caută
colecții
colecții

Mintea liniştită şi senină - viziunea iluminării în învăţăturile Dzogchen

ne poți contacta și la:
0722.298.137 / 0754.025.588 (luni - vineri: 9:00 - 18:00) sau pe: [email protected]

Mintea liniştită şi senină - viziunea iluminării în învăţăturile Dzogchen

   Timp de câteva zile, pornind de la o lucrare foarte profundă a unuia dintre cei mai mari maeştri tibeîani, Longchen Rabjam sau Longchenpa, Sanctitatea Sa Dalai Lama a expus pe scurt o cale graduală din buddhism, şi a oferit un comentariu presărat cu paralele la alte învăţaturi şi cu citate din lucrări de referinţă din cadrul buddhismului.
   Datorită erudiţiei şi înţelegerii lui Dalai Lama, această carte este un manual complet fi concis, un ajutor pentru orice fiinţă care doreşte să înţeleagă - şi de ce nu, chiar să parcurgă - calea buddhistă
către iluminarea perfecta fi către omniscienţă.
   Pas cu pas, metodic, pornind de la realităţile simple care ne înconjoară în viaţa de zi cu zi, Dalai Lama descrie cu pricepere o hartă pentru a ajunge la eliberarea de suferinţă, la fericire, la completitudine şi la culminarea tuturor calităţilor minţii, incluzând, prinţr-o logică impecabilă, atât motivaţia cât şi metodele necesare, o hartă ce indică inclusiv capătul Căii. (Alin Tocaciu)

   "Este o carte care ne permite, atât cât se poate, să respirăm aerul proaspăt al minţii şi inimii Sanctităţii Sale Dalai Lama. Atât cel care este doar curios cu privire la arta buddhistă a fericirii, cât şi cel care este experimentat în această practică, se va bucura de ,liniştea şi seninătatea' oferite de această carte, O recomand cu căldură". (Prof. Robert A. F, Thurman, Columbia Uniyersity, autorul cărţii Infinite Life)

   "Ştiinţa sublimă a conştiinţei din cadrul buddhismuiui tibetan îşi găseşte o exprimare lucidă în învăţăturile despre Măreaţa Perfecţiune. În cartea aceasta, Sanctitatea Sa Dalai Lama se foloseşte de vasta sa erudiţie şi pătrundere pentru a dezvălui atât semnificaţia Măreţei Perfecţiuni, cât şi locul avut de aceasta în cadrui buddhismuluî ca întreg. Ei clarifică de asemenea interfaţa dintre buddhism şi ştiinţa modernă, aducând în prim plan asumpţiile materialiste care împiedică studiul ştiinţific al conştiinţei Această carte atât de frumos tradusă este o comoară, având o inestimabilă valoare pentru toţi cei interesaţi în pătrunderea secretelor şi posibilităţilor minţii" (B. Alan Wallace, Preşedinte al Santa Barbara Institute for Consciousness Studies şi autorul cărţii The Attention Revolution)

   "Toţi cei care vor să fie în pace în natura trezită, nemărginiţi şi sublimă a propriei minţi - [adică în] starea de Buddha - ar trebui si citească această carte." (Tulku Thondrup Rinpoche)

   "Una dintre cele mai bune şi mai bogate cărţi despre practica meditaţiei pe care am citit-o vreodată, oferită de Sanctitatea Sa cu o precizie şi o claritate remarcabile şi cu o umilinţă şi o sinceritate uimitoare. Cartea aceasta le are pe toate". (Jon Kabat-Zinn, autorul cărţii Comming to Our Sense)
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Noiembrie 2013
editura:
traducător:
Mircea Alin Tocaciu
ISBN:
973-
număr pagini:
416
format:
13x20
greutate:
0.345 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți de Dalai Lama
alte cărți din același domeniu