în perioada 13.08.2020 - 6.09.2020 ne vom bucura de vacanţă. comenzile înregistrate în această perioadă vor fi procesate începând cu 7.09.2020
x
caută

cărți din domeniul

Cuvântul „hindu” este legat de fluviul Indus și desemnează pe locuitorii spațiului indian. Înainte de sec. al XIX-lea nu a existat cuvântul hinduism.

Din punct de vedere etimologic, sensul cuvântului este de origine persană și înseamnă „oamenii de dincolo de Indus”. Acest cuvânt a fost inventat prin mimetism de la termenii creștinism, iudaism, etc. Hinduismul este religia care a primit numele, la fel ca și Iudaismul, după numele poporului și nu al fondatorului sau doctrinei.

Într-o măsură mai mare decât orice altă religie, Hinduismul, reprezintă o colecție de mai multe credințe religioase.

Hinduismul este una dintre puținele religii ce divinizează animalele, deși adorarea animalelor are o importanță mai mică decât proslăvirea divinității ce călărește animalul respectiv. Uciderea vacilor și a păunilor este strict interzisă de către hindușii credincioși.

Hinduismul este o religie ce a fost modificată în ultimul secol prin adoptarea unor elemente creștine. În prezent numărul adepților hinduismului este estimat la peste 450 de mil.

Colecția de cărți despre hinduism propusă de noi include cărți fundamentale care vorbesc despre Hinduism prin scripturile hinduse și Vedanta, despre texte sacre în Hinduism.

3
%
.81
Introducere în hinduism
24,00 lei
/
24,95 lei