caută
colecții
colecții

Cum să îţi îmbunătăţeşti relaţia de cuplu fără să vorbeşti despre asta - obţine dragostea dincolo de cuvinte

Cum să îţi îmbunătăţeşti relaţia de cuplu fără să vorbeşti despre asta - obţine dragostea dincolo de cuvinte

    Femeile vor să vorbească despre relaţie pentru că sunt supărate şi vor să se simtă mai bine. Bărbaţii nu vor să vorbească, pentru că acest lucru nu îi va face să se simtă mai bine. De fapt, îi va face să se simtă mai rău! Deci, indiferent dacă ea îl forţează să vorbească sau nu, ambii ajung să se simtă dezamăgiţi şi deconectaţi. Această singurătate a deconectării se află în centrul tuturor certurilor sau tăcerilor apăsătoare, alimentând dezamăgirea sau resentimentele. De asemenea, duce la distanţarea care vă poate distruge relaţia.
    Credem că stresul
cronic al deconectării, care afectează în cele din urmă majoritatea relaţiilor dintre bărbaţi şi femei, rezultă dintr-o uşoară deosebire între modurile în care cele două sexe trăiesc frica şi ruşinea şi care se poate observa la scurt timp după naştere. Această diferenţă subtilă este esenţială când vine vorba de întrebarea „Vorbim despre relaţie sau nu?" Motivul real pentru care femeia vrea să vorbească despre asta - dincolo de resentimente şi frustrare - este că deconectarea o face să se simtă anxioasă şi, la un nivel mai profund, izolată şi speriată. Motivul real pentru care bărbatul nu vrea să vorbească despre relaţie este că nemulţumirea legată de persoana sa îl face să se simtă un ratat. La un nivel mai profund, acesta se simte ruşinat. Ruşinea lui este prea mare ca să-i permită să înţeleagă teama ei, iar teama ei o împiedică să vadă ruşinea lui. Atunci când încearcă să-şi amelioreze sentimentele de vulnerabilitate în moduri opuse - vorbind şi nevorbind -, tot ce reuşesc să împărtăşească în cele din urmă sunt dezamăgirea şi durerea.
    Relaţia voastră poate eşua fără ca vreunul dintre voi să facă ceva greşit, dacă nu înţelegeţi măsura în care frica şi ruşinea vă deconectează pe unul de celălalt. Înţelegerea principalelor vulnerabilităţi ale fiecăruia şi învăţarea modului de a le gestiona vă va oferi o nouă perspectivă asupra relaţiei voastre.

citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Octombrie 2019
editura:
traducător:
Natalia Năstase
ISBN:
978-606-94774-1-0
număr pagini:
256
format:
13x20
greutate:
0.19 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu