caută
edituri
edituri
colecții
colecții

Platon - Socrate

ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: [email protected]

Platon - Socrate

   Volumul de faţă va frapa, probabil, cititorii prin mai multe lucruri. Unul dintre ele este însuşi scopul declarat al cărţii: aducerea împreună a doi mari gânditori, Socrate şi celebrul lui discipol, Platon, care au dominat filosofia şi cultura europeană timp de peste două mii de ani. O încercare lipsită totuşi de riscuri, întrucât este bazată pe o reuşita clasică în studiul filosofiei platonice şi al celei socratice, materializată în seria de lucrări ale lui A.E. Taylor. Un alt lucru susceptibil să ridice cititorului semne de întrebare este disproporţia dintre anvergura gigantică a filosofilor şi
dimensiunile reduse ale cărţii. Aici răspunsul trebuie găsit tot în măiestria lui Taylor, care a prezentat concepţiile filosofice ale lui Platon şi Socrate în două lucrări distincte. Taylor a urmărit să înfăţişeze propria sa impresie asupra doctrinei platonice, rezultată în urma a numeroşi ani de studiu. Cititorul ar mai putea fi surprins, de asemenea, de faptul că, desi autorul nu a avut intenţia de a epuiza materialul filosofic specific in fiecare caz în parte, a reusit totuşi să ofere o imagine cuprinzătoare şi coerentă, din care pare că nu lipseşte nimic.
   Lucrările lui Taylor despre cei doi filosofi greci, prezentate în acest volum, sunt cuceritoare prin claritate, stil literar şi subtilitate filosofică. Cititorii dialogurilor platonice, care cunosc dificultatea de a separa ideile socratice de cele ale lui Platon, vor găsi aici un punct de vedere admirabil argumentat, potrivit căruia Socrate din dialogurile ce apartin primei părţi a vieţii lui Platon nu este un simplu personaj, ci omul istoric. Este totuşi greu de spus unde se termină Socrate şi unde începe Platon. Putem afirma însă odată cu A.N. Whitehead ca istoria filosofiei s-a scris ca o serie de note de subsol la opera lui Platon. (Monica Medeleanu)
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Mai 2010
editura:
colecția:
traducător:
Monica Medeleanu
ISBN:
978-973-111-159-9
număr pagini:
272
format:
13x20
greutate:
0.235 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu