Povestea fără sfârşit

    „Există oameni care nu sunt niciodată în stare să ajungă în Fantazia, spuse domnul Koreander, și mai există oameni care sunt în stare, dar rămân acolo pentru totdeauna. Și mai există câțiva care se duc în Fantazia și se întorc înapoi. Așa ca tine, Bastian. Iar aceștia vindecă ambele lumi.“
    Când Bastian descoperă într-un anticariat o misterioasă carte legată în mătase arămie, nici prin gând nu-i trece că o să-i fie încredințată o misiune importantă. E nevoit să pătrundă cumva în carte și să salveze Fantazia, un tărâm al imaginației în care orice este posibil, și în care te poți și pierde. Viața Crăiesei Copile stă în mâinile sale și e hotărât să riște totul pentru a o salva.
    Adevărata încercare pe care Bastian e nevoit să o depășească nu este pătrunderea în Fantazia și salvarea ei, ci descoperirea căii prin care se poate întoarce în lumea reală. Iar părăsirea unui tărâm fără hotare se dovedește cu atât mai grea.
    Scriind o poveste în poveste ce se autogenerează la infinit, Michael Ende le demonstrează cititorilor săi că nimic nu se sfârșește cu adevărat, ci doar se preschimbă, și că, în final, cheia ce deschide poarta tuturor posibilităților stă în puterea de a afla cine ești cu adevărat.


data apariției:
Decembrie 2019
editura:
traducător:
Yvette Davidescu
titlu original:
Die unendliche Geschichte
ISBN:
978-606-788-666-5
număr pagini:
520
format:
14.5x21
greutate:
0.725 kg

Ai citit cartea?
Spune-ne cum ți s-a părut!

alte cărți din același domeniu