caută
colecții
colecții

Drama copilului interior - prizonieri ai copilăriei în căutarea adevăratului sine

Drama copilului interior - prizonieri ai copilăriei în căutarea adevăratului sine

    O carte cu profunde implicaţii, care ne aşază în faţă o oglindă teribil de clară, pentru a vedea cu ochii sufletului cine suntem ca adulţi şi cine am fost in copilărie. Alice Miller ne vorbeşte despre drama copilului din fiecare dintre noi, pe care ea îl numeşte copilul dotat. El este copilul sensibil căruia natura i-a oferit abilitatea de a se uita pe sine, nevoile sale neîndeplinite şi sentimentele negative intense, pentru a supravieţui. Acesta este un proces psihologic care ne rupe de noi înşine pentru a ne salva de la dispariţia psihologică, şi
chiar fizică, în situaţii de criză. Dacă rareori suntem expuşi unui pericol fizic real, psihologic lucrurile stau însă altfel, ne spune Alice Miller. Când părinţii îl supun stresului psihologic intens şi neglijenţei emoţionale, când nu respectă nevoile copilului şi adevăratul său sine, organismul acestuia se mobilizează pentru a face faţă. Însă nu poţi lupta mereu cu cei de care depinde viaţa ta şi bunăstarea ta psihologică. Astfel încât copilul, dotat de natură cu această sensibilitate, devine extraordinar de atent cu nevoile adulţilor, ale părinţilor, ale căror iubire, grijă şi atenţie nu vrea să le piardă. Se rupe de adevăratul său sine şi îşi construieşte un sine fals. Mulţi vor deveni adulţi de succes, însă nefericiţi şi fără sens, depresivi sau grandomani narcisici, izolaţi complet de adevărata lor dimensiune umană.
    Drama copilului sensibil este o tragedie a generaţiilor: cei care nu au astăzi suficiente resurse pentru copiii lor sunt cei care de mici au avut grijă de nevoile propriilor părinţi. Copiii au o nevoie naturală şi sănătoasă de atenţie. Este dorinţa oricărui copil de a fi văzut, de a se simţi iubit, acceptat şi înţeles. Nu suntem aici pentru a forma după „chipul şi asemănarea noastră", ci să lăsăm să se formeze ceea ce natura a pus cu generozitate în copiii noştri. Din păcate, reuşim să le transmitem copiilor exact suferinţele şi lipsurile noastre. în lupta cu natura pentru a „creşte" copii mai buni, ciuntim ceea ce ar fi putut creşte cu adevărat verde şi roditor, aflăm de la A. Miller.

citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Noiembrie 2019
editura:
colecția:
traducător:
Monica Medeleanu
titlu original:
The Drama of the Gifted Child: The Search for the True Self - Prisoners Of Childhood
ISBN:
978-973-111-776-8
număr pagini:
160
format:
13x20
greutate:
0.19 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți de Alice Miller
alte cărți din același domeniu