Piatra filosofală

2317 vizualizări

   Alchimia nu se mulţumeşte să conceapă un individ ai cărui constituenţi ai conştiinţei sunt unificaţi, ci, cu nevoia de desăvârşire specifică tuturor metodelor oculte sau magice, merge cu un pas mai departe. Ea aspiră la dezvoltarea unui om liber şi unificat, care este şi iluminat. Acesta este punctul în... citește descrierea completă

32,00 lei
/
35,00 lei
-9%
grăbește-te! mai sunt doar 2 ex. în stoc
cumpăra cartea și primești 32 puncte
comenzi telefonice (09:00 - 18:00):
0722.298.137 / 0754.025.588
opțiuni de livrare:
prin curier rapid
Miercuri 20.03 - Joi 21.03
12 lei / 17 lei (în funcție de localitate)
ridicare de la EasyBox
Miercuri 20.03 - Joi 21.03
12 lei
ridicare de la oficiul poștal
2 - 4 zile lucrătoare
12 lei
livrare internațională prin DHL
2 - 4 zile lucrătoare
calculează cost livrare
opțiuni de plată
online prin card bancar
ramburs la livrarea / ridicarea coletului
transfer bancar
card bancar la EasyBox
îți recomandăm și alte cărți
din același domeniu

Piatra filosofală

   Alchimia nu se mulţumeşte să conceapă un individ ai cărui constituenţi ai conştiinţei sunt unificaţi, ci, cu nevoia de desăvârşire specifică tuturor metodelor oculte sau magice, merge cu un pas mai departe. Ea aspiră la dezvoltarea unui om liber şi unificat, care este şi iluminat. Acesta este punctul în care alchimia se separă de psihologia ortodoxă. Tehnica sa cuprinde şi un scop spiritual sau religios. În termeni asemănători cu cei ai filosofiei orientale, alchimia îşi pune întrebarea: "Care este lucrul pe care, dacă îl cunoaştem, deţinem întreaga înţelepciune?" Această temă care, cu mici variaţii de nuanţă, pătrunde întreaga natură a brahmanismului şi a budismului, precum şi întreaga filosofie şi religie arhaică. Tractatus Aureus afirmă: "O, fiul meu, toată înţelepciunea lumii este cuprinsă în această Înţelepciune ascunsă a mea". Asta îi conferă alchimiei acea atracţie specifică de care s-a bucurat întotdeauna în Occident, indiferent dacă termenii săi au fost sau nu au fost înţeleşi în mod clar şi logic.
   Pentru a putea înţelege mai bine postulatele de bază ale acestui aspect al alchimiei, care sunt ascunse sub o terminologie aparent barbară şi ininteligibilă, îmi propun să realizez o scurtă comparaţie a acestor termeni cu cei folosiţi de alte sisteme. Voi utiliza, în cele ce urmează, drept bază fundamentală de comparaţie o formă a Arborelui Vieţii, aşa cum este cel conceput de cabaliştii evrei.

data apariției:
Iunie 2017
editura:
colecția:
traducător:
Gabriela Nica, Marius Cristian Ene
titlu original:
THE PHILOSOPHER\'S STONE
ISBN:
978-973-111-604-4
număr pagini:
288
format:
13x20 cm
greutate:
0.23 kg
Ai citit cartea? Spune-ne cum ți s-a părut!