caută
edituri
edituri
colecții
colecții

Întâlniri cu femei-fântână - efectul izvor

Întâlniri cu femei-fântână - efectul izvor

   Subiectul este delicat, deseori chiar ridiculizat. Asociat, de obicei, domeniului pornografic, suscită fascinaţie, dezgust şi scepticism. Există cu adevărat "femei-fântână"? Da, aşa se pare. Fenomenul continuă să fie încă un mister. Oamenii de ştiinţă nu sunt încă edificaţi. Autorul Jacques Salomé a vrut să afle mai mult. Şi noi, cititorii, în egală măsură. Rezultatul cercetărilor minuţioase ale lui Salomé: o carte care prezintă uneori într-o manieră simplă, alteori poetică ceea ce simt femeile care trăiesc acest tip de sexualitate.
   Vi se pare şocant? Despre ejacularea feminină se vorbea deja în urmă cu
2000 de ani, ne confirmă acest lucru cercetătorii germani în ediţia din mai 2010 a Journal of Sexual Medicine. Există, într-adevăr, o descriere a fenomenului în scrierile antice indiene, în mai multe texte ale taoiştilor chinezi şi chiar în Aristotel. În opinia psihanalistei Frédérique Gruzer, se ştiu încă mult prea puţine lucruri despre aşa-numitele "femei-fântână". (Sophie Allard, La Presse)
   "Femeie-fântână": o sintagmă creată pentru a denumi femeile a căror plăcere sexuală se manifestă prin emiterea abundentă a unui lichid în momentul orgasmului. Jacques Salomé ne oferă posibilitatea de a cunoaşte câteva astfel de femei, care au avut curajul să i se confeseze şi au fost de acord ca mărturiile lor să fie incluse într‑o carte despre acest subiect sensibil. Prin cuvintele lor directe şi sincere, deseori pline de poezie, aceste femei, numite fântână sau sursă, ne dezvăluie realitatea lor, multă vreme respinsă sau considerată o invenţie. Uimire, ruşine, dificultate de a vorbi despre strania lor experienţă celor din jur, dar şi eliberare totală în relaţiile lor sentimentale, acceptare necondiţionată a trupului lor şi a plăcerii lui; mărturiile acestor femei destabilizează unul dintre ultimele subiecte tabu. Asumându-şi astfel sexualitatea şi revendicându-şi dreptul de a fi ­diferite, "femeile-fântână" vorbesc în numele tuturor celor pentru care satisfacerea dorinţelor este şi în prezent aşezată pe un plan secundar, poate chiar reprimată, în numele pudorii, al unei reţineri sau al unei cenzuri personale.
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Septembrie 2013
editura:
colecția:
traducător:
Valeria Bollud
titlu original:
L’effet source.Recontres avec des femmes fontaine
ISBN:
978-606-588-577-6
număr pagini:
240
format:
13x20
greutate:
0.21 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți de Jacques Salomé
alte cărți din același domeniu