Dăruire şi graţie - Transformarea

   Dăruirea activă este atunci când îţi asociezi voinţa, cu cea Divină, respingi ce nu este Divin şi accepţi ceea ce aparţine Divinului. Dăruirea pasivă este atunci când totul este lăsat în grija Divinului - iar aceasta poate fi făcută de foarte puţini, deoarece s-a demonstrat, în practică, că de fapt te dăruieşti unei naturi joase sub pretextul dăruirii Divinului.
   Nu trebuie neapărat ca Graţia să acţioneze într-un anume mod, astfel încât mintea umană să poată înţelege, de obicei nu se întâmplă aşa. Ea acţionează în propriul ei mod "misterios". La început acţionează în spatele cortinei, punând la cale diferite lucruri, fără să se manifeste. Mai apoi se poate manifesta, dar sadhak nu înţelege foarte bine ce se întâmplă; iar într-un final, atunci când devine capabil, acesta simte şi înţelege, în acelaşi timp, ce se întâmplă, sau măcar începe să înţeleagă. Unii pot simţi şi înţelege chiar de la început sau destul de devreme; dar asta nu se întâmplă în mod obişnuit.
   Transformarea implică ca tot acest aranjament pur material să fie înlocuit de o concentrare de forţe cu diferite tipuri de vibraţii care substituie fiecare organ cu un centru de energie conştientă angrenată de voinţă şi condusă de o mişcare ce vine de sus, din regiunile superioare. Nu mai există stomac, nici inimă, nici circulaţie, nici plămâni... Toate acestea dispar. Ele sunt înlocuite de un întreg set de vibraţii reprezentând simbolurile materiale ale centrelor energetice; ele doar constituie un suport în anumite circumstanţe, corpul transformat va funcţiona apoi prin centrii săi energetici reali şi nu prin reprezentările simbolice anterioare ale acestora, componentele corpului primitiv.

data apariției:
Aprilie 2007
editura:
traducător:
Cristiana Crivăţ
ISBN:
978-973-88157-4-2
număr pagini:
84
format:
13x20
greutate:
0.085 kg

Ai citit cartea?
Spune-ne cum ți s-a părut!