Hipercivilizaţiile şi prezenţa extraterestră pe Pământ

    Calculele arată că în Univers trebuie să fie multe locuri în care o civilizaţie asemănătoare cu a noastră putea să fi apărut, chiar şi cu un miliard de ani în urmă. Reprezentanţii lor vor fi avut suficient timp pentru a ajunge pe Pământ şi pentru a se manifesta aici. De ce nu îi vedem?
    Prezenta carte este un eseu care analizează în detaliu cel mai probabil răspuns: ipoteza că, într-adevăr, au existat civilizaţii care au trecut prin stadiul în care suntem noi astăzi, au găsit şi o cale să nu se autodistrugă, dar, după milioane de ani de evoluţie paşnică, s-au transformat în altceva, în hipercivilizaţii. Acestea, stăpânind spaţiul, timpul, dimensiunile, viaţa etc, puteau ajunge şi rămâne în preajma Pământului încă de sute de milioane de ani.
    Hipercivilizaţiile veghează asupra oricărei noi civilizaţii care se naşte în Univers, dar intervenţiile în evoluţia acestora sunt minime, fără schimburi de tehnologii, ajutor, invazie etc, mai ales datorită imensei diferente între nivelurile de cunoaştere.
    Cartea se adresează atât scepticilor, cu o pregătire ştiinţifică, cât si celor care cred în realitatea misterelor care ne înconjoară; atât celor neinformaţi, cât şi celor familiarizaţi cu problemele expuse; în mod foarte special, se adresează celor care simt că le pasă de viitorul civilizaţiei pământene.


data apariției:
Februarie 2021
ISBN:
978-606-797-492-8
număr pagini:
412
format:
13x20
greutate:
0.46 kg

Ai citit cartea?
Spune-ne cum ți s-a părut!

alte cărți de Dan Farcaş
alte cărți din același domeniu