea interesa. Valoarea acestei cărţi nu constă în preţul ei ci în modul în care vrei să aplici informaţia conţinută. Te întrebi totuşi despre ce-ar putea fi vorba - o fi roman de dragoste, poliţist sau de război, are cafteală sau chestii ştiinţifice, e cu treburi mistice sau de aventură - care din ele? Păi s-o luăm în ordine: nu-i roman de dragoste dar poţi afla câte ceva despre ea; nu-i nici roman poliţist, dar poţi descoperi câte ceva despre cum să te spionezi şi poţi vedea cum te fentezi şi te minţi la tot pasul; nu-i nici despre război, dar vei găsi destule despre războiul tuturor împotriva ta şi despre războiul tău împotriva tuturor; n-are cafteală, dar ai ce vedea aici despre lupta ta cu tine; despre chestiile ştiinţifice mi-am permis să mai scriu, chiar mă întreb cât de rezistent poţi fi la aşa ceva, dacă ai nervii pregătiţi pentru a vedea şi în altfel lucrurile, nicidecum mistic.
   Nu este nici o carte mistică, deşi are destule subînţelesuri şi face destule referiri care reprezintă de fapt un nivel de conceptualitate comun, de care este imposibil să nu te atingi când ajungi la asemenea tematică. Aş putea spune că seamănă mai mult cu o carte de aventură. în fond este vorba de o călătorie, iar interiorul este al tău. Acest interior se confundă cu o lume subtilă cu care te întâlneşti permanent, iar ceea ce îţi propun este să fii cât mai atent şi mai profund - astfel vei putea descoperi şi câştiga cât mai multe.
   Această călătorie abstractă este într-o prismă foarte generală. Este mai mult o provocare către introspecţie şi cercetarea de sine. Există itinerarii, dar generale, pe tot felul de căi ce duc spre tine, din toate unghiurile posibile, însă adevărata călătorie o vei parcurge numai tu, cu ajutorul adaptărilor tale, deoarece este unică.

data apariției:
Ianuarie 2005
editura:
ISBN:
973-86305-2-5
număr pagini:
160
format:
14.5x20
0 kg

Ai citit cartea?
Spune-ne cum ți s-a părut!

alte cărți din același domeniu