Astrologie cauzală - o înţelegere la nivel arhetipal a astrologiei, având ca bază sistemul şivaismului caşmirian - sinteze astrologiceAstrologie cauzală - o înţelegere la nivel arhetipal a astrologiei, având ca bază sistemul şivaismului caşmirian - sinteze astrologice

    Dacă felul clasic de interpretare al astrologiei are un caracter static, „eşti aşa", „ai următoarele calităţi şi defecte", astrologia cauzală vine să aducă un sens. Caracterul ei este dinamic. Ea poate indica drumul de urmat, rostul şi lecţiile de învăţat.
    Astrologia cauzală reflectă faptul că întreaga Manifestare, inclusiv acel nativ căruia i se interpretează astrograma, are un sens, un rost, că nimic din toate acestea nu este haotic. Iar această viziune face ca omul să nu se mai considere la cheremul unei sorţi poate nedrepte, ci să realizeze că este pe deplin responsabil atât pentru ceea ce el este, cât şi pentru ceea ce devine. Nu este un simplu pion la discreţia unor forţe pe care nu le poate controla, ci se transformă realmente într-un factor determinant al felului în care va decurge în viitor viaţa sa.
    Într-un fel, aş putea spune că astrologia cauzală este structura de bază a interpretării astrologice sau, cu alte cuvinte coloana vertebrală sau osatura ei, fără de care restul - descrierea caracterului sau orice altceva - este doar un morman amorf şi lipsit de semnificaţie.
    Pentru că un om se încarnează purtând un anumit bagaj karmic - fie unele defecte, fie unele calităţi sau talente - deoarece acestea îi vor folosi la împlinirea menirii sufletului său. El se naşte într-o conjunctură astrologică bine determinată şi nu hazardat, la voia întâmplării, pentru că respectiva conjunctură este cea mai potrivită desăvârşirii lui. Aşadar, toate în astrogramă au un sens, şi toate se circumscriu astfel sensului mai înalt - menirea fiinţei umane în cauză.
    Înţelesurile parţiale sunt corelate între ele şi slujesc înţelesului principal. O interpretare clasică, fără o sinteză profundă a semnificaţiilor astrologice, face din interpretare un amalgam de afirmaţii, uneori chiar contradictorii, care adaugă doar nişte etichete nativului, de multe ori dureroase, din moment ce lui nu i se explică şi rostul lor. Ca un astrolog să poată răspunde la aceste „De ce?"-uri esenţiale este nevoie să cunoască la nivel esenţial sau arhetipal semnificaţia elementelor de bază din astrologie. Această cunoaştere este indispensabilă. Acesta este scopul lucrării de faţă.


data apariției:
Octombrie 2018
editura:
ISBN:
978-973-1823-41-6
număr pagini:
368
format:
16.5x23
greutate:
0.665 kg

Ai citit cartea?
Spune-ne cum ți s-a părut!

alte cărți din același domeniu