caută
colecții
colecții

Dialog în Absolut

ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: [email protected]

Dialog în Absolut

   Părintele Ghelasie critică o anumită "sciento-teologie" care se grăbeşte să legitimeze un limbaj şi o problematică ce vin din câmpul ştiinţelor contemporane. Deşi s-a ajuns astăzi, pe calea acestor ştiinţe, la descoperiri remarcabile mai ales în lumea microcosmosului, transferarea şi interpretarea necritică a acestor rezultate în perspectivă filosofică şi teologică comportă riscul reiterării unei gândiri panteiste în care lumea este văzută tot ca "marele lanţ al Fiinţei" atârnat de Absolut. O astfel de paradigmă a fost şi este de neacceptat în creştinism, fiind mai ales incompatibilă cu mistica iconică unde se pune atât accent
pe alteritatea fiinţială a creaţiei şi pe întâlnirea reală cu Dumnezeu. (Prof. dr. teol. Gabriel Memelis)

   În contextul "revirimentului" sacrului în conştiinţa contemporană, Părintele Ghelasie redescoperă omul în întreaga sa statură de fiinţă ico¬nică dialogală şi în dramatismul condiţiei istorice marcate de "uitarea chipului divin". Volumul "Dialog în Absolut" este o revelatoare incursiune în taina omului, valorificând în chip providenţial filonul tradiţiei creştine în contextul crizei secularismului. După ce a anunţat "moartea lui Dumnezeu" şi "moartea omului", gândirea desacralizată s-a "blocat" în tendinţa de a fărâmiţa şi subversiona orice demers antropologic integrator. În fapt însă, Dumnezeu se lasă negat, "răstignit" de omul iconoclast, pentru a învia în conştiinţa "fiului risipitor" în momente cruciale ale existenţei sale. Despre sinuozităţile parcursului spre această înviere la plinătatea grăirii cu Dumnezeu şi împărtăşirii dumnezeieşti ne vorbeşte Părintele Ghelasie în felul său unic. (editor Florin Caragiu)
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Ianuarie 2007
editura:
colecția:
ISBN:
973-
format:
15x21
greutate:
0.435 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)