cărți din domeniul

Orginară din China, taoismul este o filosofie și in general este asociat cu personalitatea lui Lao-tzu (Lao Zi). Taoismul, sau credința nemuririi, este un mod de viață inspirat din ritmurile fenomenelor naturale.

Taoismul, reprezintă unul dintre cele două mari curente ale gândirii chineze, alături de confucianism, de care se deosebește prin idealul de viață autonom, în armonie cu natura.

Taoismul  - calea cooperării omului cu cursul sau tendinţa lumii naturale, ale cărei principii le descoperim în formele curgerii apei, gazului sau focului, care sînt apoi memorate şi sculptate în cele ale pietrei, lemnului, şi ulterior în multele modele ale artei umane. (Traducere din Tao: The Watercourse Way.)

Taoismul descrie un mod de viaţă care încearcă să se adapteze la tendinţele naturii. Această abordare nu este o simplă întoarcere la Mama natură, atît de familiară ideologiei New Age. Mai degrabă este o înţelepciune obţinută prin observarea cursului fenomenelor naturale.

Descoperă în cărțile de aici, arta taoistă a iubirii, o metodă radical diferită de aproape toate concepţiile occidentale în materie de sexualitate şi tehnică amoroasă. Ideea centrală a filozofiei taoiste este că energia atotpătrunzătoare şi elanul vital sunt sursa vieţii. Fiinţa umană este o creatură minusculă, aproape insignifiantă şi vulnerabilă, care nu poate spera la armonie sau la o viaţă fericită, dacă nu trăieşte în echilibru deplin cu această sursă subtilă macrocosmică, dublă, de Viaţă şi Putere.

Cărțile despre taoism propuse de noi, vorbesc despre teoria şi practica artei iubirii taoiste, care a format, de-a lungul secolelor, principiul fundamental al raporturilor sexuale în China şi este semnificativ de constatat că, timp de mai bine de 2000 de ani, s-a practicat aici cu succes tehnica pe care azi o numim "coitus reservatus" sau continenţa sexuală, fără ca aceasta să aducă vreun prejudiciu sănătăţii oamenilor şi calităţii urmaşilor.


2
%
.00
Dao: calea ca o curgere de apă
24,50 lei
/
25,00 lei
4
%
.34
Hrana cosmică  - abordarea taoistă a sănătaţii şi longevităţii
43,00 lei
/
44,95 lei
5
%
.00
Tao Te Ching  - cartea despre Tao şi calităţile sale - ed. a 2-a
19,00 lei
/
20,00 lei
6
%
.56
Vindecarea prin Tao  - ghid ilustrat cu exerciţii de bază - nivelurile 1-6
42,00 lei
/
44,95 lei
8
%
.00
Fuziunea celor cinci elemente  - meditații pentru transformarea emoțiilor negative
23,00 lei
/
25,00 lei