caută
edituri
edituri
colecții
colecții

Gestalt Terapia - arta contactului

Gestalt Terapia - arta contactului

   Unul dintre elementele dominante ale epocii noastre îl constituie dezvoltarea rapidă a mijloacelor de comunicare în timp real: ziarele, radioul, televiziunea, faxul etc. s-au înmulţit şi s-au modernizat.
   Fiecare dintre noi poate participa în direct la orice eveniment petrecut pe glob. Lumea vine către noi fără să facem vreun efort şi fără ca noi să putem alege. În acest mod, tehnologia şi mijloacele de comunicare au denaturat contactul – el nu mai e rezultatul dorinţei de a avea o relaţie autentică cu celălalt, ci un simplu "accident", de care abia dacă ne
simţim responsabili.
   În mod paradoxal, deşi atâta lume pătrunde în intimitatea căminului nostru (mai ales prin intermediul televizorului, dar şi al soneriei telefonului), nu ne-am simţit niciodată atât de singuri, iar depresia, această maladie a secolului cuprinde, de la o zi la alta, aproape 40% din populatie! Ce ne mai rămâne de făcut când suntem invadati de tehnologia depersonalizantă, de solitudine şi de anonimat? Cum să facem să sporim căldura umană a întâlnirilor autentice? Cum să mobilizăm creativitatea, cum să valorizăm dreptul de a fi diferit şi ce ar trebui să facem pentru a-i permite fiecăruia să trăiască aşa cum crede el şi, mai ales, să fie recunoscut în specificitatea sa? Ce am putea face pentru a evita ca unii dintre noi să se lase înselaţi, devenind membrii unor secte închise?
   Iată doar cateva dintre temele care au dus la apariţia şi dezvoltarea psihologiei umaniste, în general, şi a orientării Gestalt, în special...
   "Gestalt-terapia", arta contactului este o carte de referinţă care se adresează în mod special studenţilor aflaţi în formare, tinerilor practicieni şi terapeuţi. Este totodată o bună introducere în Gestalt destinată unui public larg, avid să trăiască în ritmul timpului nostru, să înţeleagă altfel ceea ce se joacă în jurul nostru şi cu noi, la începutul celui de-al treilea mileniu, şi care va fi centrat pe schimb, comunicare, contact. Ea nu prezintă Gestalt terapia de o manieră ştiinţifică exhaustivă, ci mai degrabă propune piste de reflecţie personale.
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Ianuarie 2002
editura:
colecția:
traducător:
Anda Călin
ISBN:
973-9453-70-8
număr pagini:
224
format:
13x20
0 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu