Introducere în teosofie

    În general, nu vorbim despre teosofie ca despre o religie în sine, ci ca despre adevărul care stă în spatele tuturor religiilor. Atât şi nimic mai mult. Şi totuşi, din altă perspectivă, putem spune cu siguranţă că teosofia este deopotrivă o filosofie, o religie şi o ştiinţă.
    Este o filosofie deoarece ne oferă o explicaţie completă a schemei evoluţiei în sistemul nostru solar - atât a sufletelor, cât şi a corpurilor ce le conţin.
    Este o religie în măsura în care, arătându-ne cursul evoluţiei obişnuite, ne prezintă şi o metodă de scurtare a acelui curs, astfel încât, prin efortul nostru conştient, să putem ajunge mai direct şi mai repede la obiectivul nostru.
    Este o ştiinţă deoarece tratează ambele subiecte drept chestiuni ce ţin nu de o credinţă teologică, ci de cunoaşterea noastră directă, care se poate obţine prin studiu şi investigaţie. Ea susţine că omul nu are nevoie să aibă credinţă oarbă deoarece el are în interiorul lui puteri latente care, atunci când sunt trezite, îi permit să se vadă şi să se examineze singur. Ca ştiinţă, trece la demonstrarea teoriei, arătând cum pot fi trezite aceste puteri.


data apariției:
Martie 2020
editura:
traducător:
Carmen Radu
ISBN:
978-606-94213-1-4
număr pagini:
160
format:
13x20
greutate:
0.13 kg

Ai citit cartea?
Spune-ne cum ți s-a părut!

alte cărți din același domeniu