caută

cărți scrise de David R. Hawkins

Dr. Hawkins a fost recunoscut ca un medic, scriitor, lector, şi cercetător al conştiinţei.

În al doilea război mondial a fost combatant în Marina SUA. După război, a absolvit Colegiul Medical din Wisconsin, în 1953. Următorii 25 de ani, i-a trăit în New York, unde activitatea sa de pionierat ca psihiatru a condus la progrese clinice majore, mai ales în tratamentul schizofreniei şi alcoolismului. Rezultatele cercetărilor sale au fost publicate pe scară largă în reviste medicale, ştiinţifice, şi psihanalitice.

Pe plan internaţional, Dr. Hawkins a fost fondatorul “Devotional Nonduality” (2003), o cale spirituală care aplică adevărurile de bază ale marilor tradiţii spirituale ale lumii: bunătatea şi compasiunea pentru viaţă, iubirea necondiţionată, smerenia, întrebări despre natura existenţei, predarea, şi auto-realizarea.

Unele dintre cărțile lui David Hawkins au la bază principiul: “Am schimbat lumea nu prin ceea ce spunem sau facem, ci ca o consecinţă a ceea ce am devenit”.

Cărțile lui fac parte din categoria orientări spirituale și vorbesc despre rezultatele obținute în urma cercetărilor pe tema conștiințe, elaborând o hartă a nivelurilor de conștiință umană, denumită și „Scala Conștiinței” sau „Piramida Conștiinței”, folosind kinesiologia aplicată pentru a măsura nivelul vibrațional al ființelor umane.