caută
edituri
edituri
colecții
colecții

Ipoteza Dumnezeu - o nouă abordare a celei mai vechi dezbateri din istorie

Ipoteza Dumnezeu - o nouă abordare a celei mai vechi dezbateri din istorie

   Există sau nu (un) Dumnezeu? Teiştii ar răspunde la această întrebare cu da, ateiştii, cu nu, iar agnosticii ar spune că nu putem şti. Dezbaterea privind existenţa lui Dumnezeu este veche de când lumea, dar continuă să înflăcăreze spiritele, impulsionată de ultimele descoperiri din domeniul fizicii cuantice. În esenţă, polemica se reduce la ştiinţă versus religie, aflate aparent într-un conflict ireconciliabil. Gerald Benedict se situează pe o poziţie neutră, trecând în revistă argumentele ambelor tabere.
   După ce descrie, în capitolele de început, obiectul central al dezbaterii – conceptul de Dumnezeu, originile
şi semnificaţia lui –, autorul abordează nenumărate probleme controversate, precum adevărul Sfintelor Scripturi, validitatea miracolelor sfinte, existenţa liberului-arbitru etc. Conştient de complexitatea ipotezei-Dumnezeu, Benedict aduce în discuţie numeroase idei şi teorii atât din religia occidentală, cât şi din cea orientală, şi face apel la filosofia ştiinţei, a religiei şi istoriei, la teorii ale cunoaşterii, la psihologie şi antropologie. Fără îndoială, dialogul deschis pe care îl promovează inteligent este singurul fel prin care vom putea înţelege cuvintele lui Einstein: "Știinţa fără religie e şchioapă, religia fără ştiinţă e oarbă“.
   În pofida dispariţiei religiei tradiţionale, se pare că foarte multe persoane, din toate colţurile lumii, fie cred într-o formă sau alta a lui Dumnezeu, fie sunt în căutarea lui. Speranţa mea este ca, prin această carte, să-mi aduc propria contribuţie la dezbatere; nu este o polemică, ci o trecere în revistă a problemelor esenţiale, prezentată în aşa fel încât cititorul să aprecieze forţa argumentelor. Şi, în consecinţă, să se situeze de partea sau împotriva ipotezei-Dumnezeu, ori la mijloc, ca agnostic.
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Mai 2014
editura:
traducător:
Petru Iamandi
ISBN:
978-606-686-704-7
număr pagini:
240
format:
14x21
greutate:
0.215 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu