caută
colecții
colecții

Yoga Sutra

ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: [email protected]

Yoga Sutra

  Această carte este un comentariu la Yoga Sutra – o scriere alcatuită din 196 de aforisme (sutra) scrise de înţeleptul Patanjali.
  Titlul s-ar putea traduce prin "aforisme despre yoga", dar în fapt cuvântul sutra înseamnă "fir". Implicaţia acestui termen este că cuvintele scrise sunt purtătoare ale unei gândiri subiacente continue; diferitele idei se leagă laolaltă asemenea unui şirag de mărgele pentru a forma o filozofie completă.
  Scrierea mai este numită şi Yoga Darsana, titlu tradus îndeobşte ca "Filozofia Yoga", dar în realitate cuvântul darsana are o semnificaţie mult mai profundă. Literal el
înseamnă "a vedea". Derivă din rădăcina verbală drs -"a vedea", şi este legat de drasta - "vizionar". Darsana este procesul vederii. Prin urmare, Yoga Darsana înseamnă "procesul vederii prin yoga", dar nu în sensul vederii cu ochii sau cu orice alt simţ destinat lumii exterioare. Înseamnă a vedea ceva dincolo de simţuri şi dincolo de minte. Este procesul vederii când ochii şi celelalte simţuri sunt închise si mintea se află sub un control absolut. Yoga Darsana este o metodă de percepţie superioară; astfel este un mijloc de "a vedea invizibilul" sau "de a vedea prin intuiţie spirituală".
  "Yoga Sutra" este considerat cel mai precis şi mai stiinţific text scris vreodată despre Yoga.

   "Termenul Yoga, după definiţia pe care o dă Patanjali, înseamnă definitiva anihilare (nirodha) a tuturor modificărilor conştiinţei (cittavritti), incluzând stadiile pregătitoare în care mintea trebuie să fie obişnuită să rămână fermă în diferite stări mentale graduale. Bazele doctrinei Yoga a lui Patanjali trebuie căutate în filozofia Samkya formulată de înţeleptul Kapila. Învăţătura lui, privită ca cea mai înaltă dintre toate sistemele yoghine este atât de importantă încât a influenţat toate sistemele gândirii indiene." (Surendranath Dasgupta)
   "Patanjali îşi însuşeşte întreaga filozofic Samkya, dar, după părerea lui, cunoaşterea metafizică nu poate, ea singură, să-l conducă pe om la eliberare. Cunoaşterea nu face decât să pregătească drumul în vederea dobândirii libertăţii. Eliberarea trebuie cucerită prin luptă grea, cu ajutorul îndeosebi al unei tehnici ascetice şi al unei metode de contemplaţie. Scopul Yogăi este de a suprima conştiinţa normală în favoarea uneia calitativ diferite, capabilă de o înţelegere exhaustivă a adevărului metafizic." (Mircea Eliade)

citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Septembrie 2012
editura:
Herald
colecția:
Princeps
traducător:
Walter Fotescu
ISBN:
978-973-111-339-5
număr pagini:
224
format:
13x22
greutate:
0.255 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu