caută
edituri
edituri
colecții
colecții

România, o colonie la periferia Europei

România, o colonie la periferia Europei

   Aflată la întretăierea drumurilor şi intereselor marilor puteri estice. România a fost întotdeauna sub strânsoarea uneia din acestea, dar a reuşit să supravieţuiască. La începutul anilor 2000, pentru prima dată în istoria ei, România a ajuns în braţele occidentale, cele atât de mult visate şi râvnite, arhilăudate şi îndelung aşteptate. Culmea, tocmai când a crezut că în sfârşit l-a apucat pe Dumnezeu de picior. România s-a trezit în numai câţiva ani cu o viteză istorică necunoscută încă o biată colonie în aceste braţe, care i-au luat tot: resursele subsolului, distribuţiile de energie, industriile, băncile,
pădurile, pământurile. Iar românii au ajuns chiriaşi în ţara lor. Cum s-au petrecut aceste lucruri atât de repede şi atât de profund? "Colaboraţionismul" intern a fost acelaşi masiv! ca în vremurile trecute. Numai că eficienţa puterii străine a fost alta. cea occidentală fiind net superioară celei estice, în fond. Occidentul a transformat România într-o colonie fără ocupaţie militară! Ceva aproape necunoscut în istorie şi. oricum, remarcabil! De acum. România nu mai contează ca ţară şi există riscul ca teritorial să fie împărţită între noii ei proprietari dacă. aşa cum se prefigurează lucrurile, aceştia se vor certa între ei.
   Aceasta este actuala situaţie a României în interpretarea adusă tară ezitări în spaţiul public de către economistul şi publicistul Ilie Şerbănescu. Deja de câţiva ani, acesta - cu o prioritate pe care din păcate nu prea s-a înghesuit cineva să i-o conteste! vorbeşte explicit de România ea de o colonie în cadrul Uniunii Europene. Şi o face în mod desluşit, cu formulări clare şi cu suportul unor argumente de necombătut şi unor dovezi de necontestat în plan economic şi politic.
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Iulie 2016
editura:
ISBN:
978-973-1735-39-9
număr pagini:
288
format:
14x20
greutate:
0.305 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu