Cartea copilului - tradiţii, astrologie şi poveşti pentru părinţi şi copii

   Drama multor fiinţe umane începe imediat după naştere, când unii părinţi îşi botează copiii cu nume total neinspirate (Bubu, Bombonel, Mandolica, Tărcuţa, Mercedes, Virginei etc.) neştiind sau nepăsându-le ce influenţă va avea acest lucru asupra adultului de mai târziu.
   Apoi sunt acei părinţi care cred că ei ştiu mult mai bine de ce anume au nevoie copiii lor şi îi obligă să-şi aleagă o meserie pentru care aceşti copii nu au nici o înclinaţie. Avem astfel multe cazuri de persoane care au devenit medici în loc de muzicieni, jurişti în loc de ingineri, ingineri în loc de pictori etc. şi aceasta doar pentru "că aşa au vrut părinţii".
   Mai sunt acei părinţi care oferă totul copiilor lor, "ca să nu mai sufere cum am suferit noi", fără să le ceară nimic în schimb, sau cel mult le cer "doar să înveţe". Şi avem astfel fiinţe care, ajunse la maturitate, sunt handicapate în faţa vieţii sau incapabile să accepte viaţa aşa cum e ea, cu bune şi cu rele, fiinţe care tot timpul vor cere de la alţii fără să ofere nimic şi care vor rămâne nişte copii până la adânci bătrâneţi.
   Bineînţeles că toţi aceşti părinţi se vor plânge mai târziu că nu au avut noroc cu copiii lor, uitând cel mai adesea că un copil nu se educă prin vorbă, ci prin exemplu personal şi că fiecare fiinţă umană are înclinaţiile, dorinţele şi talentele sale unice.
   Cartea copilului vine în ajutorul tuturor acelor părinţi care sunt cu adevărat preocupaţi de viitorul şi de binele copiilor lor, oferindu-le unele modalităţi spirituale de a alege numele copilului şi un posibil mod de a se comporta cu el, în funcţie de caracterul şi înclinaţiile acestuia, determinate pe baza zodiei şi a ascendentului la momentul naşterii.

data apariției:
Ianuarie 2012
editura:
ISBN:
978-973-87419-1-1
număr pagini:
152
format:
14.5x20.5
greutate:
0.19 kg

Ai citit cartea?
Spune-ne cum ți s-a părut!

alte cărți de Rodica Purniche
alte cărți din același domeniu