caută
colecții
colecții

Leacuri pentru sănătate - 7227 reţete cu plante

Leacuri pentru sănătate - 7227 reţete cu plante

   În ultimii ani oamenii au apelat şi continuă să apeleze din ce în ce mai mult la tratarea cu plante a perturbării sănătăţii, provocată de agenţii infecţioşi sau de alte cauze.
   Dezechilibrul funcţional sau starea patologică a unui organ din cadrul organismului se pot rezolva printr-un tratament adecvat, folosind în acest scop plantele, care generează şi asigură energia vieţii, ele fiind un permanent izvor de sănătate.
   Principiile active sintetizate de plante sunt prezente în corpul lor prin substanţe chimice simple sau complexe. Acestea sunt diferite de la o specie de
plantă la alta şi se află în concentraţii diverse în muguri, în flori, în frunze, în tulpini, în rizomi, în bulbi şi în rădăcini.
   Pentru păstrarea sau pentru recuperarea sănătăţii sunt necesare consumul anumitor fructe sau seminţe, folosirea infuziei, a decoctului, a maceratului glicero-hidro-alcoolic, a pulberilor rezultate din măcinarea plantelor, a vinului medicinal şi a oţetului medicinal. În funcţie de situaţia dată, acestea au utilizare internă prin înghiţire sau externă sub formă de comprese sau de cataplasme.
   Bolnavul îşi alege modul de tratament şi acesta trebuie urmat constant până la vindecare.
   Felul de prezentare a tratamentelor face ca această carte să fie utilă fiecărui cetăţean. Bolile sunt aduse în faţa cititorului în ordine alfabetică, iar la fiecare boală sunt indicate reţetele privind partea din plantă ce poate fi folosită pentru tratament, calea de pregătire şi modul de folosire.
   Cartea conţine referiri la peste 1100 boli şi alte aspecte negative de sănătate şi 7227 reţete ce pot fi folosite pentru tratamentul lor. Reţetele sunt originale. Ele au fost culese din mediul sătesc pe parcursul a 40 de ani de cercetare etnoterapeutică de pe întreg teritoriul României.
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Aprilie 2013
editura:
ISBN:
978-973-7725-90-5
număr pagini:
784
format:
17x24
greutate:
1.22 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu