caută
colecții
colecții

Ghidul complet al durerilor fizice - terapii psihoenergetice

ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: [email protected]

Ghidul complet al durerilor fizice - terapii psihoenergetice

   În medicina occidentală, un anumit teren genetic predispune la o anumită boală. Această predispoziţie poate fi congenitală (sistemul HLA) sau dobândită (mutaţie cromozomială). În Orient, boala este indiciul că există o piedică în Calea Vieţii. Conştiinţa exprimă astfel, prin tulburări energetice generatoare de boli, obstacolele apărute în calea deplinei sale dezvoltări.
   Cele două viziuni nu sunt obligatoriu incompatibile, mai ales că, de exemplu, la şoarecii care trec prin experienţa stresului provocat pot apărea alterări cromozomiale. De aceea, la indivizii care au exact acelaşi teren genetic, într-un caz suferinţa se manifestă, iar în
altul, persoana rămâne sănătoasă.
   În loc să ne lansăm în manipulări genetice complexe şi riscante, pare a fi mult mai simplu, mai logic şi mai puţin costisitor (în această perioadă de restricţii bugetare) să înţe-legem mecanismele psihoenergetice care stau la baza afecţiunilor, pentru a regăsi starea de sănătate.
   În acest sens, cartea lui Michel Odoul este un manual practic, perfect pentru toţi cei care doresc să decodeze limbajul corpului. Citindu-l, vom învăţa poate să nu mai vedem boala ca o întâmplare nefericită în viaţa noastră sau ca o fatalitate, ci, mai degrabă, să înţelegem că este un mesaj al conştiinţei noastre, al fiinţei noastre lăuntrice, al Stăpânului Interior. Probabil, vom fi capabili să descoperim în spatele unei anumite suferinţe "o boală creatoare", în sensul că aceasta poate deveni un mijloc care să ne ajute să progresăm în evoluţia noastră.
   Dezvăluindu-ne într-un mod atât de clar şi de simplu mecanismele psihoenergetice care guvernează organizarea macrocosmosului şi a microcosmosului conform abordării taoiste, autorul ne conduce spre descoperirea înţelesului problemelor pe care le avem, în funcţie de localizarea simptomului suferinţei pe care o resimţim. El ne oferă rezultatul experienţei sale faţă de problema delicată a lateralităţii simptomelor, chestiune care a rămas mult timp pentru mine un subiect vast, din păcate rar abordat sau neclar din cauza unor concluzii contradictorii. Răspunsul dat de această carte mi-a luminat experienţa bolii în calitate de pacient. Lucrarea poate fi însă, la fel de bine, şi un ghid preţios pentru exerciţiul medical, părându-mi-se cu atât mai potrivită cu cât este în acord cu viziunea tradiţiilor occidentale, aşa cum a demonstrat, de exemplu, Annick de Souzenelle.
   Acest demers ne arată preţul la care viaţa îşi capătă cu adevărat sensul - înseamnă nu numai creşterea şi cucerirea responsabilităţii, ci şi a libertăţii noastre. însă, ca acest lucru să se întâmple, trebuie să renunţăm la a ne mai refugia în spatele imaginii de salvator-vindecător atotputernic a doctorului.
   Lucrarea le este utilă, de asemenea, medicilor care doresc să-şi lărgească aria de cunoştinţe dincolo de simpla apropiere mecanică de om, pentru ca aceştia să poată îndruma orice fiinţă umană către înţelegerea şi realizarea drumului ei. Cum obiectivul major al secolului al XXI-lea constă în reconcilierea contrariilor, am putea şi noi să visăm la ziua în care medicina alopată, homeopatia, acupunctura, abordarea psihosomatică şi medicina orientală (sau cel puţin principiile medicinei filosofice) vor convieţui în armonie. (THIERRY MEDYNSKI)
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Noiembrie 2009
editura:
Paralela 45
colecția:
Cărţi practice
traducător:
Delia Petrescu
ISBN:
978-973-47-0605-1
număr pagini:
208
format:
13x20
greutate:
0.18 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți de Michel Odoul
alte cărți din același domeniu