caută
colecții
colecții

Infidelitatea - cum să clădeşti încrederea şi să eviţi trădarea

Infidelitatea - cum să clădeşti încrederea şi să eviţi trădarea

    Trădarea este secretul care stă în spatele oricărei relaţii ce eşuează. Şi se află acolo, chiar dacă partenerii nu sunt conştienţi de prezenţa ei. Dacă un soţ îşi pune mereu cariera mai presus de relaţia de cuplu, asta se cheamă „trădare". Când o soţie îşi încalcă în mod repetat promisiunea de a avea grijă de familia ei, tot despre „trădare" e vorba. Răceala, egoismul, minciuna, ridicate la rang de obicei, precum şi alte purtări distructive sunt, de asemenea, dovezi de necredinţă şi pot genera consecinţe la fel de distructive ca adulterul.
    Dar, în
ciuda faptului că e atât de periculoasă şi de răspândită, eu le spun cuplurilor că există speranţă! Analizând anatomia acestei toxine, am găsit o cale de a o anihila. Şi am înţeles că există un principiu fundamental pentru a face o relaţie să funcţioneze. Acest principiu serveşte ca antidot pentru lipsa de loialitate dintre soţi. E vorba de „încredere". Încă o dată spun: poate, vi se pare că trâmbiţez evidenţa. Dar cuplurile fericite îmi spun tot timpul că încrederea reciprocă este cea care le permite să se simtă în siguranţă alături de partenerul de viaţă şi să-şi adâncească iubirea; tot încrederea e cea care face ca prietenia şi intimitatea sexuală să înflorească. Iar partenerii nefericiţi se plâng că din relaţia lor lipseşte exact acest ingredient. Oricum ar sta lucrurile, toate cuplurile par să considere încrederea ca fiind un element intangibil, ce poate fi definit şi evaluat într-o manieră concretă. De fapt, în prezent a devenit posibil să calculezi matematic nivelurile de încredere şi de trădare dintre parteneri, supunându-le unor mă-surători ştiinţifice. Această nouă abordare analitică mi-a permis să identific atuurile şi slăbiciunile unui cuplu şi apoi să elaborez nişte strategii capabile să salveze relaţiile nefericite din Motelul Iadului, după care să le ţină departe această destinaţie absolut indezirabilă.

citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Octombrie 2020
traducător:
Dana Ioana Chiriţă
titlu original:
What Makes Love Last? How To Build Trust and Avoid Betrayal
ISBN:
978-606-94945-3-0
număr pagini:
272
format:
15x23
greutate:
0.305 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți de John Gottman, Nan Silver
alte cărți din același domeniu