caută
colecții
colecții

Zen - în arta de a trage cu arcul

Zen - în arta de a trage cu arcul

   În ce constă fascinaţia, rămasă aceeaşi de decenii, a experienţelor descrise aici, trăite pe "Calea Arcului" (în japoneză Kyudo)? Probabil în faptul că arta de a trage cu arcul este legată mai mult - şi în mai multe privinţe - de altceva decât de simpla încercare de a nimeri la ţintă. Atunci când, după ani îndelungaţi de eforturi pentru a atinge perfecţiunea, arcaşul dă în sfârşit uitării toate eforturile conştiente, astfel ca lovitura de săgeată, perfectă, să poată porni în mod spontan, "ca zăpada, care alunecă de pe o frunză de bambus" - atunci
înseamnă că a ajuns să descopere secretul "artei fără artă" de a trage cu arcul, al gândirii Zen, ba chiar al vieţii însăşi.
   Ceea ce reuşeşte această carte - minunată în adevăratul sens al cuvântului - este să ne sensibilizeze pentru această artă şi să ne arate calea spre realizarea ei.
   Pentru nenumăraţi exploratori porniţi pe calea spirituală, lectura acestei cărţi a devenit o experienţă decisivă. Ceea ce autorul a învăţat de la maestrul său japonez şi ne transmite şi nouă aici nu se referă, în nici un caz, numai la tehnica mânuirii săgeţii şi a arcului.
   Este vorba, aici, despre esenţa oricărei stăpâniri, cu măiestrie, a unei tehnici - esenţa oricărei creaţii artistice, miezul oricărei practici de viaţă, susţinute de adevărata spiritualitate. Asta, deoarece acela care stăpâneşte secretul "artei fără artă" a trasului cu arcul, descoperă şi taina artei de a trăi.
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Iunie 2007
editura:
traducător:
Pia-Maria Luttman
ISBN:
978-973-7978-97-4
număr pagini:
104
format:
14x20
greutate:
0.13 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu