caută
colecții
colecții

Fericirea care durează - cum se împlinesc relaţiile

Fericirea care durează - cum se împlinesc relaţiile

   Fericirea care durează este o introducere, suficient de accesibilă, a gândirii şi a insighturilor pe care Bert Hellinger le-a avut în experienţele sale cumetoda constelaţiilor familiale. Stilul pe care îl adoptă autorul este un stil blând, un stil care te captivează şi te introduce pe nesimţite în problematici esenţiale ale vieţii. Mici poveşti de viaţă, transcrieri din seminarii de constelaţii familiale sunt utilizate pentru a descrie şi a demonstra ceea ce autorul numeşte "Legile iubirii", şi modul cum perturbările acestor legi într-o generaţie, creează "moşteniri" pe care generaţiile următoare trebuie să le poarte. Autorul
a descoperit că iubirea singură nu este suficientă. Pentru ca iubirea să înflorească într-o familie ea trebuie însoţită de adevăr şi are nevoie de ordine.
   Obiectul de studiu al constelaţiilor familiale este reprezentat de încurcăturile familiale, adică modul cum distorsiunea apărută într-o generaţie - şi care afectează generaţiile care urmează - poate fi abordată, cunoscută şi vindecată, prin restabilirea ordinii fireşti a lucrurilor. Odată ce forţele profunde care acţionează într-un sistem familial sunt recunoscute şi respectate ele pot fi redirecţionate spre vindecare.
   Legile sistemice ale iubirii ne influenţează la fel de mult cum, spre exemplu, un copac este influenţat de mediul în care creşte. Dacă arborele este capabil să se echilibreze între gravitaţie şi lumina solară, în mod natural va creşte vertical, cu ramurile egale şi echilibrate. în această formă este mult mai stabil. Dacă, totuşi, nu este capabil să se alinieze normal la toate forţele care îl influenţează, poate din cauză că este poziţionat pe peretele unei stânci, se va adapta, crescând atât de drept pe cât jocul forţelor sistemice care acţionează asupra sa - vântul, solul, gravitaţia şi soarele - îi permite. Un asemenea arbore nu este cu nimic mai prejos decât unul care creşte într-un parc. Ambii sunt subiectul aceloraşi legi ale naturii, deşi dinamica mediului lor exercită presiuni diferite asupra lor, şi, astfel, fiecare îşi găseşte cel mai bun echilibru sistemic care îi este la îndemână.
   Legile sistemice sunt la fel de simple ca şi legile naturale, şi, de aceea le putem denumi legile naturale ale iubirii, sau ordinea naturală a lucrurilor. Bert Hellinger a redescoperit cum o multitudine de dificultăţi personale, relaţionale, fizice au rădăcini în ignorarea ordinii naturale a lucrurilor, a ordinii naturale a iubirii.
   Care este ordinea naturală a iubirii? Care este ordinea pe care o creează adevărul?
   Să redescoperim împreună ceea ce permite fluxului de iubire să curgă din nou în sistemele noastre familiale. (Ion Bucur)
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Septembrie 2010
editura:
traducător:
Mihai Robert Stoicescu
titlu original:
Die Quelle braucht nicht nach dem Weg zu fragen Ein Nachlesebuch
ISBN:
978-973-88581-6-9
număr pagini:
112
format:
13x20
greutate:
0.145 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți de Bert Hellinger
alte cărți din același domeniu