caută
colecții
colecții

Hatha Yoga - pentru yoghinii începători şi avansaţi care sunt plini de aspiraţie

ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: co[email protected]

Hatha Yoga - pentru yoghinii începători şi avansaţi care sunt plini de aspiraţie

   În literatura yoga din Occident nu a existat, până acum, o lucrare de specialitate care sâ trateze exclusiv subiectul posturilor inverse (realizate cu sau fără un suport material adecvat), deşi această categorie de asana-e reprezintă în mod evident unul dintre pilonii terapiei prin yoga. Importanţa teoretică şi practică a asana-elor inverse este atât de mare, încât posturile  inverse merită să fie luate în considerare nu doar în cadrul şedinţelor obişnuite de Hatha Yoga, ci chiar într-un mod mai general, fiind integrate în viaţa cotidiană ca un mijloc terapeutic şi în egală măsură ca un
instrument pentru evoluţia spirituală a fiinţei umane care le practică.    
   Privind lucrurile din perspectiva medicinii moderne, este suficient să remarcăm faptul că în timpul execuţiei posturilor inverse, partea superioară a trupului primeşte un aflux considerabil de sânge arterial, în timp ce partea inferioară a sa este "golită" de sângele venos, care la cei mai mulţi oameni are tendinţa să stagneze în acea zonă. Creierul, bulbul rahidian, coloana vertebrală şi sistemul nervos simpatic sunt din plin irigate cu sânge oxigenat. Pe de altă parte, glanda tiroidă este masată şi puternic activată, fie prin presiunea specifică ce se efectuează asupra ei, fie prin amplificarea circulaţiei sangvine la acel nivel. Ptozele organelor încetează să se agraveze şi în multe cazuri ele sunt eliminate, organele respective revenind la poziţia lor normală. In cadrul efectelor de natură fiziologică ce rezultă în urma practicii asana-elor inverse putem, de asemenea, să menţionăm reciclarea rapidă a sângelui venos, masajul eficient al ficatului prin presiunea exercitată de diafragmă, respiraţia profundă, care este facilitată de presiunea organelor interne asupra diafragmei etc. în acest fel, fiinţa practicantului înregistrează un vizibil şi chiar accelerat progres în ceea ce priveşte îmbunătăţirea stării ei generale de sănătate.
   Inversarea poziţiei trupului, care rămâne însă la verticală, înseamnă totodată şi inversarea elementelor de natură energetică. Această inversare a poziţiei structurii fizice a omului reprezintă un factor echilibrant de prim ordin, un element de reajustare biologică, întrucât ea acţionează asupra structurii noastre subtile, care "dublează" structura fizică şi o guvernează la nivelul tuturor funcţiilor sale. Prin urmare, atunci când se realizează o postură inversă, trupul este supus acţiunii complexe a fluxurilor benefice de energie subtilă, care acţionează apoi în mod vindecător asupra anumitor glande şi organe interne. Ansamblul acestor câmpuri bioenergetice stopează, într-o mare măsură, procesul îmbătrânirii şi permite chiar reîntinerirea organismului. Fiind cât se poate de evidente, efectele curative şi întineritoare ale posturilor inverse (mai ales ale celor realizate o lungă durată de timp) nu pot fi negate şi ne exprimăm speranţa vie că într-un viitor apropiat ele vor fi integrate în cadrul celor mai eficiente metode de terapeutică medicală. în acest sens, un citat dintr-o lucrare a lui Selvarajan Yesudian ni se pare edificator: "Faptul că anumite posturi din Hatha Yoga implică inversarea poziţiei trupului constituie motivul principal pentru care ele au o mare valoare terapeutică. Efectele benefice care sunt conferite de aceste exerciţii de Hatha Yoga sunt cu mult mai bune decât cele obţinute prin tratamentul cu unde scurte sau cu alte tipuri de radiaţii."
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Iunie 2011
editura:
ISBN:
978-973-8279-64-3
număr pagini:
144
format:
14.5x20.5
greutate:
0.115 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu