cărți din domeniul

Mitologia este un ansamblu de mituri, întâmplări care descriu o anumită religie sau un sistem de valori. Cuvântul "mitologie" provine din limba greacă, din fuziunea cuvintelor "mythos" ("poveste" sau "legendă") și "logos" ("cuvânt").

Miturile sunt opere literare narative tradiționale care au scopul de a explica diferite fenomene ale naturii, originea omului și a animalelor, etc.

Miturile implică prezența unui element sacru, a unor zeități, a unor forțe fabuloase, supraomenești. Miturile se suprapun adeseori cu legendele, diferențele dintre acestea fiind că legendele au un sâmbure de adevăr, în timp ce miturile sunt complet imaginare.

Mitologiile naționale au caracteristic specifice care reflectă concepția sau viziunea etnică despre relațiile vizibile și invizibile dintre om și univers.

În mai multe mitologii, se întâlnesc o serie de simboluri și concepte religioase, fie din cauză că au fost transmise de la o cultură la alta, fie că au fost inventate independent unele de altele. (Yin și Yang, Svastica, Uroborus).

Există o serie de mitologii, dintre care amintim: mitologia egipteană, mitologia indiană, mitologia japoneză, mitologia precolumbiană și nu în ultimul rând mitologia românească. În oricare dintre aceste mitologii, pamântul este un element primordial, al genezei și al creației omului. Face parte din cele patru elemente care formează lumea înconjurătoare, alături de apă, foc și aer.

În multe mitologii, pământul devine prin personificare, pereche a cerului, între care se stabilește o relație armonioasă, de iubire eternă. Pământul și cerul sunt elemente contrastante, opuse, la fel ca bărbatul și femeia și se completează unul pe celălalt. Astfel au apărut în diferite mitologii cupluri de zei, dintre care unul reprezintă cerul, iar celălalt pământul. În mitologie, pamântul este element al genezei lumii, element al creației omului, element al belșugului și al fertilitații.

Cărțile de mitologie propuse de noi, îți deschid porțile către mitologia egipteană, mitologia indiană, mitologia japoneză, mitologia precolumbiană și nu în ultimul rând mitologia românească, către istoria zeilor, o poartă deschisă către un labirint care te prinde și te surprinde.


9
%
.09
Secretele faraonilor  - cele mai noi descoperiri privind înalta tehnologie a vechilor egipteni
30,00 lei
/
33,00 lei
5
%
.00
Getica  - despre originea şi faptele geţilor
38,00 lei
/
40,00 lei
10
%
.00
Mandale dacice - vol. I  - zei, eroi, zâne şi animale de legendă
18,00 lei
/
20,00 lei
12
%
.00
Misterele şcolii zamolxiene
22,00 lei
/
25,00 lei
13
%
.04
Epopeea getică  - taina ascunsă a strămoşilor omenirii
20,00 lei
/
23,00 lei