caută
colecții
colecții

Medicina isihastă

ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: [email protected]

Medicina isihastă

   "În Ascetica şi Mistica Ortodoxă, Părintele Stăniloae vorbeşte despre modelul triadic al sufletului la Calist Catafygiotul, ca minte, duh raţiune, distinct de poftă şi mânie ca energii, lucrări. Până la Părintele Ghelasie, teologii nu au încercat cred să sintetizeze acest model antropologic al lui Calyst cu cel palamit, în conexiune actualizată cu personalismul antropologic, ontologic relaţional, eferverscent în sec. XX. Părintele Ghelasie a reuşit acest lucru, limpezind antropologia creştină printr-o actualizare în context general şi prezentând-o într-un limbaj specific, inconfundabil" (Pr. Neofit Linte, Schitul "Piatra Scrisă").

   "La capătul sau pe parcursul
drumului vieţii ajungem, măcar pentru câteva clipe, la «poarta Raiului». Acesta este mesajul pe care mi l-a transmis părintele Ghelasie Gheorghe prin lucrarea Medicina isihastă. Cărarea pe care o avem de urmat este «Recunoaşterea Limbajului Sacru al Vieţii, care este Sănătatea în sine». Primul pas spre sacroterapie este trezirea conştiinţei de suflet întrucât, aşa cum afirma părintele, «Medicina Isihastă este o Dublă Medicină, de Suflet şi de Corp, este revenirea la Viaţă şi doar un Corp cu Sufletul său este Viu». Boala este prezentată ca o ruptură a logicii trinitare din realitatea noastră... Reînvierea acesteia aduce reordonarea memoriilor din bolile noastre" (dr. med. Cristiana Pîrşoi, medic specialist, Craiova).

   "Medicina isihastă este o carte de terapie pentru suflet, minte şi trup, este o operă de artă prin formă şi o operă filozofică prin conţinut, într-o cuprindere de viziune teologică. Reţetele au rol şi scop de corectarea erorilor şi greşelilor pe care le facem cu mintea şi cu sufletul, a greşelilor alimentare cât şi a concepţiilor greşite despre boală. Dacă acum Dumnezeu a îngăduit să aveţi această minunată «erminie» de viaţă în mână... aveţi posibilitatea să alegeţi calea în Hristos spre vindecarea proprie şi participarea la refacerea Realităţii adevărate, aşa cum a creat-o Preasfânta Treime!" (Psihoterapeut Gina Chiriac, Centrul de recuperare medicală Sfântul Grigorie Decapolitul, Craiova).

   Părintele Ghelasie e poate cea mai insolită figură a monahismului românesc. In orizontul gândirii sale a avut loc marea întâlnire a filosofiei cu teologia, în încercarea de a trasa liniile de forţă ale unei filosofii creştine. Meritul Părintelui e acela de a fi "remodelat" limbajul teologiei academice, prin succesive nuanţări şi reveniri. În Medicina isihastă avem de a face cu o terapeutică ortodoxă integrală, înţeleasă ca recuperare a "limbajului adevărat al Tainei Vieţii" (Crăciun Alexandru-Valentin, filosof, Bucureşti).
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Ianuarie 2007
editura:
colecția:
ISBN:
973-
format:
15x21
greutate:
0.455 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)