caută
edituri
edituri
colecții
colecții

Istoria tărâmurilor şi locurilor legendare

ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: [email protected]

Istoria tărâmurilor şi locurilor legendare

   Oamenii au inventat mereu tărâmuri imaginare de cercetat, de cucerit pentru a nu dezarma în faţa ostilităţii vremurilor şi a vitregiei sorţii, de frică în faţa măreţiei copleşitoare şi misterioase a naturii sau, pur şi simplu, din prea-plinul imaginaţiei. Făcând harta acelor tărâmuri, Umberto Eco ne invită la o călătorie prin aceste lumi, pentru a le urmări naşterea, evoluţia şi, uneori, dispariţia. Istoria tărâmurilor şi locurilor legendare este o carte fundamentală, în care se vor regăsi nu doar intelectualii îndrăgostiţi de fantezii şi studii medievale, ci şi cei dependenţi de legendele copilăriei, aventurierii care,
odată porniţi în căutarea ţărilor şi paradisurilor imaginare, ştiu că nu doar destinaţia este importantă, ci si călătoria în sine.
   Imaginaţia noastră este populată de tărâmuri şi locuri care nu au existat niciodată, de la căsuţa celor şapte pitici, la insulele vizitate de Gulliver, de la templul ferocilor Thugs din romanele lui Emilio Salgari, la apartamentul lui Sherlock Holmes. Dar, în general, se ştie ca aceste locuri s-au născut doar din fantezia unui povestitor sau a unui poet. Pe de altă parte, încă din cele mai vechi timpuri, oamenii, în imaginaţia lor, au fabulat pe seama unor locuri considerate reale, cum ar fi Atlantida, Mu, Lemuria, tărâmurile reginei din Saba, regatul Părintelui loan, Insulele Fericite, Eldorado, Ultima Thule, Hiperboreea, Ţinutul Hesperidelor, locul în care este păstrat Sfântul Craal, cetatea Asasinilor şi a Bătrânului Munţilor, Ţara în care curge lapte şi miere, insulele utopiilor, Insula lui Solomon şi Pământul Austral, interiorul unui Pământ gol pe dinăuntru sau misteriosul regat subteran Agarttha. Dintre aceste locuri, unele au dat viaţă unor legende fascinante şi au inspirat splendide reprezentări vizuale care apar şi în volumul de faţă, altele au fost o adevărată obsesie pentru fantezia stranie a vânătorilor de mistere, iar altele au constituit un asemenea stimul pentru expediţii şi explorări, încât, urmărindu-şi iluzia, mulţi călători din toate colţurile lumii, în cele din urmă, chiar au descoperit noi pământuri.
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Octombrie 2014
editura:
traducător:
Oana Sălişteanu
ISBN:
978-606-609-676-8
număr pagini:
478
format:
17.5x25
greutate:
1.5 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu