caută
edituri
edituri
colecții
colecții

Moartea morţii şi desăvârşirea

Moartea morţii şi desăvârşirea

   În "Cunoaşterea de Sine", întâlnirea practicantului cu el însuşi se realizează prin pasivitatea minţii. Se priveşte şi se ascultă cu flacăra atenţiei fiecare reacţie a propriei gândiri ce apare la contactul cu mişcarea Vieţii. Atenţia este aidoma unui laser care arde, spulberă, dezagregă tot ce se mişcă în câmpul conştiinţei noastre. În acest fel, începutul şi sfârşitul Cunoaşterii se concretizează în golul psihic.
   Clipa întâmpinată în acest mod ne oferă Eternitatea.
   Misterul transformării psihologice are loc numai în acest vid absolut, în care Sacrul aflat în noi spulberă întreagă condiţionare.
Puritatea se impune în chip vădit că iubire, frumuseţe, bunătate fără margini, fericire nemotivată. Sunt excluse de la bun început: voinţă, efortul, imaginaţia. De asemenea, lipsesc cu desăvârşire: scopul, interesul, idealul. Din aceste considerente, "Cunoaşterea de Sine" nu poate fi socotită drept teorie, metodă sau credinţă.
   Prin această modalitate de abordare a Vieţii, practicantul descoperă singur că în el se află atât discipolul cât şi maestrul. Adică ego-ul - creaţie spaţio-temporală, şi non-ego-ul sau Sacrul, în a cărui prezenţa trebuie să tacă tot ceea ce este efemer. Căci numai prin smerită tăcere a "sinelui" Absolutul îşi revarsă asupra întregii fiinţe darurile sale binefăcătoare. Transformarea radicală a omului vechi, prin înlocuirea lui cu nouă structura, asemănătoare Sursei din care provine, se operează numai în această conjunctură.
   În această cuprindere universală, adevărată religie este "Tăcerea", împlinită prin practică tăcerii sau rugăciunea tăcerii. (Ilie Cioară)
citeşte mai mult
citeşte mai puțin

Livrare prin curier rapid în
București și zone limitrofe*

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 24 - 48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

*București, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Dobroești, Dudu, Fundeni, Măgurele, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Popești Leordeni, Pipera, Roșu, Voluntari.

Livrare prin curier rapid în
alte localități decât București

16.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 200 lei)

Termen de livrare: 24-48 ore
(în funcție de ora la care s-a lansat comanda)

livrarea se face: luni-vineri între 9-17

Livrare prin
Poșta Română

11.00 lei
(gratuit la comenzi de peste 150 lei)

Termen de livrare: 2 - 4 zile lucrătoare

cu ridicare personală de la oficiul poştal arondat adresei de livrare

data apariției:
Septembrie 2015
editura:
colecția:
ISBN:
978-973-111-535-1
număr pagini:
224
format:
13x20
greutate:
0.215 kg
Ai citit cartea?
Ce spun ceilalți cititori (0)
alte cărți din același domeniu