caută
colecții
colecții

Dicţionar de homeopatie - ediţia a II-a

Dicţionar de homeopatie - ediţia a II-a

   Definiţia cea mai scurtă şi cea mai concisă a homeopatiei ar putea să fie următoarea: prescrierea de către medic, eliberarea de către farmacist şi luarea de către pacient a unor medicamente homeopatice.
   Medicamentele homeopatice constituie cheia de boltă a homeopatiei. C.F.S. Hahnemann, medic german, cel care a fondat homeopatia în urmă cu două secole; a fost la început farmacolog. Cercetările sale urmăreau înainte de orice găsirea unei utilizări optime - în afara oricăror teorii filozofice - a unor medicamente eficace şi lipsite de toxicitate. Experimentarea şi observarea clinică au constituit singurul său
ghid pentru realizarea unei farmacopei pe care azi, în Franţa, o utilizează un medic din trei şi pe care o apreciază doi francezi din trei.
   Fiecare medic homeopat ştie acum că practica homeopatiei este exigentă şi că prescrierea medicamentelor homeopatice respectă nişte reguli precise. O chestionare şi un examen minuţios, luarea în calcul a sensibilităţii individuale, înţelegerea simptomelor şi a maladiilor în contextul medical şi în mediul bolnavului constituie baza; practicii sale zilnice. Această abundenţă şi această exigenţă clinică se potrivesc din ce în ce mai mult cu dezvoltarea unei medicini care se doreşte mai etică, mai umană, mai individualizată şi mai economică. Medicamentul homeopatic răspunde tuturor acestor aşteptări hipocratice: eficacitate, respect faţă de individ şi încredere în capacităţile sale naturale de reacţie.
   Automedicaţia trebuie să respecte anumite reguli:
   - să ştii să alegi dintre mai multe medicamente;
   - să ştii în ce moment să consulţi un medic;
   - să ştii să recunoşti simptomele de alarmă;
   - să ştii că unele maladii necesită un tratament de teren; să ştii să te cunoşti mai bine, să fii mai responsabil de sănătatea ta şi mai activ alături de medicul tău homeopat.
   In acest dicţionar veţi găsi descrierea completă a majorităţii medicamentelor homeopatice utilizate azi şi sfaturi pentru folosirea lor fără riscuri în bolile curente. Pentru fiecare caz se vor preciza posibilităţile şi limitele automedicaţiei.
   Un spaţiu mare este acordat şi istoriei homeopatiei, practicii sale, fabricării medicamentului, precum şi unor sfaturi pentru a înţelege şi a urma tratamentele medicului.
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Martie 2014
editura:
traducător:
Nicolae Constantinescu
ISBN:
973-8372-18-6
număr pagini:
496
format:
13x20
greutate:
0.465 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu