Puterea lunii - calea spre o viaţă sănătoasă în armonie cu natura şi cu ritmurile lunii

   A fi sănătos si a deveni sănătos - prin propria putere. Despre aceasta va fi vorba în carte si în acest sens dorim să vă ajutăm. Vrem să vă aducem la cunoştinţă informaţii care vă pot însoţi toată viaţa, care vă înlesnesc drumul spre cunoaşterea personală a factorilor ce vă întăresc si a celor ce vă slăbesc trupul, spiritul si sufletul, fără ocolişurile unor sfaturi din partea unor aşa-zişi "experţi" sau "autorităţi".
   A se menţine sănătos si a se însănătoşi; întregul drum prin viaţă, cu toate urcuşurile şi coborâşurilc sale, nu este în realitate nici greu, nici complicat; nu trebuie să cuprindă nici dificultăţi, nici efort. Ştiinţele moderne, mai ales medicina clasică şi psihologia, strâns întrepătrunse cu politica, biserica, economia, industria şi publicitatea, au conlucrat mult timp cu succes pentru a demonstra contrariul şi pentru a ne convinge că numai specialistul, posedând cunoştinţe şi limbaje secrete, ne poate vindeca sau călăuzi pe diurnul unei vieţi sănătoase şi pline de sens. Acest lucru se urmăreşte în parte conştient, în parte inconştient, din mai multe motive: specialiştii sunt de neînlocuit, produsele lor (mărfuri şi ideologii), de prisos în cea mai mare parte, continuă să se vândă, iar noi, consumatorii şi destinatarii "faptelor lor bune" putem fi stăpâniţi mai uşor, căci rămânem dependenţi şi lipsiţi de discernământ.
   Ne bucurăm că atâţia oameni au ales astăzi o altă cale. Dorinţa noastră este să contribuim, cu toate forţele noastre, la acest proces lent de schimbare a mentalităţii. în acest scop, ne vom întoarce asupra unor lucruri care au funcţionat dintotdeauna, asupra unor substanţe de bază şi a unor principii legate de o viaţă sănătoasă, dinamică şi demnă de a fi trăită. Vom reînvia naturalul, simplitatea şi modestia, fără a nesocoti autenticele binefaceri aduse de vremurile moderne. Oricum, viitorul nu ne dă de ales şi atunci de ce să nu facem noi înşine primii paşi, cu bucurie, de bună voie. Nimic din ceea ce vă aşteaptă în paginile care urmează nu e o noutate. Este vorba despre cunoştinţe străvechi, verificate de-a lungul mileniilor şi recunoscute ca valabile, eficiente şi vindecătoare: legile şi ritmurile naturii, pe care în puţine decenii lipsite de griji am învăţat să le uităm sau să le ignorăm. Influenţa ritmurilor lunare şi arta de a acţiona la timpul potrivit, ritmurile corpului şi cele biologice, o alimentaţie sănătoasă, fără extremisme, ştiinţa plantelor, o locuinţă sănătoasă, forţa lumii ideilor, influenta tuturor acestor aspecte asupra organismului, spiritului ţii sufletului şi încă multe altele.
   Unele informaţii nu se regăsesc în niciun manual, multe nici n-au fost publicate vreodată. Poate de aceea, una sau alta ar putea părea, la prima lectură, incredibile sau chiar de domeniul ficţiunii - poate deoarece auziţi pentru prima dată despre asemenea lucruri ori probabil că respectiva informaţie este împotriva convingerilor sau prejudecăţilor dumneavoastră.
   Şi totuşi, fiecare informaţie, fiecare regulă, fiecare sfat se bazează pe experienţa personală, nu numai a noastră, ci şi a multor oameni, specialişti în vindecare din trecut şi prezent. Încetul cu încetul, veţi beneficia personal
de această experienţă, căci respectarea şi verificarea zilnică a regulilor cuprinse în această carte vă vor ascuţi atenţia cu privire la natură şi la ceea ce ne înconjoară; veţi descoperi legături ascunse între trup, suflet şi lumea înconjurătoare. Aceste introspecţiuni vă vor ajuta să depăşiţi legile rigide şi vă vor apropia de o stare ce vă va face să deveniţi imuni faţă de influenţele negative din jur. În orice caz, ne vom feri de banala încercare de-a vă menţine în vreun fel de dependenţă psihică sau fizică.
   Intuiţia, introspecţia şi cunoaşterea constituie cheia multor aspecte din natură, pe care ştiinţa nu le poate descifra, cu mijloacele ei limitate, din turnul de fildeş în care s-a închis. Aşadar, nu vă aşteptaţi la un dicţionar fundamentat ştiinţific, la o culegere de reţete brevetate care să vă scutească de muncă. Nu vrem să lansăm o modă nouă, nu intenţionăm să facem reclamă unei noi diete sau unui nou mod de viaţă şi nici să vă oferim încă un leac atotvindecător. Nu trebuie inoculată nimănui ideea că e obligat să trăiască după anumite principii. Fiecare individ este unic. Ceea ce este folositor cuiva poate fi inutil sau chiar nociv altcuiva. Câteodată, un anumit mijloc ori o anumită măsură e de folos; alteori succesul scontat nu se produce. Nicio statistică a vindecării, nicio reţetă infailibilă nu vă ajută, când "ceea ce a ajutat dintotdeauna" nu are efect tocmai la dumneavoastră. Trebuie să vă găsiţi propriul drum, zilnic reînnoit.

citeşte mai mult
citeşte mai puțin

data apariției:
Februarie 2010
editura:
traducător:
Oana Chiriţă; Bogdan Marchidanu
ISBN:
978-973-118-167-7
număr pagini:
316
format:
13x20
greutate:
0.24 kg

Ai citit cartea?
Spune-ne cum ți s-a părut!

alte cărți din același domeniu