caută
edituri
edituri
colecții
colecții

Anatomia strechingului - ghidul vostru ilustrat pentru creșterea flexibilității și a forței musculare

ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: [email protected]

Anatomia strechingului - ghidul vostru ilustrat pentru creșterea flexibilității și a forței musculare

    Flexibilitatea este o componentă importantă a stării generale de bine. Din păcate, de obicei ea nu se numără printre principalele puncte de interes ale multor programe de fitness. În general i se acordă puţină atenţie sau chiar deloc. Deşi beneficiile sportului practicat cu regularitate sunt bine cunoscute, sunt puţine persoanele care îşi dau seama că articulaţiile flexibile şi întinderile executate în mod regulat sunt şi ele esenţiale pentru starea optimă de sănătate. De exemplu, întinderile pot fi benefice pentru persoanele care suferă de artrită. Pentru calmarea durerilor, mai ales în primele stadii ale acestei
afecţiuni, persoa¬nele care acuză astfel de dureri îşi ţin deseori articulaţiile afectate îndoite si rigide. Deşi adoptarea acestei poziţii poate calma durerile temporar, menţinerea acesteia determină încordarea muşchilor şi a ligamentelor. Inactivitatea poate determina scurtarea şi încordarea muşchilor, ceea ce conduce la pierderea permanentă a mobilităţii şi îngreunarea activităţilor cotidiene. În plus, mai puţină mişcare înseamnă mai puţine calorii consumate, şi orice greutate în plus adaugă mai multă presiune pe articulaţii. Aşadar, experţii în fitness recomandă persoanelor care suferă de artrită să întindă zilnic toate grupele principale de muşchi, insistând cu blândeţe asupra articulaţiilor care manifestă o scădere a capacităţii mobile.
    Se ştie că o bună flexibilitate are beneficii pentru muşchi şi articulaţii. Aceasta ajută la prevenirea rănirilor, la reducerea durerilor musculare şi îmbunătăţeşte eficienţa tuturor activităţilor fizice. Acest lucru este valabil mai ales la persoanele ale căror sesiuni de activitate fizică, indiferent că este vorba despre un joc recreativ de golf sau un joc mai solicitant de weekend precum baschetul, se produc la o distanţă mai mare de patru zile. Creşterea flexibilităţii poate îmbunătăţi calitatea vieţii şi independenţa funcţională. Persoanele al căror stil de viaţă constă din perioade îndelungate de inactivitate precum statul la birou pot simţi o senzaţie de amorţire la nivelul articulaţiilor, ceea ce face dificilă întinderea lor din poziţia aceasta cronică.

citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Iunie 2018
editura:
traducător:
Roxana Brîrsanu
titlu original:
Stretching Anatomy. 2nd edition
ISBN:
978-606-789-140-9
număr pagini:
210
format:
16.5x23
greutate:
0.43 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu